Tjo mina vänner, allt bra ?

Själv är här toppen, vi började dagen med ett canicross pass på elljusspåret hemma vid. Mint fick vara med på nedvärvningsrundan , han är ju lite för liten för att springa med ännu :) 




Därefter körde vi ett litet lydnadspass. Mint fick träna bakdelskontroll, ligg, stå ( första gången, så duktig ) vi har även börjat med "sakta" som förberedelse för framförgåendet. Vi tränar också snabba svängar. 


Jarra fick träna bakdelskontroll på höger sida samt konskick med dirigering och framåtsändandet, hon börjar faktiskt bli riktigt duktig i det måste jag säga :) 

Sonic fick träna bakdelskontroll och var därefter nöjd :p 

Kände att mint har börjat vilja ha lite mer samarbete i leken och bjuder in mig mer. Roligt, då ger ju träningen i leken resultat ! 

Sista ipo träningen har nu varit och det drar igång igen i mars. Lite tråkigt men :) 


Ha det fint mina vänner :)

Veckan som gått!

Tjo mina vänner, allt bra? Själv mår jag toppen-. Har stängtav min fb för att ta lite "egentid" , typ:P Nä men ni vet, ibland vill man ha lugn och ro :)
 
 
 
I Söndags firade vi Martins födelsedag. Det gjorde vi genom att skjuta djur med pil och båge, ja plast djur då så klart. En rolig och lite annorlunda sak:)Lite bilder :
 
 
 
 
 
 
På måndagen fyllde jag år, och jag fick verkligen presenter jag önskat mig ♥
 
En Novafon, Sonic godkände den ;)
 
 
 
Fick också boken Jumping av Susanne Garett :D
 Och lite annat smått o gått, bland annat en fotlänk av sambon :)
 
Veckan har också bestått av 3500 spänn i vetrinär kostnad :p 
Kattungen hade ju kattsnuva när den kom :( Lille Mint hade noskvalster så han fick en undersökning och Medicinering och i fredags var jarra och jag ock undersökte Sköldkörtel, Svar får vi på Tisdag. 
 
 
"Bacon" och Lille Mint har bondat.. 
(I alla fall enligt Lille Mint)
 
 
 
 
I veckan har Jarra och jag privat tränat., Hon var så toppen ♥
 
Igår tävlade vi i gbg-. med blandade resultat- Fint sammarbete, förutom sista loppet, hon var då förtrött så hjärnan var lite hippig och happig :) Idag tävlade vi i Kind. Sonic körde två nollade lopp men tiden ja ni vet!  Jarra gjorde jag små missar med i varje lopp :/  Tråkigt men hon var iaf duktig :)
 
 
Några var Nöjda på hotell i alla fall :)
 
 
Lite övrig från veckan!
 
 
Hotell frukost :)
 
Prommis :)
 
MAssagekö.
 
 
Envisa.
 
Typiskt Mormor ♥
 
Lille Mint i gräset.
 
Jarra Matar fiskarna.
 
Tugga ben.
 
 
Mints nya leksak katten Bacon. 
 
Väga sig i djuraffär. Lille Mint 22 kg. 
 
Jarra 26 kg. 
 
Köpt nya leksaker :)
 
Tugga Märgben. 
 
 
Äta på larmgatan 10 i kääälmah
 
 
Se husse på promenaden och vägra gå.
 
ha det fint alla fina :)

Debut i Mästarklass!

jaha, då var den gjord! Det vi fasat för! Första banan kände jag mig lite nervös. Det har ju gått skit sen kursen i Nybro för ett par dagar sen. 
Men Jarra var jätte duktig. Inte riktigt den LF vi brukar ha,men hon var ändå med, och det var det som var det viktiga för oss. 
Andra banan var lite mer knepig.. behöver jag nämna att frestelsen bestod av kaninskinn och makrill?? Men här var vi ännu mera team och Jarra var kanon duktig ♥ Tyvärr var det någon som inte riktigt kunde reglerna och klappade henne i honnörsrutan efter tiden gått ut = Disk! Suuuuuuck! 
 
Debuten blev i alla fall 91 p. Hade disken inte uppstått hade hon fått 73 tror jag. Hon gjorde en extra snurr bakom ryggen på mig, Min fina tjej ♥
 
Lite bilder från dagen :
 
 
 Husse och Mint passivitets tränar :)
 
Jarra i första banan :)
 
Lite lek och träning med Mint i lunchpausen :)
 
 
Jarra i Andra banan, behöver jag säga att 8ans frestelse bestod av kaninskinn och makrill! :P Jarra var jätte duktig och gav det inte ens en blick :D
 
Därefter åkte vi och åt hos Berras föräldrar. 
 
 
Jarra fick också domarens pris, Boken 100% RAllylydnad. Så roligt med en liten sporre när man varit så klumpig som jag idag :P
 
Vi hörs mina vänner:)

Tjoho!

allt bra med er? själv känner jag mig kluven! detta med Jarra :/ hon är så taggad för att träna men så splittrad på plan. blä! Vi har tid på fredag för prover på sköldkörteln. Får se vad det visar :)Min lilla Kicka♥
 
Vi har blivit med Bacon! 
 
Bacon har idag varit hos vetrinären med konstaterad kattsnuva -_- Men han är pigg och kry för övrigt. En liten anitbiotika kur i tio dagar och lite ögon rengöring :) 
 
Vad hände med jaktkatten undrar då ni? Jaktkatten försvann :/ Min farbrors fru såg ett lodjur bara några km härifrån nån dag innan hon försvann så vi undrar om den gav sig på henne :/ Saknar henne gör vi i alla fall :/ 
 
I veckan har vi tagit vila. Jag trodde det var det Jarra behövde men nä, hon är likadan på som på kursen i söndags. överladdad men helt splittrad. Jag förstår inte varför och det gör mig ledsen :/ men som tidigare skrivit har vi tid hos vetrinären på fredag så vi får se vad hon säger. :)
 
Här kommer lite bilder från dagen. 
 
 
ha det fint mina vänner:)

Godmorgon!

Vilken härlig dag det blev idag! Lille Mint lät mig sova till 9! Det är man inte bortskämd med! Husse sa att han hade racat runt i trädgården i en halvtimme på morgonen innan han åkte till jobbet, så han blev väl av med springen i benen där! 
 
Livet rullar på, vi har börjat att ha mint Ensam hemma (med de andra två) De veckor jag jobbar eftermiddag. När jag jobbar dagtid är han hos dagmamma, blir för många timmar annars för liten :) Han sköter sig bra där, det har han gjort hela tiden, om man bortser från ett bord som blivit lite tuggat på och en sisådär 10 skor som fått sätta livet till, men så går det om hon inte har koll på honom ^^ 
 
 
Jag har också börjat att lära Mint hur man ska ligga ner när man stretchas, än så länge får han så klart bara lite massage men det kommer komma en tid då även han säkert behöver gå till fysiterapeuten för mysig hantering. 
 
I helgen har vi varit på kurs i rallylydnad. Det gick inget bra och är första gången jarra inte klarar en bana. Det kändes lite lustigt efterssom Jarra faktist tävlar kanske 20 rallybanor och aldrig misslyckats. 
 
JAg förstå nu, att jag helt enkelt ska följa den jag är, och inte peta i saker. 
 
Det togs upp det här med att vara perfekt och ha en perfekt målbild.
Jag vet att jag har höga krav på Jarra, kanske högre än många andra, Ska dock tilläggas att jag var en av de få som inte planerade att tävla Sm.
Men jag har en målbild av hur jag vill det ska se ut. och jag tycker inte att bara för att man kör rally ska man släppa på de spärrarna.
 
Jarra har en toppen fin fritt följ. Jag är jätte nöjd med den. Ibland är hon för het, men det har jag likssom erfarenhet av, och har alltid lyckats balansera på tävling. 
 
Jarra är en speciellt hund, har alltid varit. Men jag upplever att genom agilityn tex, där förstår jag henne, hur hon tänker, vad hon villl etc. Det känns som jag kan planera alla hennes snedsteg, osv. Ja en gång "vann" vi ju till och med en klockad tävling där man först fick springa utan sin hund och låtsas man hade den och sen springa med. Det var nog knappt en sekund som skillde sig när jarra var med och inte. Det gjorde mig väldigt glad. Sen kan det ju ha varit en tillfällighet, det vet man ju inte :P  
 
Oavsett så har jag satt alla tre hundar på tre dagars vila, jag hade egentligen tänk köra lite med lille Mint för att han skulle sova gott tills husse kom till jobbet, men igår verkade han lite trött så han fick vila han också och det är bra för han att lära sig :) 
 
Jag har också fått tips om att sköldkörteln på hundar kan ge liknande symptom som borrelia. Jag testade ju jarra för borrelia och anaplasmos förra året, nästan direkt efter löp för att hon inte var sig själv, och det var likssom inte den vanliga skendräktigheten utan en annan hund. Svårt att förklara, så jag ska kolla så hennes sköldkörtel är ok så kan jag känna mig lugn sen :) Har nån av er läsare haft problem med sköldkörteln? hur var er hund? :
 
Söndagen bestod av agility!  Jarra och jag lyckades ÄNTLIGEN ta en sm pinne i agility och en hopp! I hoppet tog hon också sitt första Cert ♥
 
 
 Här kommer lite bilder från veckan :
 
 
Lille Mint på Agility Tävling. 
 
Lille Mint på rallylydnadskurs
 
Jarra på rallylydnadskurs
 
Firade födelsedag hos mormor
 
Fick två nya krukor av mamma :D
 
Sonic, alltid i centrum :P
 
 
 
Ha det fint mina vänner :)

tjo!

I helgen har vi varit i varberg. Vi har tävlat agility. 
 
Jarra fortsätter ge mig gråa hår och Sonic nollade två lopp varav ett gav utdelning för Sm- Pinne. Skoj! :)
 
Här kommer bilder från våran helg. 
 
  Vi hörs mina vänner :)

veckan i bilder :)

 Lille Mint har nu blivit 8 månader :)
 
Han firade så klart ordentligt!
 
Mostej Jarra är bästa kåmpisen
 
Lika envisa..
 
Det här är nog en sån typical Little Mint stil, 
 
 
LilleMan tycker mest de är töntiga som offrar energi på vad som kallas "lek" 
 
 
Spårat har vi också gjort lite i veckan, eller ja ni vet, kört rutor för att minska farten.  Han är så duktig Lille Mint :)
 
 
 
Lite agility träning har det blivit också :)
 
 
 
Har också  hittat dessa fulingar under veckan :P
 
Siffer skyltarna har kommit och gjorts i ordning hemma :):D
 
Njutit av morgon solen
 
 
 
Fördelen med att jobba 2 shift är att man är ledig varannan fredag. och det är ju underbart en sån här dag! 
Började dagen med att träna agility med Ulla, var riktigt lugnt o skönt. Nästan sådär som man kände i Linnefors förut. Alla hundar var jätte duktiga (Sonic hade vila) 
Jag har påbörjat lite vilkorslös Slalom med Lille Mint, han var toppen duktig! Bromsa han lite och klicka mot första porten.. Faktiskt klarar han 4-5 portar nu efter tre gånger (fast klick vid varje passerad pinne så klart. Lilla Goding! 
 
När husse sedan kom från jobbet åkte vi och badade, skönt! :) Här är lite bilder :)
 
 
 
*Sonic, kollar du så vi inte kör på sten*
 
Min Vackra Jarra
 
Lille Mint 
 
Jarra svalkar sig
 
Mint Spanar över sitt imperium
 
Sonic ansåg det var för kallt i vattnet ;)
 
Så han fick egentid i båten:)
 
Trädgården börjar bli fin också och filtret är monterat i dammen så det blev toppen fint där i med :)
 
Ha det fint mina vänner :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0