Att träna reko..

Hej mina vänner, allt bra ?
 
Idag tänkte jag ta upp mig på en sak som gör mig lite irriterad faktiskt. 
Ett sånt där spännande tabu ämne som man inte får nämna på nätet. 
Nämligen vad som händer när hunden gör fel. 
 
Anledningen till detta är att jag idag blev bortplockad från facebook gruppen "reko hundliv" . 
En tjej frågade , är ni alltid reko?
 
Varpå jag talar om att jag försöker att alltid vara reko, men det går inte alltid . Det funkar helt enkelt inte på alla hundar. 
Då ska folk givetvis försöka skapa en debatt vilket jag likssom inte orkar med, vilket jag svarar, "av vilken anledning undrar du? Jag är inte intresserad av debatt utan svarade på Ts fråga. "
 
Då informerar admin där följande : "det här är ett synsätt och en attityd som inte hör hemma i rekohundliv. Det är förståss ingenting annat än trams och en tydlig brist på kunskap att vissa hundar inte går att träna reko. Det här är vad så kallade "balanced trainers" ständigt använder som ett försvar för att de inte klarar att jobba reko hela vägen ut. "
 
 
Vad jag tänker om det här, är att vad glad jag är att jag nått den punkt i mitt liv där jag vet vem jag är och vilken väg jag vill gå.  Om man bortser från admin, som uppenbarligen inte mött några vidare motoriska hundar än , så blir jag också lite förvånad att en som på sin facebook skriver att han jobbar som Hundinstruktör och hundpsykolog på R+Hundskola ens väljer att skriva på det otrevliga sättet mot en främling, utan att ens fråga vad jag menar gör mig något förbryllad , Borde inte denne personen föregå med gott exempel och uttrycka sig på ett  pedagogiskt och trevligt sätt ? Man marknadsför sig ju även på facebook tänker jag. 
 
 
Jag tänker så här. 
Tänk om jag kommit till en sån här person när Jarra va som värst? när jag inte hade den kunskapen som finns idag. 
Tänk om någon sagt "fortsätt med det du tränar, du tränar reko"
Då hade jag fortfarande haft en hund som gjort utfall mot hundar, människor och barn på 25 meters håll. 
 
" ja men utfallshundar är osäkra"
 
Ja visst är dom det, anledningen till att dom gör utfall är ju ofta för att du låtit dom själva lösa situationen. En hund tänker inte logiskt, det är därför vi behöver gå in ibland och säga, nej kom här i stället,kamptrossen är mycket roligare, vi bryr oss inte om den där" 
 
Jag blir verkligen lite ledsen av att folk inte vågar gå in och berätta för hunden när det är något som är fel. 
Man behöver inte vara dum mot hunden för det, man behöver varken sparka eller slå eller rycka. 
Ett appapp, kom vi leker åt det här hållet funkar lika bra.
 
Så många timmar och dagar av Jarras liv vi fick lägga ner,innan vi fick hjälp av någon som faktiskt kunde hjälpa oss. Jag förstår att alla hundpsykologer inte är såna, och att det finns tränare utanför hundklubbarna som också har kunskap, men tyvärr så är det ofta så att dom som "bara tränar reko" dom har likssom inte stött på dom hundarna som verkligen inte fungerar utan behöver ett, nej, kom så gör vi detta. 
och tyvärr är dom ofta så låsta vid att alla andra skulle vara dumma och hårdhänta mot hundarna. Självklart förekommer det. Men det ger inte såna där hundpsykologer rätten att påstå att alla skulle göra det. 
 
Ursäkta min negativitet, men ja, ni som känner mig förstår troligen varför jag blir väldigt illa berörd av det uttalandet från någon som inte har en aning om hur jag är eller hur jag tränar. 
 
Vi hörs :)
 
 
 
 
 
 

Fotat nu igen :)

Kan ju börja med att berätta att vi i tisdags var och tävlade agility  i Halmstad. Första loppet var hon lite överladdad, tjuvstartade och lite , i andra loppet blev det ett missförstånd och hon landade fel hinderstöd ut och hoppade tillbaka = Disk.  3 je loppet var hon väldigt uppmärksam och lite mer "inkörd" och vi fick faktiskt både sm pinne och vårat andra cert i agilityklass. Jätte kul! :)
 
 
Jag har också passat på att fota lite , önskar jag hade en bättre kamera, men det ska jag köpa sen när jag blir rik! :P
 
 
 
 
Trevlig helg mina vänner :)
 

RSS 2.0