Tävlingar, tävlingar livet, tävlingar inköp anmälningar.

Ja hallå ja, jag har varit lite dålig på att uppdatera här.. Har haft annat för mig :)  Hoppas allt är bra med er. 
Själv är vi på uppgång igen. Jag har hittat knapparna, balansen till att köra säkert igen. 
 
Mycket har det hjält med 2 + 2 metoden på balansens uppfart. Men detta är ju ännu inget som är riktigt befäst om man säger :)
 
Vi har varit på Gotland.  3 dagars tävlingar. Väldigt trevlig och välskött tävling. Fina ytor,, fina hinder och goa agilitymänniskor. 
 
Jarra och jag hittade tillbaka. Fann varandra, och återgick till gamla vanor :D Inga pinnar blev det hem, men en glad matte! 
 
Sonic ångar på, kör nollat efter nollat. (med tidsfel eller nära på) Men jag är jätte nöjd. !
Placeringar tog vi varje dag. 1 första plats och 3 andra placeringar :D
Gotland är vacker, och speciellt boendet. Vi bodde på Mulde fritidsby. Där finns hjorthägn, kräftuppfödning, tryffelodlingar och vackra naturstigar. 
 
 
Här är Jarras lopp:
 
 
 
 
Här är Sonics Gotlandslopp
 
 
 
 
I veckan som gått har jag kört en del lydnad dels med Martin och dels med Ulla, tyvärr inga bilder på det:/ Men känner mig kanon.. 
Har anmält lilleman till Lydnadsklass 1... ^^
Jag förväntar mig inte ett första pris. Däremot kanske 140 p då hade jag varit jätte nöjd :)
 
Jag har också gjort lite dyrare investeringar... 
 
10 styckna sådana här har inhandlats :D
 
Och eftergårdagens störningsmoment innan tävling gjorde jag ett inpulsköp...Det var rea så jag kunde inte låta bli...Ett sånt här är efterskickat :D
 
 
 
 
 
Ihelgen har det varit Karlskrona Pokalen. 
 
Jag är jättenöjd med mina hundar. Jarr tog första pinnen i ag2an. Och Sonic med!! den ni ;) ^^
 
Dom har lyssnat, varit med, uppmärksammat och jobbat så fint o bra! är så stolt över mina små :) 
 
Idag var Jarra sådär ostyrbar som hon blir ibland.. Jag brydde mig inte, gjorde ingen sak av det, vi gick av med ett skutt o kampade lite. DEt har varit så många lopp som gått så bra nu så varför älta o haka upp sig?? Hellre tar jag olydnaden med glädje än olydnaden med massa negativa känslor! :)
I hoppet idag diskade vi oss, Jag glömde plocka henne efter en tunnel o bara sprang, får skylla mig själv. MEn känslan var helt bra. öset fanns men ändå hennes nogranhet som man inte ofta ser. Inget river eller så . kanon! Bobbe nollade båda sina lopp, Toppen! Han har verkligen förändrats , visar mycket mer glädje nu. <3
 
Har fått lite tips. Fick en retfull rivning på näst sista hindret igår. vet att vi får det när jag "stannar" innan hinder så det va mitt fel i vanlig ordning. Fått lite tips av Susanne, ska köra på det:D
 
Här kommer loppen! :
 
Jarra:
 
 
 
Sonic :
 
 
 
De arbetade in sina staravgifter i alla fall mina 2 goa ♥
 
 
Av husse har jag i veckan fått en bukett rosor, han är för bra mitt man ♥
Och rosorna utanför blommar så fint 
Gubbarna är fina dom med ^^
Och min vackra Barcelona Dahlia är den jag vårdar mest :D
 
Träningen skall inte heller förglömmas.. ÅRskort för simning är inhandlat. 2 gånger hann vi simma, jag har tröttnat lite på att springa och  jag gillar ju simma inomhus. Blir nog bra. 
 
Agilitykursen är också avslutat, titta så duktiga dom har blivit!
 
 
 
Fick även en jätte fin blomma av kursarna från Allmänlydnadspasset som också avslutades i veckan, Tackar så mycket, :D
 
 
 
 
I helgen inväntas Guldagilityn. De e bara o köra! Vi hörs :D

Saker jag har lärt mig.

God morgon mina vänner. Allt bra? Själv mår jag toppen. 
 
Idag tänkte jag att jag skulle  skriva lite om det här med ledarskap och vad jag tror på. Detta på grund av den enligt mig felaktiga bilden som ofta finns hos hundägare.
 
Jag har med Jarra fått uppleva många saker, Jag har fått lära mig så himla mycket under tidens gång. 
 
Jag har sen början alltid avskytt Cesar Millans metoder. Just för att jag anser att han inte kan läsa hund öht.
Cesar millan använder sig utav metoder som kan skapa en väldigt väldigt farlig hund. 
Varför ? Jo för att om en hund talar om för mig att du är för nära nu, jag gillar inte det . Genom att då kanske morra, sänka svansen och dra bak öronen eller rent av göra utfall då talar ju den tydligt om att jag är inte bekväm med dig på detta avståndet. 
 
Då har man enligt mig två alternativ.
1. Stärka hunden och göra den trygg i sådana situationer. Det kan ta lång lång tid och man kan troligtvis inte alltid lite på hunden. 
2. Man accepterar att min hund vill inte ha folk som klättrar på sig och jag tar ansvar för att se till att de inte går närmare än hunden klarar av. Det sistnämda gör jag med Jarra. Hon kan genom träning accepteras att bli igenomkollad. Men hon vill inte gosa med främlingar eller bli klappad av dom. Och mig gör det ingenting.  Hon är nöjd med att ha dom på avstånd. 
 
Det tredje alternativet som jag starkt är emot det är Cesar Millans teknik. Du trycker ner hunden, orsakar den smärta och tar bort det beteendet där hunden visar sina känslor. 
Varför jag då tycker detta är dumt? Ja kort o gott. Hunden slutar ju varna och som de flesta hundägare vet är att hunden varnar innan den biter. Tar du då bort varningen ja då hoppar det ju vidare till nästa steg. = Du har skapat en farlig hund. 
 
Jag funderar mycket på det här med ledarskap och dominans. Jag har ingen vidare utbildning i ämnet, har läst lite etologi osv som har krävts för min hunddagis utbildning. ÄVen mentalkunskap osv men inte så jag är särskilt insatt i andra hundar än de jag har mött.  
 
Men den hund jag lärt mig mest på är min egna genom mycket hjälp från hundfolk runt kring mig (ingen nämd ingen glömd).
 
Mina tankar kring dominans är att det är inget problem för mig. Jag tror inte på dominans mellan hund och människa. Varför?
För att jag konkurrerar inte om deras halla torrfoder, jag konkurrerar inte om deras märgben. Jag konkurrerar inte med löptikar etc. Jag är ju en annan art helt enkelt. 
 
 
Många har säkert emot att mina hundar går först genom dörren, att de ligger i sängen, att de vill tvångsgosas osv.
 
Ska jag vara helt ärllig, eller rättare sagt om vi bara läser meningen :
 
"Om jag går först genom dörren, då förstår min hund att jag bestämmer "
 
Huh? ÄR det bara mina hundar som är glada att de ska få gå ut? inte sjutton bryr de sig om jag går sist först eller brevid, de har ju bara en glad minnesbild av hur kul det är ute. Sen att man vill ha en lugn hund när man ska gå ut, det är en annan femma. 
 
"hunden håller tassen på dig" 
Jaha ? Min 29 kgs malle sover med huvudet på mitt hjärta varje natt. Inte fasiken tror jag hon har någon onskefull plan med det. Ofta om Jarra tar med tassen på mig så säger hon ju att hon vill göra nånting. 
Och om man gör en jämnförelse, ett barn som står o tjatar visst handlar man i den situationen? Min hund vill ju göra nått med mig, är det verkligen fel? 
Sen ska det givetvis inte gå till överdrift men det ska ju inget göra. 
 
Sen är jag ingen köttbulle maskin heller. Jag tror på att för att få en trygg hund krävs en fast men mjuk hand? Logiskt va ;)
 
En hund blir tryggare av tydliga regler. OCh av att veta ja och nej. I alla fall i min värld. Jag har inga problem i att ta i min hund om så krävs. Att ta tag i min hunds halsband och sätta henne ner. Det dör hon inte av. 
 
Att ge ett kommando för att bryta någonting funkar ibland, då kan man ju även belöna kommandot. 
Men mycket tror jag också på att ignorera. att inte göra stora saker av nånting litet.. 
 
Tänk tillexempel. hur många hundar kan bära en pinne kontra apportbocken? 
Troligtvis kan alla hundar bära pinnen.. Men vi har gjort apporten värdefull och krånglat till allting. 
 
Det blir i vanlig ordning ett luddigt inlägg när jag öppnar upp min hjärna, den är ju lite konstig:P
 
Men jag hoppas ändå att budskapet når fram. 
Sluta tänk på era hundar som konkurrenter. DEt är en familjemedlem med en hjärnkapacitet som cirka en 3 åring. 
 
 
Har du problem med ägande? Ja men ge hunden 20 ben i stället för ett då, ge den trygghet i att veta att det alltid finns där och det tas inte bort. vad är problemet om du inte kan ta benet inte vill du ha det eller?
 
Ha i åtanke att mitt inlägg nu rör den större massan, inte speciella fall.. 
 
Att sammarbeta med sin hund och se en som ett team är en fantastisk känsla , att hela tiden kriga mot den trotts att det egentligen inte finns nån anledning skadar bara realtionen och gör en inte särskilt välmående inombords. 
 
Inte fasiken trycker du in ett finger i revbenet på ett barn när det inte sköter sig? 
"man ska inte jämnföra hundar och barn"
Jo jag gör det. Båda är försvarslösa. 
 
Ha det fint mina vänner, ps kolla barcelona DAhlian, så nöjd jag är med den! Vi hörs:)
 
 
 
 
 
 

Har varit lite dålig på att uppdatera..

hej på er mina vänner, är allt bra? 
 
Jag ska väl börja med att berätta om Jarras tillstånd kanske. På lördagen betedde hon sig mycket konstigt, hon var nästan inte kontaktbar på tävlingsplan. En dålig dag eller så är ändå okej, Även om det förvånade mig starkt att hon kunde bli sådan. 
Dagen efter beslutade vi oss för att springa på kvällen, dagen hade varit varm men vid halv 10 på kvällen stod tempen på 15 grader. Efter ett varv i elljusspåret så fick jag nästan dra henne runt. Hon var väldigt trött. 
Sov sedan till morgonen, vilket är lite märkligt när hon alltid är med mig vart jag än går dvs hon följer med på toa osv också. Lika trött och slö på måndagen och på tisdagen efter lite rådfrågning från Jarras uppfödare bestämde jag mig för att kontakta vetrinären. 
 
Vi fick tid dagen efter. 
 
 
 
Hos vetrinären togs  blodprov samt urinprov pga strul med förralöpet som avbröts.  Värdena visar på högt antal röda blodkroppar samt för hög dos salt. 
Röda Blodkropparna beror troligtvis på att hon är på g in i löp och saltet kan bero på att jag matat dom lite med kattmat när de suttit i buren när jag haft kurs för att de ska få lite extra vätska. 
Vetrinären sa att det hade lika gärna kunnat va en helt frisk hund jag kom in med som hade de värdena. 
 
Jarra betedde sig helt exemplariskt hos vetrinären, hon var så himla duktig, de kollade ju slemhinnor i både ögon o mun, tog tempen, kände igenom hela henne, rakade tassen och tog blod. Hon bara satt där. DEt gjorde mig förvisso också lite orolig för hon är ju ofta inte sån :P Men det var ju bra. Kanske hade hon en minnes bild om att det blir bättre efter jag varit här sedan hon skar upp tassen vad vet jag :)
 
Åkte i alla fall hem utan att hitta någonting.Skönt i sig. Men ändå orolig när man märker att det är nånting men man hittar ingenting. Samtidigt har det varit väldigt varmt och det kan ju ha berott på det. 
Men förra året tävlade vi ju i gasande sol och det löste hon utan problem. KAnske har hon blivit känsligare nu. 
 
 
I går satt jag framför datorn, och då för första gången kom hon, stirrade på mig och kraffsade med tassen,= hon vill träna ♥
 
Slutsatsen jag drar är att det berodde på värmen. Men jag kommer fortfarande vara observant om hon ändrar beteende. 
 
Lydnadstrean körde vi igenom igår, hon var jätte duktig. Vi fick ta några omtag, och jag fick stötta henne i vittringen samt belönade jag mitt i fjärren. Fick en tjuvstart på rutan, vet inte varför. kanske var hon inte riktigt bekväm med att ligga där, jag vet inte, men vi tog om och sen blev det många kommenderingar innan jag kallade in. :) 
 
Sonic fick också ett lydnadspass. Sitt första med kommendering,. Han har lite svårt med "stanna" och lägger sig gärna.Men vad gör det, vi tränar ju bara på skoj :) 
 
 
 
 
Träningskompisen var så klart Ulla :D
 
 
 
Utöver det har det varit lugna puckar, Agilitykursen avslutades idag, känns lite tråkigt, men så himla duktiga de har blivit alla, så roligt att se :)
 
övrigt från veckan :
 
 
 
 
 
nehepp nu ska jag hitta på nåt, sova snart kanske, em vecka denna vecka. Berra har börjat jobba natt så jagär ensam hemma :/ Vi hörs mina vänner :)

Lite vanliga bilder..

över veckan som gått :)
 
 
Lite nya blommor :)
 
Avslappning:)
Nationaldagsfirande :)
 
 
Rallyuppvisning hade vi
 
Riddarspel var det också
 
 
Och dagen idag:
 
Lydnadsträning
 
 
Och spår med martin :)
 
Nu ser det ut såhär..
 
 
Ha det fint mina vänner :)

Bruksläger AFBV :)

 
 
 
Jarra under helgen:
 
 
Eccho:
 
 
 
Esta :
 
 
Blixten :
 
 
 
Erik:
 
 
Farkas :
 
 
Dezzy:
 
 
 
 
Micra :
 
 
 
Och där var ett urval av bilderna färdiga :)
 
Det har varit ett ganska jobbigt läger för mig. Jag har behövt jobba mycket med mig själv och mitt tänk. 
 
Det är ju faktiskt så att jag gått från att ha en hund som går som en liten pil i spåret och plockar alla pinnar till att ha en hund som inte alls tycker spåret är roligt och defenetivt inte pinnarna. 
 
Vi plockade bort pinnarna. Jag tog lite illa vid mig i början av att höra att det inte är befäst för henne. Jag vet ju att det egentligen är det. Jag vet ju att hon har kunnat väldigt bra. 
Jag fick rådet att byta markering (har ju liggmarkering) men efter att suttit mig ner och skrivit ner för och nackdelar konstaterade jag tydligt att jag vill ha liggmarkering. Jag slipper tugget, jag får en tydlig markering och på tävling ligger hon kvar i spåret... 
Det negativa hade varit vittringsappoteringen och konflikten där, men efterssom att hon nu mera med glädje även löser vittringsappoteringen så ser jag inte problemet efterssom vi hade löst det redan innan .  :)
 
 
Jag gillar Markus tänk och sätt att träna. Allt går ut på glädje och motivation. En del är tvärt om hur vi har tränat tidigare. Och jag kommer att bryta mönstret och ta till vara på de erfarenheter jag har fått. Och jag ska få tillbaka min glada 10 poängare till spårhund.  :)
 
För övrigt så har det nu kommit en knopp på dahlian jag köpte i barcelona!! :D
 
 
 
Och titta här då!! Kiwi kärnan har tagit sig, så roligt :)
 
 
 
 
Och den lilla chihuahuan var glad att matte kom hem  (suddig bild)
 
 
 
Och övrigt har växt väl, snart ser man vad det är och jag vågar rensa bort ogräset. 
ÄVen vad som ska bli nya hundkojjan har fått sig lite färg här på eftermiddagen :)
 
 
 
 
 
Pappa med dogs kom förbi på grillning väl hemma . Fiffi har fått en ny "snygg" rakning ^^
 
 
Vi hörs :)
 
 
 

RSS 2.0