Debut i rallylydnad avancerad och Sonic funderingar.

Tjo mina vänner, hoppas allt är bra med er :) 

I veckan har vi tränat på push and pull och bakombyte. Sitter fint efter ett par repetitioner även om jarra i början av träningen vrider sig som en katt typ. För att räta upp sig. Det innebär så klart att jag är för sen med min signal. Men vi jobbar vidare. :) 

Sonic har lite lättare för dem men där fortsätter jag arbeta med drivet :)

Lydnads o bruksmässigt fortsätter jag köra stadga med Sonic innan. Ute tränar jag inte för han gillar inte bli blöt om varken rumpan eller magen så det känns som jag sabbar mer än gör nytta :) dock tränar vi lite svängar inne men Sonic är ju Sonic :)

Jarra och jag fortsätter nöta skall, framåtsändandet och ställande med inkallningen. Sistnämnda börjar bli så himla bra :):)


Idag har jarra och jag debuterat i rallylydnad avancerad, det gick jätte bra med högerhandlingen.  Dock behöver jag träna på att hon ska komma in efter hoppet samt den där förbaskade 8an frestelse ^^ annars var hon jätte duktig. Husse värmde upp henne i 40 minuter idag (med lek och rastning bara ) Medans jag banvandrade både Sonic o jarras. Hon var i perfekt nivå efter det. Tänk om man ändå hade tid med den förberedelsen oftare.,.. 
86 p och en tredje placering blev det i alla fall. Lite surt med 10- på 8ans men man får se de positivt, hon har ju ett jäkla föremålsintresse ^^!! 





Ang Sonic vet jag inte hur jag ska göra. .. Han fick ytterligare stressanfall idag., vilket gör att all min fokus läggs på att lugna honom. =jag går fel och diskar oss. Kom på det vid ett av momenten men bestämde mig att gena lite så märker han ju inte av det blev fel.. 

Men jag funderar lite, är det rätt av mig att tävla han ? Han tycker det är så roligt, svansen till och med viftar i starten nu. Och det känns inte rätt att han "bara skulle få vara i bilen" han älskar ju rally. ! Men samtidigt, han får sina stressanfall. Nästan varje gång i rallyn och lydnaden nu.. 

Börjar se ett samband, först rulla sig på underlaget (överslag) sedan börjar han. Han får det så klart på träning också. Han är så glad på banan och försöker verkligen ändå. Men ändå. Jag vet inte. Jag vill ju inte tävla bara för att vi tycker det är kul, och för att han älskar det. 

Får fundera lite på det där..

Vi hörs mina vänner :)




Det senaste..

Hallå mina vänner, allt bra ? Nu har jag ju slarvat igen med mina inlägg. Men så blir det ibland :) allt bra med er ? 


Mitt liv flyter på fint, just nu jobbar jag med mig själv mkt, eller jag försöker öppna upp det positiva kan man väl säga . Jag försöker suga i mig alla kommentarer jag får och det känns som det funkar fint. Motivationen är på topp :)! 


Jag har tränat en hel del nu på sistone, för det är så skoj igen :) mkt fokus ligger på ställandet och framåtsändandet och det känns som planen funkar bra där ! 


Vi har också varit ekipage för blivande domare i avancerad klass rallylydnad. Det var väldigt nyttigt för oss. Kanon ! :)


Ett träningstillfälle har vi haft till med privatträningen och läxan där år bakombyten och push and pull. Jarra har inte riktigt det där suget på dom längre, vet inte varför! Men det är bara o träna grunder så ska det nog sitta :) Sonic är ju lite mer införstådd i bakombyten men han behöver träna det han också så :) 
Här är banan :



Jarra har också varit hos veterinären för vaccination och för ett friskhetsintyg till försäkringsbolaget så jag kan höja hennes livvärde. Här är vi hos veterinären. 





Jag har också bett husse i huset starta tvätten i veckan.. Den till höger är inte tvättad av husse, den till vänster är det..


Idag har vi varit hos Ankie Laurensens och haft utbildning i stretching,









Det var allt för idag, vi hörs :)


Hej mina vänner !

Allt bra? Själv mår jag bra, har börjat med b12 igen då orken dalat lite sen fredags. (Försöker undvika tabletterna men slarvar jag med maten så får jag ta lite extra annars blir det som i helgen) 

Helgen började med 2 dagars lydnadstävling. Poängen satt inte riktigt, olika orsaker båda dagarna, men det hör väl ihop lite de där med att kan man inte på träning kan man inte på tävling ^^

Känslan har ändå varit bra. Varit så Goa människor med och då känns det inte lika dumt. Och när man tänker efter så är det nog omgivningen som skapar mycket av det jag känner som negativt, (även om de inte menar det ) 

En andra plac o en tredje plac fick vi i alla fall. Och för en gångs skull så hände inte oväntat på växjö bk när vi tävlade där. Annars har vi ju haft lite lustiga händelser där. Inte pga av arrangörerna eller så utan konstiga grejer bara :p 





På söndagen var det dags för årets sista agilitytävling i tångahed hed. 

Sonic min lille buse körde disk. Ena loppet glömde jag banan då det var lite stressigt med banvandringar o starter sådär som det är när man har hundar i olika storlekar och alltid får köra på båda banorna samtidigt, jag brukar lösa det men som jag skrev tidigare har jag inte riktigt vart på topp i helgen. Andra loppet tog han ett extra hinder !! :D för andra kanske det är negativt, men jag uppmuntrar honom gärna att köra på egenhand och ha framåttänket . Styrning kan vi träna ändå. 


Jarra var stressad innan första start. Tog in henne för tidigt så jag får skylla mig själv. I hopploppet fick hon nån stor sväng men annars skötte hon sig jätte bra. En rivning på en raka där hon sträckte ut stegen och missbedömde avståndet. Men jag är super nöjd :)





Igår var vi och tränade lydnad, provade köra ett nytt sätt på ställandes och jag måste säga jag tycker det funkade super, ska prova det lite till:) tränade även skallet också och det går framåt :)

Därefter fick vi hasta till blomsteraffären och vidare till Jeanettes grav då det igår var 11 år sedan hon gick bort. Det är ju en tradition vi har att åka dit och minnas på denna dagen. 
Jeanette var en klasskompis till oss som tog sitt liv när vi var 15 år gamla. Hon mådde dåligt ganska länge innan dess och gjort flera försök innan hon lyckades. Jag skriver inte om henne här vanligtvis . Men då jag nämt henne tidigare så tänkte jag det kan vara bra att förklara vem hon var. Vi ingick i samma "gäng" och hade samma intressen dvs hästarna. 
Bilderna är inte så kvalité men :)







Nu ska jag ut o träna lite, vi hörs :)




Hej mina vänner!

Allt bra? Själv har jag det toppen. Inspirationen och motivationen är tillbaka, superkul :) och till och med till alla grenar :) :) 

Idag har vi varit på en föreläsning som hette "hundens hållbarhet" en föreläsning om hur man kan se tecken på skador på senor och leder, tecken på valpar med dåliga höfter och tecken på artros 
Föreläsningen var nyttig och jag fick lära mig mkt nytt som man har nytta av. Hur man kan se olika hältor och hur olika underlag visar tecken vid hältor. 



Vi fick även lite info om pilates och prova på det. Kul tyckte dogsen :)




I helgen har vi ju också tävlar, vet inte om jag uppdaterat det? Loppen kändes kanon men ingen pinne in. Lilleman hade en kanon speta så skoj !! :D 
Dutte var duktig också men jag safade lite för mkt :)




I måndags var det sedan kurs hos Susanne. Dom skötte sig så duktigt bådA två! Stolt matte efteråt kan jag säga! Fokus just nu är att få flyt i min handling, våga lita på hunden o sluta safa :) 
Jarra satte varenda slalom trots jag lämnade hennes så många meter. Att jag inte vågar på tävling ?? Dum ja e! Sonic var duktig också, vi tränade en del grunder med honom, och det svaga fortsätta med också för det behöver han :) :) 

Min motivation är tillbaka o känslan är så bra igen <3 


Ulla och jag har också hittat en träningshall för vintern , Perfa!


Och viktigaste ! Jag o jarra har kommit med på kurs jouini Orenius och Åsa Emanuelsson , kan det bli bättre ??

Vi hörs :)

Allt och inget..

tjotjena. Vilar är fortfarande i full gång här hemma, eller ja, vi har ju fortfarande tävlingar. men träning sker inte så mkt.
 
REnoveringen pågår ju också. Går sakta men säkert. Blir ju lite så när vi så sällan är hemma :)
 
 
Idag har vi varit på Uppletande kurs för Jarras uppfödare. Det har gått super, lusten kom tillbaka lite grann igen. Vi fick tips på hur vi skall köra framåtsändandet och det känns som det kan funka, även om det bliiir maaassa nötning. Men roligt att starta om men lite nya grejer. Vi kollade lite på skallet också och jag känner att jag har en bra plan där också nu.. 
Vi började med en korridor. Det syntes att Jarra inte var riktigt hundra på det så det får vi ta tag att träna !
Första skicken sprang hon mest men sen kopplade hon på sig nosen , min lilla pärla ♥
 
 
 
 
 
DAgen avslutades med ett hm tror det kallades markuppletande, där vi stod på rad och skickade hundarna på totalt 26 föremål :)
 
 
 
Vi körde också en platsliggning med skott. Jarr hoppade som vanligt upp första skottet -_- provade ändå klappa händerna i örat på henne för hon ska förberedas men icke -_- dumt också när matte rycker till varje skott -_-  :):)
 
ÖVrigt i veckan har vi :
 
Fått hem nya sängen :D
 
 
 
 
 
 
Slutresultat :
 
 
Nu ska bara köpas soffbord o tavlor o allting.. Men de e ju kul ^^
 
Kronspisen har målats:D
 
Före:
 
 Efter:
 
 
 
Gästrummet är i full rulle med och snart kan tapeterna komma på..hade vart hur skönt som helst för det är såå stökigt hemma just nu. Listerna är målade och alla grejer är satta i hallen och sängen är kvar i vårt sovrum satt mot väggen.. 
 
 
 
I veckan har vi också varit komunalarbetare:
 
kollat hockey
 
Och hälsat på blöt dipsy :)
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

Senaste

Hej mina vänner! allt bra? Själv mår jag faktiskt okej. Har fått lite frid. Skönt! :)
Vi har tagit tag i springandet igen efter en tids pause.
 
Vi har också varit på utställning.. Vet inte hur man ska sammanfatta de ^^ Hon gick som en klocka i ringen, stod så fint när hon blev igenomkänd. sprang inte fot så hon kunde visa upp sina vackra svävande steg. Får beröm av domaren med kommentaren : Du vet verkligen hur du ska hantera din hund" Sen kom ordet MEN,,,, När ni kom in i ringen såg jag bara en schäfer... 
HAhah! vad svarar man på det? jag flinade fram ett "okej" .. Det var helt enkelt bara en sån domare.. 
Inte mkt att göra. Allt är för stort och brett på henne det enda rastypiska var svansföringen.. Betyget blev ett sufficent. Haha!  MEnmen. Känslan i ringen var bra och mina nya bekantskaper utanför ringen var väldigt upprörda när det sett så fint ut . Fick lite tips av dem om domare som gillar min typ. Dvs Bruksavlen.
 
 
 
Utöver detta har vi också varit på fackeltåg, vandrar till Farfars grav på allahelgona.En tradition som vi alltid varit på. 
 
 




Vi har också varit visningsekipage för blivande domare i nybro. man blir rätt trött i skallen efter 5 olika banor.. 

 
 
 
 
 
 
Jag har också varit i kontakt med en person ang Jarra. För jag vill förstå henne. 
Känslan nu efter är bra. Mitt huvud har fått "frid" Känner mig lugnare. 
Vad som har sagt vill jag inte dela med mig här. Men mycket har jag fått bekräftat. 
Och jag får nog bara acceptera att vissa människor inte är rätt uppfostrade och gå vidare från de sårade känslor jag faktiskt känt efter uttalanden.
Jag har lyckats bra med min hund. och det kan jag känna mig stolt över. Hon har gått mycket längre än många andra. 
Och det är det som egentligen ger mig en del av tvivlerna. 
 
För en osäker hund är hela världen jobbig. Men jarra har föörmågan att samla ihop sig. Stänga av omgivningen och prestera. Som jag förstår nu beror det på den gränserna jag satt för henne. 
 
Mina gränser och mina regler är hennes trygghet. Jag bör aldrig ge henne en valmöjlighet i en jobbig situation. För en hund tänker inte logiskt. Och det är väl egentligen det viktigaste jag ska tänka på. Och kanske är det också ett tips till andra hundägare. 
 
Jag har också varit i kontakt med Susanne och på måndag börjar privatträningen. Jag vill ju ha rutin. DEt innebär en gång i veckan. Ulla kommer vara med varannan vecka sen får sonic o Jarra köra varannan :) 
Blir nog toppen! 
 
Vi hörs :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0