Sån Gokänsla efter helgens bravader :)

Tjo mina vänner, allt bra med er? 
 
Själv sitter jag och funderar över helgen. Jag och några kompisar hade bjudit hem Rebecka Glimholt för att träna lite Agility. Jag hade alla tre hundarna med fast i olika perioder,mest Jarra efterssom det ger mig lite mer :)
 
Lille Mint har ju lite problem med att veta var hans ben är. trotts de fåtal gånger han fått prova agility öser han allt vad han har, oavsett var hopppinnarna är. Därför körde vi en övning där han hoppar i en 8a. Farten plockar vi ju fram sen :)
 
 
 
Jarra och jag fick många aha tankar i attgå tillbaka lite till grunder och utöka dom. och lite knepigare grejer också :)
 
 
 
Sonic fick också köra en Kombination, han är ju för duktig min lilla pojk :)
 
 
 
 
Nu har vi mycket att träna när vi drar igång igen. :)    (Agilityvila nu) 
 
En bild på nästan hela gänget
 
 
 
 
En annan skojsig sak är att Jarra och jag är anmälda på kurs för Maria Brandel. det ska också så klart också bli spännande :D Ja och sen Annica Aller kursen i december.  Roligt! 
 
Igår var vi duktiga och tog tag i Canicrossen igen. Måste få upp konditionen 
 
Vi tog en liten Welfie efter. Lille Mint fick ju dock bara vara med på nedvärmnings rundan :)
 
 
Lilla Bacon har fått en egen ManCave. Han är väldigt nöjd med den!
 
 
 
Och vi avslutar med lite Bilder från i morse:)
 
 
Ha det fint mina vänner  :)

Jarra - Rallylydnadsmästare!! :)

Idag har vi varit och tävlat rallylydnad i alvesta. 
Båda banorna tyckte jag var svåra, men inte omöjliga. 
 
Första banan fick vi ett jätte fint flyt i , och förutom nos i honnören (hundskrälle-_-) plus något förarfel och nånting litet mer så slutade dagens första runda på 91 poäng :D Så skojsigt! 
 
Andra banan var ritad av Gunnel persson och den var väldigt knixig.  Jarras största akilleshäl var med dvs sitt, kalla in över hinder, men en gosig nalle i riktning honnörs rutan.. panikskrick "SIIIDAN" och klapp på benet tog vi oss igenom det med avdrag så klart :P Därefter blev jag väldigt stressad, ja ni vet, jarra blev ju upptriggad med så klart, så vi fick en del onödiga avdrag på grejer vi inte brukar ha problem med men det är ju det som är charmen i att tävla, eller hur! ^^
 
83 poäng slutade vi i alla fall på så det var ju jätte skoj det också. 
 
(gammal bild)
 
 
Jarra har ju sedan tidigare en runda med 91 poäng där också och kan ju därför nu titulera sig till "RLDM" 
 
Detta innebär också att vi har nått vårat slutmål och rallyn läggs nu åt sidan för Lydnaden. Jag har 2 planerade rally tävlingar som jag kommer deltaga i på skoj. 
 
Jag planerar en debut i lydnadsklass Elit till våren. om vi är mogna för det då vill säga! :) 
Jag har börjat kedja en del moment, men vi är långt från perfekt och med en 110 ig stadga. 
 
Lille Mint fick vara med och träna passivitet och lite lydnad på tävlingsplatsen. Detta skötte han galant! 
 
 
Anledningen att jag väljer att satsa på Lydnaden nu beror kort och gott på grund av de nya reglerna som kommer 2017. Inkallning under platsliggning känns för riskabelt för oss. Jag kan lita på min egna hund, men inte på andras. Lika så att domaren kommer få ta på hundarna innan plan om denne vill det är inte aktuellt för jarra. 
I utställning har jag möjlighet att lära henne att det är ett moment, därför fungerar utställning för oss.  
På apellplanen.Nej. Det räcker med att hon fått 3 tior i tandvisning och högsta pott på budföring. Min hund behöver inte utstå mer än så.  :)  (så har jag tolkat reglerna)
 
Till helgen vankas det agilitykurs här hemma, ska bli skojsigt! jag har bjudit hem Rebecka Glimholt som kommer och instruerar mig och några vänner, ska bli riktigt roligt. 
 
Mycket på gång nu! 
 
I december är vi också anmälda på tvådagars kurs för Annica Aller, vilket så klart ska bli väldigt spännande, jag har ju inte haft möjligheten att gå för henne tidigare. 
 
 
Gårdagen bestod av Kalas för lilla syster som fyllt 17 och att titta när Isabell deltog i Barmarks SM. 
 
Lite bilder på henne och hennes kompis Julia
 
 
 
Har också varit och Höstfotat mina fina lite.tyvärr lite suddiga bilder här också, men jag jobbar vidare :)
 
 
 
Vi hörs mina vänner ♥

Varför är det sån skillnad? Platsliggning!

En sak som jag verkligen avskyr är platsliggning. Ingenting annat kan få hjärtats pumpande att kännas så närvarande, Personligen kan jag höra varenda slag i kroppen, känslan av att tvinga sig att stå still för att domaren inte ska tro man gör Dubbelkommandon fast man egentligen bara har myror i benen.. Fördelen med att vi är i klasser där platsen är dold .
 
Jag kan alltid känna min hund inför platsliggning. Jag vet vad hon går för. Alla timmar, alla stadge övningar allt, det har jag lagt ner. Som en säkerhets åtgärd. Min hund gillar inte andra hundar. Valpar går väl ann. 
Men alla gånger under träning lösa hundar har kommit fram har skrämt henne. 
 
Därför är och var hon så övertränad när vi gick ut. och jag ljuger om jag säger att hon inte har hårda krav på sig att ligga kvar från min sida. 
 
Det har funnits tillfällen andra har gått upp på tävling. Jag minns särskilt en gång, en blandras i storlek dansk svensk började gå runt o nosa, närmare och närmare. jag tror inte det var mer än 1 meter mellan dom, hunden brevid hade redan rest sig men gick direkt till sin matte . Jag sa till Tävlingsledaren, min hund gillar inte andra. Platsliggningen bröts inte. 
 
Jag tackar gud för den tiden jag lagt ner i stadga platsen. Det hade lika gärna kunnat gått illa åt den lilla hunden. I den situationen kunde jag inte säkra att min hund inte skulle bita. Jag hade tur. 
 
Ja men varför tävlar du en sån hund då? 
Ja varför ? 
För att jag är helt inställd på att andra människor ska ta samma ansvar inför träning av platsen som jag självgjorde. 
 
Därför blir jag väldigt bestött varje gång min syster ringer och en hund än en gång har rest sig från platsliggningen hon deltagit i , i lydnadsklass 1. 
 
Hur kan det vara på detta sättet?
Jag vet att det jag skriver nu troligtvis rör upp irriterade känslor och må så vara. 
 
Vi som tävlar lydnad har ju alla en gemensam nämnare, vi gör det för att det ska vara roligt! 
Därför måste vi alla säkra just gruppmomenten för att också alla ska känna sig glada även efter sin första, andra tredje osv lydnadstävling.
 
Jag bryr mig faktiskt helt ärligt inte om den hund som rest sig bara varit glad. För jag vet ju själv, min hund är inte glad. Den hunden gör min hund rädd/osäker. Den förare som valt att chansa att sin hund ligger på platsen, den kanske raserar min träning. 
 
Det finns inga ursäkter till varför hunden reser sig. Jag tycker inte det. 
 
Sen finns det så klart grader. Går din hund direkt till dig?  skönt för oss andra, men samtidigt visar det på att din hund är osäker, du har inte tränat den tillräckligt trygg (eller har kanske hundar kommit fram till denne också i tidigare platsliggningar)? 
 
Det är inte kul att gång på gång få sin plats raserad på träning. att få göra om platsen med tre hundar mindre denna gången. att behöva ge dubbelkommandon för att ens hund vill inte mer.Det var ju precis otryggt här. Precis som förra gången för ett halvår sedan, för ett halvårs träning behövdes för att stärka hunden igen. 
 
Jag ber därför alla er lydnads folk, säkra era hundar!! För allas våras skull! 
Och snälla lydnadsdomare.bli hårdare vid rappotering av störning i gruppmoment! 
 
Det är för allas skull. Vår gemensamma nämnare ska vara rolig för alla! 
 
 

Long time no se!

Tjo, har i vanlig ordning inte orkat ha dator igång. 
 
Jobbade natt förra veckan och har hamnat i orutin efter det, inte att jag sover för lite utan snarare motsatsen.
 
En rolig sak som hänt är att Mint och Jarr har börjat morgon buset igen! Sen jarras löp sist har de inte lekt så mycket utan det har snarare varit att han ligger och tuggar henne på halsen och hon typ "åååh  jobbig" . 
Så det känns ju roligt, dock leker de fortfarande inte ute och det är för att jag förbjuder det .
 
Mint har helt enkelt inte kontroll över sin kropp nog för att få de ansvaret, dvs han springer in i saker, hårt. :P 
 
En mindre rolig sak är att jag varit hos läkaren med min hand som jag klämde på jobbet (jag jobbar inom personal service (poolen)på ett sågverk, dvs jag är där det fattas folk )  för lite mer än fem veckor sedan. Jag har hela tiden kunnat röra den men den har värkt, därför har jag inte åkt in, men efterssom det inte går över och jag får ta hjälp av kollegor med vissa saker som tex om det sticker ut bitar ur ett paket så måste man slå in dom med slägga. själva slaget är inget problem utan det är "efterskakandet" som gör ont.
Känns inte kul att de ska behöva göra mitt jobb så :P 
 
Jag har i alla fall en Remiss till Kalmar där det skall röntgas. 
Läkaren sa att jag är fullt böjbar dvs inga senor är skadade men det är något fel på undersidan av knogen och hon tror att det är en fraktur som börjat läka.
Beroende på resultat av röntgen får jag antingen skickas hem och avvakta ett par veckor, går det inte över blir det sjukgymnast, har det börjat läkas fel ska jag direkt till akuten och kanske behöva stötta upp handen.  Så allt beror lite på hur röntgen ser ut.  Jag skickades inte direkt in efterssom jag ändå gått med det i fem veckor så det är ju inte akut vilket jag höll med om efterssom jag skulle jobba em :P
 
Dettaär också anledningen till varför husse stått i mål på tävlingar och fått belöna Jarra, så nu vet alla det :P  :)
 
Utöver allt leker livet. Vi har tävlat en del och jag ser ljuset i tunneln, båda hundarna känns väldigt bra just nu. 
 
Under detta året planerar jag att Jarra ska ta RLDM titeln så att vi är färdiga med rallyn för hennes del och nästa år sedan satsa på debut i lydnad och ta championatet där så det också blir avklarat, jag tänker inte köra lydnad med henne 2017 om det skall ingå inkallning vid platsen i Eliten. 
 
Inte för att jag inte litar på henne, utan för att jag inte kan styra andras hundar. 
 
Med Sonic står jag ju i valet och kvalet kring att flytta upp till avancerad klass.. Men jag vet inte.. Han har fått många anfall på sista tiden (spec i tångahed där han älskar klia ryggen på underlaget) . 
 
MEn lille Mint då? Ja vi får väl se .. jag planerar gå en grundkurs i agility med honom i vår, bara för att han ska tränas med andra vovvar. :)
Snart är ju liten 1 år, Va tiden går! :D men han har ju fortfarande ett år kvar tills han får debutera i agilityn. :) 
 
Vi hörs mina vänner!
 
 
 

Lekande liv ❤️

Hej mina vänner , allt bra ? 
 
Själv har jag en nöjd känsla efter helgen . Min fina jarra erövrade titeln distrikts mästare agility large 2015 . Det gör mig så klart jätte stolt . Totalt hade hon 10 fel . En vägran pga jag safade i slalom samt att hon vred sig på nåt lustigt vis över ett hopp hinder och Fick därför en rivning . Hon var den enda nollan i agilityklassen . 
 
 
I laget som vi körde fick vi inte ha någon disk . Detta pga vi bara var tre ekipage från Emmaboda . 
Sonic kör nollat , kito och ulla lika så ... Jarra kör jätte fint MEN vid näst sista hindret får jag för mig det är bakåt hopp och skickar henne runt -_- dumma jag !! 
 
Men jarra och Sonic har skött sig jätte fint i alla fall ❤️❤️
 
 
Idag har vi tävlat lag i karlskrona . Jarra och jag två disk . Detta pga slarv från min sida . Jag får skärpa mig . Hålla fokus på lugn . Det är så jag måste jobba . Tillit och tysta kommandon . Bara där det verkligen behövs . 
 
Men vi är på rätt spår i alla fall ! :) 
 
 
Vi hörs mina vänner <3 




Distriktsmästare Småland, 2015!

Bästa fina jarra.. Vilket team vi var idag... 


"Tistylity" det är vår grej visst... 


En femma i slalom pga matte safar , en femma på ett hopphinder där hon snubblar... Sista loppet nollat. 

Sonic, disk i första loppet = ute ur leken, 

Jarr, vinner Smålands distriktets mästerskap agility 2015. Min fina. 

Resultat kvittar. Känsla= bästa. 


Kort blogg idag, men :) 




RSS 2.0