Slutet gott, allting gott..

Idag var det dags. Kl 8,30 skulle vi vara hos vet, kom lite tidigare pga ville hinna rasta Jarra på platsen.  ( har ju en timme dit)
 
Vi börjarmed att lyssna på hjärta och allt ser bra ut, hon får lugnande och smärtstillande. 
Sen får vi sitta i väntrummet i cirka en timme (detta visste jag innan) sen var det Jarras tur, in på bänken och där sticka in kanylen  sen 2 sprutor med vitt gojs , Redan efter första låg hon ner, det var snabbverkande :)  av med kopplet sen sa vi hejdå. Grabbarna och jag åkte till närmaste köpcentrum där jag köpte mig en brödbulle sen letade vi reda på ett naturområde och tog där en promenad i regnet. 
Jag passade på att leka kurragömma med Lille Mint, Sonic är ju liiiiite för erfaren för att gå på sånt trams :P
 
 
 
Vi avslutade promenaden med att jag tog en kopp kaffe och dom käkade utomhusfrukost. 
 
 
 
Klockan blev sedan 10 i ett och jag blev hungrig igen så åkte och köpte en ny brödbulle, käkade den i bilen sen körde en sista spring av er fritt på ett naturområde. Tanken var ju att dom skulla vara trötta som fasiken när Jarra kom hem ( Även om jag har spärrat av med kompostgaller så Jarra är i tv rummet och pojkarna i hela huset. )
 
 
 
Tillbaka till vetrinären kl 2 som avtalat. blev lite paff när de direkt berättar att de hittat en äggstockscysta på vänster sida samt att hon hade början till Livmoderinflamation, Operationen skedde alltså precis i rätt tillfälle! Cystan var som en femkrona sa dom och livmodern tredubbelt så stor och hade massa skräp inne i.
Detta gjorde ju att försäkringen täckte in och mina planerade 5 700 kr blev istället 2 600 kr där försäkringen täckte lite över 7000. glad att man har försäkring!
 
Hon var fortfarande lite trött när jag hämtade henne, och kommer vara nån dag nu, lite drägglig med för hon hade inte accepterat att nån öppnat buren (hon varnade) och jag varnade dom att dom inte skulle göra det också, vilket var hela grejen med att jag var kvar på Öland under operationen :) Jag är jätte nöjd med deras bemötande! :)
 
 
 
Väl i bilen fick hon sitta i baksättet , eller ja ligga så klart, vetrinären hade inte en sån tröja så jag körde direkt in till Kalmar och köpte en, känns mycket bättre än att hon ska behöva ha tratt :) 
Väl hemma nu har hon nästan bara sovit,  Hon hade fått en liter dropp och vetrinären trodde hon skulle vara mer kissig än vanligt så vi har varit ute och kissat en gång. 
Jag ställde fram maten nu vid sju men hon vill inte äta. Mår nog inte så bra än vilket inte är konstigt efter omständigheterna. 
 
 
 
Pojkarna har fått varsitt ben och ligger och tuggar på det så  vi har det lugnt här hemma nu :)
 
 
 
Nu får vi avvakta och se om Agria vill reglera medecin kostnaden också (677kr ) de föreslog jag skulle skicka in i alla fall så vi får väl se. Alla pengar man kan få tillbaka är ju bra pengar. 
Sen vet jag inte om man behöver ändra något i försäkringen nu när hon är kastrerad, nån som vet ?
 
Nu ska vi gosa lite lugnt i soffan, vi hörs mina vänner!  

Dagen innan dagen.

Tjo mina vänner, allt bra? 
 
Själv är jag rätt trött, Men har semester fram tills nästa tisdag nu :D 
 
En del uppdat har ju skett den senaste. 
 
 
LilleMan blev cupvinnare för Medium på Jamicup som Saxnäs Bk Annordnade, Jätte kul!
 
 
 
Jarra har också tävlar Rally mästarklass med kval resultat :)
 
 
 
LiLLE Mint har röntgats, såå sjukt nojjig jag varit hela veckan.... 
 
 
 
Och resultatet!
 
 
 
Känns så fantastiskt skönt, ja jag kan nog skriva ett helt inlägg om bara den känslan egentligen :P
 
Vi har också provat på draghundslivet!
Är helt klart sugen på att införskaffa en sån där, hade varit toppen för deras konditionsträning!
Så kan man ha en sån liten korg fram där Sonic kan sitta ^^
 
 
 Har också inhandlat lite nya aktiveringsspel. Tyvärr var dessa också för lätta-_- Trodde dom skulle vara svårare men icke :)
 
 
 
Och självklart har våren kommit till småland! detta firas med att agilityhindrena åkte ut, och fiskarna har börjat röra sig lite, så kul! :) Sen att den behöver städas är ju en annan femma.. :P
 
 
Agility, Uppletande, spår och lydnad har vi så klart med tränat sen sist... :)
 
 
 
 
Nu måste jag gå och skära köttbullar , tanken är att Lille Mint ska få spåra asfalt i morgon medans Jarra opereras. Vi hörs mina vänner :)
 
 

Lille Mint-Debutanten!

Jaha, då var den gjord! 
 
Både den inoff tunnelcupen och den off Rallylydnads tävlingen!
 
 Tunnelcupen gick jätte bra! 
Första Loppet nollade han och kom på fjärde plats, 2 sekunder efter ett erfaret klass 3 ekipage. 
Andra loppet fick vi en femma pga jag gjorde ett bakombyte, och det löser vi ju inte riktigt än efterssom vi inte är så erfarna. 
Han var väldigt lyhörd, visade inga tecken på att sticka eller så så det var ju jätte roligt självklart :) 
 
AgilityMint:
 
 
Jarra gjorde jag såna dundermissar med, en i varje lopp.. två hinder kvar-..Samma fel.. Hon gick annars jätte fint så inget ont om henne utan det var helt jag :)
 
MEn nu till det Officiella!
 
Lille Mint har debuterat i Rallylydnad Nybörjarklass, !!!!
 
Det var svårt att veta hur uppvärmingen skulle vara nu"allra första gången" och jag och Ulla kom dit på morgonen då jarra tävlade först i mästarklass. Vi nämner inget mer om hennes tävlingsdag men jag kan ju hinta med att moment två och tre var hopphinder vilket inte är lätt för en malle som ser en agilityraka att kontrollera sig och inte få avdrag för "ur kontroll" :P
 
Menmen åter till Lille Mint :P
 
HAn Tacklade omgivningarna väldigt fint, lite tråkigt var det väl att vänta tills han skulle in men det fanns ju att titta på, samma "mormor" med sin syster och kompisar var där som man kunde kela lite med också :) 
 
I början av Banan var han lite nosig, ovan vid skyltar, mitt fel som mest tränat utan skyltar! 
 
man märkte i slutet av banan att tålamodet hos honom började tryta, orkade inte riktigt hålla med (fast försvann aldrig om man säger)
 
OCh tro det eller ej, Trotts en del "attaker" mot skyltarna så lyckas vi även skrapa ihop 70p och kval resultat på våran första tävling i smålandstenar. 
 
Dunder skoj ju! :)
 
 
 
 
Vi har också varit på årsmöte och  Min fina jarra blev också detta året årets bästa bruks/lydnad och agility hund samt årets agility/bruks/lydnad/rallylydnad/utställning/viltspårs hund♥
 
 
 
-det var allt för denna gången, Vi hörs mina vänner ♥

RSS 2.0