Ohundigt!

Hej mina vänner, idag har dogsen vilodag. Även jag bestämde mig för o ta sovmorgon.. Så skönt !! 

Har ingen träning att uppdatera om, men en del om hemma :) 

Idag har vi pysslat med dammen, byggt shiftet där växterna sedan ska vara. Det går framåt ! Det ska bara bli lite mjukare kanter därefter mätas sen ska skyddsmatta samt dammduk inhandlas sen är vi klara för i år och den får ligga vilandes under vintern. Men det är roligt för man ser redan nu hur den är , ja mest i mitt huvud men ändå :p 





Jag har också gjort färdigt med fågelmaten idag, eller ja, jag har fyllt kopparna. Vi får se hur bra det håller när de testas ute :) 




I morgon skall också färgen inhandlas till att måla taket i sovrummet och sen måste vi verkligen sätta igång !! 
För vi har nämligen bokat ny säng nu äntligen !! Den kommer vara hemma till helgen . Det ska bli så himla skönt ! Sängen är såå trång just nu, inte för att det är så lite plats egentligen, mycket beror på hundarna , de vill så gärna ligga tätt intill mig på natten och då formar jag mig efter dom. Hoppas på att det blir bättre med en större säng även om jag är skeptisk. :p 




Oavsett så innebär det att gamla sängen åker in i gästrummet och därmed blir det rummet komplett ! 
Bara datarummet och sovrummet kvar , skönt :)



Utöver det har vi firat Emils 20 års dag och det var trevligt :) 

Vi hörs ! 



Dagarna två. En upplevelse..

Hej mina vänner, dagarna har varit intensiva vilket innebär soffchill med lågt blodsocker som vägrar återställa sig -_- 

Igår var ulla och jag på Kalmar brukshundklubb och lyssnade på en 4a timmars lång föreläsning av Jan Gyllensten med ämnet hundens beteende och mentalitet. 

Det han höll sig inom var egentligen att tala om grundpelarna i mentalbeskrivningarna. Men även en hel del om hur just hundens kamplust uppenbarar sig och så klart reservation , aggression, försvar, underkastelse etc. 

Det var en mkt bra föreläsning som jag rekommenderar spec till tex instruktörer. Han verkar vara en person med väldigt mycket kunskap. Vi var kanon nöjda i alla fall. :)




I morse var det sånt jäkla strul.. Helt otroligt.. Skulle varit hos ulla kl kvart över fem. 10 i fem upptäcker jag att jag glömt mina bilnycklar i hennes bil... Hon fick köra hem till mig sen tog vi varsin bil till vägskälet vi brukar mötas på..

4a mil senare tvärbromsar jag för en kanin.. Vilket resulterar att nånting flyger av bilen. Typ en ficklampa. Vi stannar och uppmärksammar att det var min mob som någon glömt på taket, tack o lov var den oskadad., men ändå .. Vilken start på dagen :p



(Bild på vackra Skåne) 

Väl framme har jag glömt koppel o halsband till hundarna .... (Det går bra nu ) 

Lyckades hitta ett stryp i ullas bil som de fick dela på, och Sonic rymde bara en gång :) 

Första hopploppet nollar Sonic, men vinner klassen men med tidsfel på 0,09 SEc . Retfullt tycker vissa men Sonic är inte världens snabbaste och för oss är det super att få en sån bra tid i ett hopplopp! Så jag är kanonnöjd. Jag missbedömde lite vilket resulterade i några förlorade sekunder och det är ju inte hans fel så han var superduktig ! 

I agilityloppet sätter han ytterligare en nolla och får en andra placering och pinne, vilket innebär sista agility pinnen i tvåan och han får nu starta i trean, vilken liten kille va ! :D 

Min lille guldhund! 




Jarra och jag diskade både våra lopp. Första loppet, agilityn, där var jag för passiv vilket snabbt resulterade i fel tunnel ingång.. I hopploppet tjuvstartade hon och ja.. Ni vet.. Lite tråkigt men än en gång har jag inte hållet fast vis träningen o dessutom fick hon fortsätta .. (Dumma matte !!!) 
Men oavsett måste jag säga att jag känner mig nöjd, det blev lite hipphapp och egen väg i hoppet men flytet fanns, glädjen och samarbetet och det är ju faktiskt det viktigaste för oss, dvs själva känslan och den lyckades vi verkligen med idag :) toppen dag !!


Nu ska jag fortsätta tycka lite synd om mig och gosa ner mig i höstmörkret :) vi hörs ! 

Emme 






Lugn o rally.

Hej mina vänner, allt bra ? Själv tar jag det fortfarande lugnt, motivationen är lika minskad som solen vid denna årstid. Men ett är nog rätt normalt. 




Två dagar på raken har vi kört rally. Börjat träna in sidan. Börjat gå rätt bra faktiskt. Får se om dutte får debutera i avancerar innan året är slut. Hon har ju trots allt typ 6 godkända resultat i fortsättning så det är väl dags kanske. 






Utöver detta har jag lagt spår åt ulla och kilo, det gick bra. 





Övrigt så är det lugnt, i morgon ska vi på föreläsning för jan gyllesten i hundens mentalitet. Ska bli spännande !:)

Här hemma är det fortfarande maaaaassa stök.. Hittat tre gamla hjul i pappas förråd med som jag tänkt fixa till, kanske till våren vi får se :) 





Det var nog det lilla jag pysslat med.. Vill köra lydnad egentligen, men axeln värker fortfarande och det försvårar ju så klart hela grejen, ja jag kan ju inte kasta saker.. *gnäll* 


 Igår kom mitt paket från jami, har beställt två par ben till framåtsändandet, snusleverans från snusbolaget har kommit med, snabb leverans måste jag säga, och 35 spänn dosan, de gillar vi ! 


Här är lite bilder från dagen, vi hörs !  :)








Håller igång

Hallå hallå, försöker uppdatera här lite oftare. De senaste två dagarna har varit lugna. Har shoppat två par ben till att träna framåtsändandet. 

Jarra och jag är anmälda på en endagarskurs i uppletande, det ser vi fram emot ! :)

Igår var issa o jag i Tingsryd, isabell införskaffade en skrinda till henne och Zamba. De ska ju tävla för meritering inom det snaraste. 

Jag fotade lite idag när de provkörde, 




I övrigt är allt här hemma i kaos.. Tapeterna har kommit så renoveringen är i gång.. 




Har också inshoppat lite wallstickers 




En liten detalj som gör mkt.. 9.90 kr.. 


Snart blommar chilin.. Eller vad säger man.. Blir ätbar :D 


Mina hundar, ja de har fortfarande vila.. 






Vi hörs ! 

Reflektioner av jarras mt.

Jag har ju valt att inte skriva kring jarras mt. Detta pga att jag tog åt mig jäkligt hårt av det som sades . 


Jarra fick avbryta pga att sin reservation. De kunde inte garantera för sina figgar att hon inte skulle bita. De sade också att hon är en potentiellt farlig hund. 


Jag vet inte vilka åsikter som florerar kring det här, då det var klubbkamrater där och tittade. Som tydligen hade talat om detta. 

Jag vet inte vad som sagts. 

Men vissa saker gör mig ont, att höra att min hund, min ängel skulle vara farlig, det är förvisso sant, förvisso fel. 

Jag tycker mig ha så pass god kännedom om både mig själv och min hund att jag har kunskap nog att veta att jarra aldrig, och då menar jag aldrig kommer att bita. 

Hur jag kan veta det ? 

 För att jag har koll på min hund. Jag tar ansvar för henne. Jag har inte utsatt henne för situationer hon har behövt göra det. 
Och det är det som visades på mt. 
Jag har låtit jarra nosa av folk, sen har jag påkallat hennes uppmärksamhet för jag har satt den gränsen för hennes sociala bit. 

Hos veterinären har hon stått som en pärla, och i många situationer har jag känt att folk tycker jag överdriver när jag sagt hon är reserverad, detta har jag ju på sätt och vis fått ett kvitto på. 

Och det gör mig inget. Det påverkar inte vår vardag. Det är samma hund. Samma hund jag jobbat så hårt med, samma hund som gett mig så mycket skratt och glädje, men samtidigt så mycket sorg och konstiga känslor. 

Folk får gärna snacka och spekulera. Det rör mig inte ryggan. Jag vet att det finns folk som inte glädjs med mig när det går bra och jag kan ta det. Men det gör mig ändå lite sorgsen när en testledare säger till mig följande:

Jag har en hund som är som din, hon gjorde ett toppen Mh, men jag skulle aldrig utsätta henne för det här. 


Då tar jag väldigt illa upp. För det är sån jag är. Jag lyssnar på det negativa, jag tar hårt av kritik. Och det är det som också skapar motivationen hos mig. Det stärker mig. 

Jag har i privata livet upplevt mycket, många saker som fått mig att förr ta åt mig väldigt mycket. Jag har stridigt mycket i många år. Efter att ha tagit skit väldigt länge har jag valt att inte tilltala de som skapar konflikter . Jag har tagit avstånd. Så gott det går. 

Därför är jag nu kluven. Vilka finns där egentligen? Vilka ska jag fortsätta lämna energi åt ? Det finns ställen jag hela tiden har en gnagare känsla på, jag önskar det inte vore så. Men så är det. Och det byggs alltid på, hela tiden, och ja, det är väl därför jag valt att försvinna från tex fb och vissa andra ställen. 


Konstiga tankar en söndagskväll. 

Men det är frågor som gått i mitt huvud ett tag nu, 

Hur många glädjs egentligen åt en på riktigt ?

Ha det bra mina vänner :)






Blekingemästaren!

Idag genomgick vi en träningstävling i utställning. Det gick super, jag har tränat hela veckan, nyttjat kompisar och egenföretagarna på Fenix varje morgon. I fredags var jag och träffade en kompis och fick super tips som jag följer punkt till bricka . Det verkar fungera. En mycket mer bekväm jarra stod i ringen idag. 

Mitt mål har varit att hon ska vara fristående. Vill inte hålla fast henne eller dylikt, vill hon ska göra det själv och vara bekväm med det. 


Domaren var kanon. Jag gick in i ringen, sa till henne att vi är här för att träningstävla. Och hon var så respektfull och förstående och tipsande, gjorde jarra avslappnad. Vi hade en toppen upplevelse. ( ja förutom när vi sprang då, inte lätt att få en förig hund och vara oförig :p menmen. Kritiken blev :

Trevlig Tik med bra huvud och uttryck. Korrekt bett, utmärkt front, tillräckliga vinklar bak, rör sig med ett härligt steg från sidan

HP, exellent. 2 plac kk. (Pga blyghet) 


Anledningen till vår träningstävling beror på att jag innan mt anmälda jarra på utställning. Hade jag haft samma verktyg som nu vid anmälan hade jag så klart inte anmält. Men ja, gjort är gjort. Och efter idag ser jag fram i mot dagen. :)



Vi hörs ! 

Fb pause.

Jag har beslutat mig för att avaktivera mitt fb konto. Detta pga jag tycker mig spendera för mycket tid där och ett par ord sitter kvar i mig som en vän sa " ju mer publik man blir, desto mera press skapar man på sig själv" 

Detta stämmer bra på mig. Jag känner mg bevakad, som någon folk kan skvallra info om, både bra och dålig, kanske kommer jag bli mer aktiv här nu, vi får se. Men min inspiration tryter. Jag har ingen lust till saker, upplever att få glädjs med ens framgångar. 

Lever gör jag i alla fall, och finna att nå på mob. Vi hörs mina vänner, eller ses på tävlingsbanorna :)






RSS 2.0