Jackan har kommit + Shoppaholic.. Igen.

wihoo min nya fina jacka har kommit, och den satt som ett smäck:D
 
(Jag kan inte riktigt den här grejen med o posa o fota sig själv o så så igga mitt koncentrerade uttryck och stela kropp^^ och den sitter lite lustigt nu men vi är nöjda att jag fick en bild^^)
 
 
 
Mallen undrar vad fas*ken matte pysslar med..
 
 
Passade även på att shoppa lite till som var "nödvändigt"
 
 
Alla sonic bollar är trasiga så 4a nya blev det :)
 
Flistuggens apport börjar bli risk för spetor i munnen.. 
 
Vi ska ju börja spåra skog nu och matte vill inte gå vilse. köpte 25 st
 
Och den nya snygga selen måste ju ha en matchande lina såklart.
 
Magsjuk malle måste få ny rolig leksak...
 
Mina riktningsppinnar jag har från Jami är så stora, så köpte några lite mer diskreta. 
 
 
Utöver det innväntar vi leverans från Tuggmästaren där vi beställt torkade hjortpinnar och ett storpack oxlunga :)
men det får invänta provsmakning tills mallens mage är i ordning igen :)
Tjoho

DuMSÖmn, Tvätt och träning :)

Hej mina vänner , allt bra?
Själv vaknade jag 20 över 5 idag. Jätte kul.. 
 
Har tvättat lite o så. Tråkigt att det är mörkt ute vid den tiden.jag gillar ju inte mörker^^ Vid sisådär 15 minuter över 7 blev Sonic rastlös och började ta grejer (Vilket han gör när han vill träna)
 
 
Tog ut Jarra först.
 
Körde Jarra först. Fokus på rutan. Igår stördes hon av avståndet och struntade i mitt kommando och stannade innan vilket inte var ok. Så vi tränade med att jag ändrade meter mellan 6 meter till 15-20 meter. Hon löste det bra idag. 
 
Beslutsamhet till att vara motiverande funkar så bra, att jag inte alltid går ut med den känslan??
 
Hopp sitt hopp funkade faktiskt super också. Jag jobbar på att få bort bollmotivationen och belönar därför bara det fulla momentet. Nån halvsekund/sekund tar det och hon gör en sväng med huvudet för att dubbelkolla. Men med mer erfarenhet tror jag det kommer gå bort inom det snaraste. :) Dock en olat hon har fått är att rätta till rumpan när hon kommer tillbaka i position. Ska nog köra en liten hjälp där ett par gånger med fiskekroken så det inte blir en ovana, 
 
Idag blandade hon ihop stanna med läggande.. Körde lite repetetion och hon mindes och blev mer uppmärksam. Tränat lite för mkt på bara det kanske. Köra rep på de båda nästa gång också så hon håller sig allert. 
 
Appotering körde jag bara en gång då motivationen var fin. 
Och detsamma med fjärren. Körde inte hela momentet utan belöningsöverraskade. 
Gick bra faktiskt. MEn skulle behöva träna med störning för att se att hon fixar behålla koncentrationen på min låga ton.
Lf körde vi också, tränade lite extra på vänstersvängar. De satt fint. 
 
SEn tränade vi lite kf. Först att jag sprang med och förbi, hon trampade inte riktigt 2+2 utan hon hade tassarna på kanten första gången, resterande gånger satte hon super. Sen mindes jag min läxa med externbelöning framför för att behålla farten. Körde ett par gånger med att jag stannade bakom. Så här ser det ut när jag inte triggar henne nu :
 
http://www.youtube.com/watch?v=im0ilwKmyGs&feature=youtu.be
 
Som ni ser går det för sakta så vi har en bit till mål ännu :)
 
Avslutade träningen med ännu ett skick till rutan. Hon var lite trött och bibehöll inte riktigt farten. Men hon gjorde det hon skulle och får ett godkänt av mig,
 
 
 Det kallas självbelöning för en agilitytok ;)
 
Platsliggning medans matte hämtar saker inne.
 
 
DEt börjar kännas lite trist att bara köra samma belöning. Dags o ta till kampen nu tror jag. Tills magen är ok igen :) Vet inte hur magen är ännu då hon bara rastats lös idag. Ska gå en prommis sen när de vaknar igen och då får vi se hur magen ligger till. 
 
 
Sonic fick träna kf kan också. Men han är ju bara på första steget om man säger. Dvs träna locket. 
Vi har ibland en del frustration dvs han skäller ut migoch jag ignorerar , han ger upp och kommer på att han ska trampa. Men utskällningarna pågår inte så länge längre så det går bra framåt. Han tuggar ibland om jag är förslö med klicket men jag ignorerar det i dagsläget. Jag tror att när polletten är riktigt nerfallen så försvinner det av sig själv.
 
 
 Tog ett avbrott och körde lite lydnadsträning. Först tränade vi stadga i platsliggning, Korta pass på nära avstånd. Fram och tillbaka för att belöna samt belöna när jag står brevid och han ska resa sig. Det är hans största problem. Att han reser sig på tillbaka vägen. Blev många lyckanden. Och jag avbröt efter lite repetetion.
Körde lite fritt följ också.Med godisstyrning. Anledningen till det är för att sonic går gärna en bra bit ifrån pga han är rädd att bli stampad på . Bara lyckande här också. 
Överväger att börja klossträna honom för han har ingen super bra bakdelskontroll.
 
Vi tränade även på stadga framför hindret. Han vill gärna tjuvstarta och stadga behövs ju i allt. Hoppa kan han ju likssom. 
 
En inkallning körde vi också. Han sätter sig gärna med lite luft när han når fram vilket talar om att vi inte bör köra hela momentet ännu utan mer träna ingångar vilket får bli mål och fokus för nästa träning.  
 
Sedan tränade vi trampa igen. OCh nu hade han verkligen hunnit smälta det. Bara lyckande och bra mkt mer motivation. OCh roligt hade han hela tiden. 
 
Sonic får när han blir stressade nånting så det låter som han har noskvalster, Det kan han få ibland när han går in på agilityplan eller i lydnadsträningen.
Att han inte fick det idag tolkar jag så som att jag var tydlig med vad vi skulle göra och det var därför ingen frustration från hans sida. 
 
Superbra!
 
 
 
Igår innan jobbet var jag med om en sååå äcklig sak. Jag letade efter klövjeväskan på morgonen och kollar i ryggsäcken. hittar min apport som uppenbarligen inte varit försvunnen utan bara bortglömd av förvirrad matte.. Då visar det sig att det ramlat ut köttbullar där.. OCh fy fan va dom luktade. Mögliga och usch. Jag stoppade ju likssom ner handen där.Såå äckligt. Lukten försvann INTE med tvål!! 
 
Den är nu tvättad en omgång och ska in sen igen. Såå vidrigt. :P
 
Efter jobbet igår var vi på bio och tittade på berättelsen om pi tror jag den hette. En annorlunda film. Det varförsta gången på 3,5 år jag tittade på bio tror jag. 
Trevligt med lite vuxen tid utan de små ^^
 
Kläderna från ebk har nu kommit, fina blev dom va? :)
 
 
 
 
Nu är det ju också så att nyår närmar sig och därmed smällare.. 
Mina egna hundar är inte berörda, men många av de jag känner får till och med medicinera sina hundar pga rädsla. Detsamma gäller så klart alla vilda och tama djur...
Jag ber därför mina vänner att tänka till lite extra om de verkligen måste smälla på nyår och om ni måste smälla, gör det då snälla bara vid 12 slaget och inte innan eller efter.. Ta gärna en titt på denna sida också. 
http://upprop.fyrverkeribegransningar.se/
 
Ha det fint!
 
Emme

Garageröj och höstpromenad :)

Hallå mina vänner. läget här hemma är chill. Jag är ännu inte riktigt kry från den där förbaskade förkylningen -_-
 
Mallen är magdålig igen.. inteså vi behöver springa ut en gång i timmen (än i alla fall) Ska köpa lite köttfärs till henne så får vi se. :/
 
 
Jag vaknade lite fint kl 5 idag. Kunde inte somna om. Mallen och jag satt framför datorn (Mallen är egentligen en chihuahua som måste sitta i knäet på en hela tiden) till det blev just sen gick vi ut och röjde i garaget som var så himla stökigt. Plockade in lite hinder o så på tomten. 
 
Före:
 
 
Efter :
 
 
 
Sen tyckte jag det var tråkigt att husse låg o sov så vi gick o väkte honom och tog en morgonhöstpromenad :)
 
 
 
 
 
 
SEn fick vi stanna ett par  gånger o fixa med Jarras klövjeväska. Jag är inte riktigt nöjd med den så i julklapp önskar jag mig en ruffwear istället. Med ring baktill.  Den kostar typ 800 spänn så jag vill inte slänga pengarna på det just nu^^  
 
Vi hörs o syns mina vänner, Snart vankas jobb :)

Målbild 2014?

Här sitter jag som ensam vaken som vanligt när man jobbar natt. Analyserar lite kring mål för nästa år.
 
Jarra har nästan fixat alla mål för i år. dvs uppflytt till tvåan i agility. (hon har en pinne kvar i varje klass och 2 tävlingar kvar för i år)
Uppflyttad till lägre. (hur det nu gick till)
debuterat i rallylydnad
Lp 2 lyser med sin frånvaro... Hon har två lydnadstävlingar kvar i år.. HElt ärligt så känner jag mig inte motiverad till det. Lydnadsklass 2 är såå tråkig för oss. Har alla tråkiga moment . :P Den gjorde så vi hamnade i en neråt spriral på de flesta momenten. Jag känner mig ändå relativt säker hemma nu.. hon har inte tior i sitt hopp sitt, appotering eller fjärren ordentligt. Men om jag inte tycker det är kul att träna det, varför ska då hon tycka det? Just nu känns det bara som nåt vi borde göra för o gå vidare. 
 
Jag har varit slapp med att träna för framtida klasser. Troligtvis för att jag vill få det överstökat.
Jag har dock noterat efter apellen vilken motivation hon hade efter 1 veckas vila (Jag har ju varit sjuk) Och kanske är detta något jag kommer bibehålla tills lydnadstävlingen den 3 nov. 
 
Vi tränade kort idag, Appotering. Min apport är försvunnen, troligtvis glömd på klubben så jag körde med en kubbpjäs ;) Den vägde lite mindre = jag kastade längre.. Mkt roligare tyckte hon. Ska puscha lite på det, och se om hon nästa tillfälle behåller galoppen om jag kastar långt också. 
 
Fjärren funka fint utan handtecken. Ska försöka köra det på tävlingen.
 
Ang hoppet.  Vi måste få in en rutin att "du ska faktiskt sätta dig efter" . DEtta är något vi kommer nöta.
Ignorera det jag inte är nöjd med och ta om momenten om så behövs. 
 
Då är frågan.. Vad tusan ska man sätta för mål? Jag tror uppriktigt inte Jarra tar lp2 i år och det är ju något då som kommer haka efter, 
 
Hon ska bli uppflyttad från lägre så långt är det bestämt och mål är att tävla till våren. 
Hon ska upp till agilityklass 3. 
Hon ska ta RLDN titeln efterssom hon kommer få tävla när Sonic gör.
Lydnaden borde vara roligt o starta 3an i alla fall. 
utställning kommer hon få gå om det är så att hon blir uppflyttad.
Kanske startar vi i barmark också. Om det inte krockar med de tävlingar vi faktiskt håller på med.. 
 
Mål med sonic då?
Jag tänkte mig att han ska starta i lydnads 1an. Men vi får se. Det hänger så klart på LF. 
Sonic skall få i alla fall en pinne klass 2
RLDN titeln. 
ÄVen han får ju debutera i barkmark om vi nu tävlar.
 
Vi får se vart målen för oss. KAnske kommer dom förändras under tidens gång. Vi får se i December hur vi ligger till. '
 
 

Träningsfri vecka IGEN...

HEjhej, Nu har ännu en träningsfri vecka gått.. MAtte har varit sjuk och mallen magsjuk.. 
I måndags var det avslutning för grundkursen. Både skönt och tråkigt. 
Dom hade så roliga och arbetsvilliga hundar allihopa och förarna så motiverade, skoj! :)
 
 
Jarra och jag tränade lite på klubben på fm för jag var där o tittade om diplom och förberedde lite. Det var innan jag märkte hon var dålig. 
 
 
 
Sonic vill självklart ha uppmärksamhet när Jarra tränas.. Tråkigt o bara vara (utomhus alltså, inomhus är det underbart)
 
 
SEn for vi hem, var hemma nån timme sen gick magen igång på henne:/ Pigg o så för övrigt. 
 
 
I Tisdags var både husse och matte utmattade.. Fick springa ut med Jarra en gång i timmen, blev försenad till styrelsemötet för var tvungen o vänta in berra lite, sen när jag kommer ut har jag så klart punktering på bilen igen. Den hade läkt redan på morgonen så lyckligtvis hade pappa varit och lämnat en kompressor till mig så gick ju relativt snabbt o pumpa upp de.. 
Vidare till jobb, helt uttröttad efter sömnbristen.. 
på morgonen kommer jag ut till parkeringen.. kör ett par hundra meter och sen dunkdunkdunk.. Punka på däcket.. 
Hade beställt tid så bilen skulle ju till verkstan den dagen.. Har ingen domkraft jippie.. 
Ringer pappa en miljon gånger. inget svar.. Får tag i mamma som också jobbat natt och hon är nästan hemma när jag får tag i henne, hon dyker upp med en mekaniker.. han har med sig ett nytt däck (nyttbegagnat alltså)
Byter däcket och jag åker hem.. 2 timmar försenad och Jarra fortfarande magsjuk.. 
En olycka inne och ut fort som tusan.. 
Vid 12 har magen slutat härja på Jarra och jag får sova 4a timmar. vaken till 18,00 sen sov jag tills berra kom hem..
Canicuren var inte poppis heller, matlust har hon likssom inte haft.. Men åt gjorde hon iaf.:)
 
 
Jag har köpt en ny sele till Jarra för att hon var så duktig på spåret , stilig va? husse är kanonnöjd med färgvalet ;)
 
 
Sonic vill som vanligt inte rastas på morgonen utan står på altanen och tittar på :)
 
 
Hopphindret jag fick av morfar är nu oljat och klart, behlver bara spika nedersta pinnen så det står stadigt i tusk och vind :) Jarra provhoppar :)
 
 
 
Idag är jag träningssugen. Men vet inte vad jag ska träna. 
 
Spår är uteslutet pga att jag inte vågar ge henne "spårbelöningen" dvs kattmaten som hon älskar. 
Rallylydnad går inte heller för min bil är ju fortfarande på verkstad så jag kan ju inte förflytta mig eller hundarna.
Springa går inte för jag är inte riktigt kry från förkylningen ännu. 
Agilityhindrena är inplockade.
 
tadaaa lydnadstvåan kan vi nog köra lite.. DAgs o ta tag i den tråkiga biten.. 
Jag gillar inte alls tvåan. Alla tråkiga moment som inte passar oss är där i.. 
hopp sitt hopp.. Appotering, fjärren. Mallen tycker dom är skittråkiga (jaaaa jag har gjort något galet där)
Träna motivering kanske i de tre + tipset från Ulrika ang appotering. 
 
Jag har fått hem min targetpinne nu också så dags o börja träna krypet.men först måste hon lära sig vad pinnen betyder = godismatning vilket inte funkar för hennes mage än , eller rättare sagt jag vågar inte det ännu. 
Spegel hade pappa en också som jag kunde få ha hemma så det blir ju kanon. 
Ska bli roligt att träna på lite nytt känner jag :) 
 
Men idag får det nog som sagt bli fjärr o hopp sitt hopp.. 
 
I helgen vankas det jobb. Det börjar bli riktigt många bokningar nu. Behöver egentligen vila, men jag gillar pengar så :P
 
 
HA det så bra mina vänner :)
 
 Ger lite reklam till mamma också, hon driver företaget Tallvibes.se som är ett klädföretag för längre kvinnor. Bilden finns att dela på min fb om ni vill hjälpa till att sprida den :) 
 
 

Planerade Tävlingar

19 okt. Apellklass spår Lesseboortens bk  √ Uppflyttad Lägre
 
3 Nov Lydnadsklass 2  Jarra Emmaboda Bk
16 nov Agility Jarra klass 1 Varberg
23 Nov Tångahed Agilityklass 1 Jarra ( Om uppflytt ej sker i varberg)
24 Nov Tångahed Agilityklass 2 Sonic. 
 
1 Dec Rallylydnad Nybörjarklass Sonic och Jarra Karlshamn
14 Dec Lydnadsklass 2 Jarra. Kalmar bk (Guldhunden)

Agilityhund goes brukshund. Apelldebut, uppflytt och klassvinst:)

 
 
Jaha. Och så var hela den där grejen med ångest genomförd. Ni vet den där jag fasat för i flera veckor. Eller mja inte alla vet kanske då jag mest gnällt på jobbet och till Ulla :p
 
Dagen börjar med lottning 08,30 på lesseboortens Bk. Nervös som en gnu var jag och förstod inte riktigt vad som förväntades av mig och hunden.  Lott nr 5.  Jarras Kullsyster Jilla fick nr 6 vilket innebar att hon och jag fick spåren brevid varandra och de tidigare lottnr fick på ett annat ställe. Vi åkte dit och väntade. Passade på att köra en budföring med hundarna. Funkade bra. Jarra var pigg. 
 
Sen var det dags.. Nervös till 100 fast ändå inte. Jag visste ju inte hur jag skulle bedömas. Lite frågor till tävlingsledaren om det är okej om jag gör så här och så. Kände mig tryggare, Vi går ut. Åkern har fortfarande frost över hela sig. Blir lite så där. Vi har inte tränat på frost för detta var ju första natten det verkligen frysit på.. Tänker inte på det.Släpper henne på spåret, repeterar i huvudet, vänta tills du känner markeringen i linan sen gå. 
 
Första apporten var svår, fick snoosa lite runt den  och gav en snedrumpa vid markering. Men hon fann den. Vidare, första vinkeln, Jarra dammsög spåret. super, får syn på något på kalhygget brevid, hög nos, håller sig kvar i spåret. Får inte stanna även om jag vill hon ska trycka ner nosen, avvaktar och går med, Apport två upphittad. JA, bara en kvar! Tänker för mig själv, bli inte självsäker nu, det kan vända direkt. Vinkel 2, ser inte var spårläggare gått. Litar på Jarra. Hon tar vinkeln. Spårar på, rakt in i en gräsdunge? hm tänker jag, har han gått där? Jarra är något skeptisk, undersöker. Godkänner, ja det var här han gick. Väljer den svåra vägen trots hon av bekvämlighet nog velat ta den andra.. Ut ur höga gräset, ett par meter till och hon markerar slutapporten!! Jippi :) 
 
Glad matte må jag säga! 
Betyg 10-10 med komentaren 11*1 Bra! 
 
 
Dags för Jillas spår,  
 
Även hon plockar 10an.  Så super kul! 
Domaren informerar då att våra 2 är dom som klarat spåret. De andra hundarna hade spårat jättebra sa han, men dom hade inte hittat apporterna. Jätte konstigt. Vi trodde han inte först. Kanske berodde det på frosten jag vet inte. 
 
Därefter hade vi lite tid över och körde en budföring, Ulla som mottagare.
 
Sen blev det dags för den riktiga budföringen. 
 
Jarra sprang och hälsade på det glada gänget som stod brevid oss vid min kommendering så det blev en nolla där ;) Mitt fel lite då jag först trodde jag skulle gå snett och sedan talade dom om för mig att jag skulle åt andra hållet, så vi skyller på förvirrad matte ;) 
Jag frågade om jag fick träna ändå och skicka henne och det fick jag och då satte hon det superbra :) Min duktiga tjej! :) Dock behöver vi "störningsträna" där lite med publik :) 
 
SEn var det Linförighet. 9,5-9,5. Ulla var ju skrivare åt den ena och han sa att det var synd hon satt lite snett annars hade hon fått en 10. Men jag är ändå superglad för dom poängen såklart känns väldigt roligt.
 
FRamförgåendet 0ade vi då jag gick ifatt henne. Detta beror troligtvis på att hon inte kan momentet ;) 
Och dom poängen hade jag räknat med :)
 
Platsläggande: 7,5 - 9. Skillnad där mellan domarna. Komentarer något sakta ner. 
 
Inkallande 10-10
 
Appotering 7,5-6,5 ändrar ställning, tugg. Jag tror att när Tl sa kommendera så rykte det i henne men är inte säker. :)
 
Hopp över hinder 8-9 sitter sakta.
 
Platsliggande 10-10
 
 
 
 
 
Poängen slutade på 256.50 och uppflytt och 1a placering. Min duktiga tjej så fint du jobbar <3
 
 
 
Ha det så bra mina vänner :) 

FEber, Nätshopping, telefontömning och klövpåfyllning. :)

HEj mina vänner, allt bra? Själv har jag den bättre tiden på dygnet just nu. Jag har alltid trott att när man har feber mår man sämst på morgonen för att man vaknar då. Men bevisligen har det inget samband har jag som nattarbetare upptäckt. Natten gick bra tills kl 5 då blev det sämre. Väl hemma hade jag kanonsvårt att somna vilket sög. Hundarna väkte mig några gånger i form med att brottas på mig.. De har nu inte aktiverats på 4a dagar bortsett från att de från tomten jagat bort de där förbaskade råddjuret som är här o tjabbar jämt.  Dom lyder inte husse så bra.. 
 
Idag rastades dom lite på åkern vid mamma, jag vågar inte gå i skogen än då pappa inte riktigt har koll på jaktlaget idag. På med massa reflexer och sen kasta ankan 2 gånger för jag orkade inte mer:P Vildsvinen hade varit där igen. Nybökat. Super tyckte JArra , blev lättare att gräva  ner ankan i mjuka marken då. 
Sonic mest bara är. Han är lite mer känslig för när jag inte är pigg så han lämnar sällan min sida. 
Kort tog jag inga tyvärr då batteriet på kamran var slut nåågon dvs inte jag ;) hade lämnat kamran igång i sin dator när hen tömde den.. 
 
Nya älgklövar har vi fått från Isabells granne, bra där.
Funderar på om man vågar ge dom det rått så de får tugga lite? Tänker med päls och allting eller hur gör man ? :)
 
 
 
 
Shoppat har jag gjort lite idag också. Blev en ny vinterjacka och en ny mössa från Arrak. ÖVervägde dyr jacka då jag resonerade som så att det är ytterst sällan som jag går i "vanliga" kläder, så varför köpa en vinterjacka för 1500 som man bara använder typ 10 gånger? Så då valde jag en prisvärd och enligt mig snygg hundjacka istället som jag kan ha varje dag. Min andra arrak har ju gått lite sönder pga mallen blir glad när jag kommer hem och då talar om det med sina tänder ;)
 
Fina va? :)
 
Då min tfn för femtioelfte gången lagt av har jag nu min äldsta jag har hemma dvs inget internet -_-
Så jag är inte så lätt att nå som förut. Det verkar även som jag inte får vissa sms speciellt från iphone. Vet ej varför . I vilket fall som så tömde jag alla gamla bilder från den, tänkte lägga in lite här. kvaliten är inte den bästa så klart men :)
 
 
 
 
 
 

Gårdagens bildbomb

 
 
 
Idag har jag bara legat i sängen dålig. känner mig febrig men är väl bara att bita ihop. 2 jobb dagar kvar sen tävling lördag, kurs söndag och jobba övertid söndag mellan 18,00-06,00. 
Just nu känns motviationen låg för det mesta.halsont och snuvig. Hoppas det går över fort.Hinner som sagt inte detta nu. Styrelsearbetet inskickad. Hade behövt sova egentligen. Tar för mkt kraft det där. 
ÖVerväger saker och ting får se vad det landar på. 
 
Ha det bra alla :)

Fick på hälsning av 3 troll

Hallå alla. Allt bra? Själv är vi fortfarande slitna här hemma . Dagen har varit chill. Vi har eldat lite i brasan bara för att det är mysigt. 
 
Mallen ville vara så himla hjälpsam när vi hämtade veden så sälen som promt skulle med ut fick åka i korgen och vedträna i hennes mun. Mkt nöjd.
 
 
 
 
 
Innan dess kom tre troll på besök för rakning. 
 
 
 
Sen har jag diskat lite, tvättat ett par tvättar och sen bara tagit det lugnt.. Skulle egentligen till företags hälsan idag men det blev inställt av någon anledning och jag ska få en ny tid. Lite synd. 
 
Jag har beslutat att hundarna ska ha vila fram tills i alla fall onsdag nu. Dom behöver detta. Annars får jag tillbaka omotivationen. Lite synd är sugen på spår menmen. :)
 
I helgen har jag anmält Jarra till apellen. Jag tror egentligen inte hon är mogen. Men jag vill testa, se var vi står. 
Framförgåendet har hon inte. Budföringen är inte heller fullständig.Spåret kan hon tappa ibland också.. Eller inte tappa men inte alltid gå i kärnan och ibland ringa i vinklarna..  Så vi får se som sagt.. Jag behöver många hållna tummar i alla fall. 
 
Ha det så fint.  :)
 

Långväga tävling Pinne och "Publiksucce??"

Hej mina vänner, allt bra? Själv är jag ruskigt trött... Ni vet sådär så man känner sig dåsig. Inte så konstigt. På fredagseftermiddagen for Jag, Ulla och Berra 30 mil uppåt för agilittävling i vårgårda, tångahed.  4 timmar cirka tog resan. 
 
 
 
 
Sonic var först ut med sitt hopplopp. Jag fel bedömde tyvärr ett framförbyte som jag borde ha fattat att det skulle få den utvägen det fick. Vi krockade vid gungan. och lillemannen fick typ whiplash. Jag borde ha tänkt på att springer jag på springer han på. MEnmen- En felbedömning av mig. 
 
 
I hopploppet kör han nollat fram tills näst sista hindret. Där går han ur slalom gång på gång på gång.... Jag tänkte att jag ska fan inte ge mig, 4 omtag sen satte han det. Tyvärr blev jag innan sonic skulle in väldigt dålig. Jag ska till läkaren på måndag och har därför slutat med tabletterna. Detta borde jag inte ha gjort. Tog mig som sagt igenom sen gick jag och vilade en timme. 
 
 
Satt och läste i agilitynytt sverige, där diskuterar dom omtag efter disk.. Varpå en tjej då klagar att hon fick stå och vänta på Sonics omtag. , Vad glad man blir av sånt.. Sonic blev nog diskad i slalom efter många omtag.. MEn att man ska behöva läsa sånt är ju bara tråkigt.. . 
 
 
Mallens första lopp var inte bra. Det såg inte så illa ut men jag kände. . Hon hade varit i bur och i rummet från 8 och bara laddat likssom.. 
Nöjd med slalom ingångar osv.Oxer var inget problem hellet trotts vi aldrig tränat på det. 
Dock mådde hon inte bra i den stressade miljön och det är något jag får fundera på hur jag ska lösa. Inte så lätt att påverka omgivningen dvs de andra ekipagen och deras hundar. Hon tar åt sig när dom runt omkring står och skäller och tjuter hon vill likssom ha det lugnt. Och jag fick jobba hårt för att hon inte skulle låsa sig på de som inte var på banan. 
 
I agilityloppet tog vi pinne. Även här var hon ur kontroll i perioder. 
 
 
 
Här är lite bilder från dagen.
 
 
 
Hemma var vi sedan vi 3 inatt... kan säga att vi var inte på topp på sydost cupen idag..Det slutade med 4 disk. En loj matte och en sonic va väl bra men satt i fel hinder ;) Mål med han var att ta gungan (visste ju inte om han blev skrämd efter våran krock) och vänsterslalom vilket han satte bra. 
Mål med Jarra var att hon skulle ha roligt och ptja det kan man ju säga att hon hade... Mallen körde sina egna linjer och fick mest applåder av alla. Roligt när folk går fram till en efter och berättar vilken rolig hund man har och hur väl det syns att hon älskar det här. 
MAllen är en agilityhund ut i klospetsarna :) 
 
här är filmen.. 
 
 
DEt var allt för mig idag.är för trött för att vidareutveckla mer :P
 
Ha det bra mina vänner :)

Idag är jag bara en stolt matte.

Idag har jag tittat på filmen jag redigerade igår från A1 kursen. Jag har kört den sådär långsamt så man verkligen kan se hur jag styr henne i min handling. Och jag blir så ruskigt stolt. Jag blir så stolt över hur hon fokucerar, hur hon lyder, hur hon håller ihop, hur känslig hon, hur lydig hon är och för den individ hon har blivit. 
 
Jag kan inte annat än tänka tillbaka till dåtid och till nutid. 
Folk tycker nog jag är konstig som är  känslig för det här med lösa hundar runt omkring eller känslig för att människor går rakt mot oss och liknande. Det sitter i ryggmärgen på mig. Att Jarra beter sig är ingenting som är självklart, och hon är en hund som hade blivit väldigt okontrollerbar i felaktiga händer.  Jag talar alltid om för folk hur hon är, just för att jag vill inte få massa kommentarer bakom min rygg ifall hon skulle skrämma någon. Och för att dom skall ta avstånd till oss, för Jarras skull. Hon gillar inte närgångna människor, har aldrig gjort och lär aldrig göra. JAg kan leva med det.För hon är en familjemedlem och jag älskar henne av hela mitt hjärta. 
 
Jag är stolt över hur hon skött sig, och jag blir nästan tårögd när jag kollar från filmen i helgen. Hon läser mig så fantastisk bra, hon har full koll på mig och mina signaler. Vid de dubbla blindbyterna älskar jag hur jag ser att hon först riktar upp sig, för att sedan vid andra bytet notera min riktningsändring. SEn att hon är lite långsprungen är en annan femma.. jag tycker hon sköter sina svängar bra.. Om bara jag visar rätt. OCh den kraften hon har i sin kropp, den är bara fantastisk. 
 
Här kommer i alla fall filmen. Filmen på min älskade hund. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=J11zq76STs0&list=HL1381089869&feature=mh_lolz
 
 
Ha en bra vecka mina vänner :)

Spår, agility, spår, lydnad, spår ;) Typ veckan.

Hej mina vänner , allt bra? Själv har jag haft en j obbig vecka. slutade med tabletterna i helgen för jag tyckte jag mår bra nu och då vill jag helst att kroppen ska reda sig själv så att säga. Det var ingen bra ide och har påverkat mig i ett par dagar nu. Idag bestämde jag min för att ta dom igen.  Inte roligt att gå runt i dimma och speciellt inte roligt att köra bil i det tillståndet.Inte kul för folk runt omkring heller när man bara är hälften på det ställe man borde och hälften nån annan stans. 
 
I söndags var berra o jag o spårade vid mammas. Det var en enooorm störning... Pappas kor hade avrit där o vallat. Men överlag funkade det fint. Hon hade lite strul på något ställe, missade slut apporten, vilket jag tror berodde på underlagsbyte. Hon är ju ännu bara van att spåra åker. Spår 2 också ett apellspår. Inga större problem där heller. 
 
 
I måndags var vi hos Susanne på kurs. Vi tränade på vm banan 2009. Det var spännande o skoj. Jarra och jag hade lite problem med en lurig balans som stod lite ivägen. DEt berodde dock på att jag stack för tidigt, jag skulle väntat in henne innan jag drog, men det beror på att jag ibland får panik över att inte hinna. Jag har likssom en hund som springer 3 gånger så snabbt som mig så jag får ju likssom röra mig så snabbt benen mina bär och då är jag ibland för tidig i mina signaler... 
 
Läxa fick vi på kf. hon behöver öka ner . Detta arbetar vi med genom att lägga bollen som en externbelöning 5 meter efter balansen. :) 
LEtar just nu lokal jag kan ha hindrena i under vintern. Det lutar åt mammas lada men den är inte superstor. 16*8 meter och då står det lite träpaket vid kanterna. Vi får se hur jag löser det. Har även möjlighet att ha dom i gamla syfabriken men blir svårt att ha ullas A:hinder där. Vi får se.Underlaget måste ju vara bra i alla fall. :)
 
Sonic sprang lite lös innan kursen iaf. Tog några bilder då vi var tidiga :)
 
 
 
I tisdags tränade vi lydnad. JAg nöjde mig med goda resultat.Passar mig för att döda motivationen. Bra fart. Bytte röst läge (försöker göra det i alla moment just nu) Resultat: Snabbare moment. Snabbare sitt, snabbare fjärrdirigering, snabbare hopp sitt hopp. :) 
Vi kommer jobba vidare på den motivationen!
Körde också framförgåendet. MAllen har lärt sig var vi brukar stanna så hon saktade ner. = Jag gav inget stanna kommando utan belöning direkt. Fick köra en del repetetioner på det. Jag överväger att backa i våran träning där. För att hon skall få mer trygghet i vad hon faktiskt skall göra. 
 
I onsdags var vi och spårade. Tina hjälpte mig gå ut spåren. Hon spårade bra, Hade problem vid ett ställe men där hade Tina tagit ett steg ut eller något sådant och det noterade ju Jarra bra. MArkerade alla och fick en extra vinkel. Super! :) Och jag tackar så hjärtligt för hjälpen, nästa gång hoppas jag vovven är med :) 
 
Igår körde vi lite agility sonic o jag. tränade Jakkon, push and pull och bakombyte in i tunneln samt slalom ingångar. DEt går rätt bra. Han har bra fart och motivation. Och han börjar koppla detta med bakåthopp. Det gäller bara att hålla igång han, dvs matte för jobba men det är vi ju vana med när det gäller denne lilla mannen. 
Jarra tränades även hon.. Men jag kan inte nyttja tunneln på henne riktigt än, måste vänta tills jag fyllt sandsäckarna annars bara snurrar den när hon plöjer igenom ;)
 
Spår blev det idag också. 4a vinklar, varierande åker och räfsat hö. Hon skötte det fint, Ville gärna göra det enkelt genom att gå på åkern men matte hade ju gömt apporten i det räffsade höet så det gick icke ;) 
Alla apporten in även om jag styrde henne lite.. Dumma matte. :)
 
Lite bilder från dagen :
 
 
 
I helgen vankas sista A1 utb. Spännande. imorgon åker Jarra med o Sonic hemma. :)
Ha det fint mina vänner.

RSS 2.0