Förbannade överanalysering -_-

Tjo mina vänner, blev tidig morgon idag med, Tack Mint! -_-
 
 
 
Kursen igår för Seljko Gora slutade inte så bra :(Jarra började halta :/  trodde det var bogen som spökade, så igår när jag kom hem skulle jag massera henne en snabbis innan kanotfärd men upptäckte då att det var trampdynan som spruckit :( Fattar inte hur det kunnat hända, bara kört hopphinder och tunnlar på kursen. Måste legat något vasst nånstans :/ Menmen nu håller vi tummarna att hon hinner läka till Guldagilityn! 
 
 
Nöjda var vi i alla fall tills Skadan uppkom :)
 
 
 
Detta betyder ju då att Sonic får följa med på dagens kurs, och det känns faktiskt lite roligt! det var länge sen han och jag hittade på något själva så (förutom o träna ) Så det ska bli spännande :)
 
Ang Jarra inser jag mer och mer, att det är vanlig träning vi behöver, jag kan de flesta handlingmetoderna, det vi behöver är att bli  ett, att jag ska veta i bakhuvvet var hon hela tiden befinner sig. OCh då blir de ju toppen men nya träningsgruppen ♥
 
 
Efter kursen var det dags för släktträff, vi paddlade Kanot, Grillade, spelade kubb, sjöng runt elden och fick lära oss lite om klättorp. :) Här kommer bilder:)
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

Sömnbrist, Förväntan och äntligen är isoleringen över!

tjoho kompisar! allt bra? själv mår jag toppen. Lite trött. Mint väckte mig kl 5 = 4a timmars sömn i vanlig ordning. Önskar jag sov tyngre och berra lättare att väcka. Men det är ju som det är. Klockan var ställd på 7 så tänkte ingen mening att lägga sig igen :) eller det kanske det var men jag tvivlar på att jag kunnat vakna igen då :P
 
Lille Mint har kommit upp i tonåren, börjat resa benet var tredje kissning och tugga på saker :)
 
 
 
Billös som jag varit har handlingen varit lite begränsad med så jag får skylla mig själv:) Försöker hitta butiker med storpack men det är ju så helsikes dyrt. Så har nån tips så får ni gärna komma med det, 10 kgs märgben är bra, men vill ha "vanliga" tuggisar framme också som inte luktar död :P
 
Leksakerna börjar ebba ut så behöver fylla på det också lite :) 
 
Här har vi lite fruktstund en morgon.
 
 
 
Igår på morgonen efter jobbet tog jag tag i saken och införskaffade en ny bil, ingen modern eller jätte fin, men en som fungerar bra. Det var ju inget direkt planerat bilköp. :)  Skönt ska jag säga! :)
 
Åkern där vår träningsgrupp skall hålla till har vi också nu fått tillgång till! Superskoj! Första gräsklippningen gjordes igår :)
 
 
 
Hemmaträningen fortsätter, bara slip av detaljer, liten pojk har lärt sig var man får gotte och springer o ställer sig där spontant om jag glömmer lägga upp pallen på hyllan :P
 
 
 
Lite jobbig är han också när man försöker träna "sidan"med jarr.... 
 
 
 
Sonic försöker jag jobba med för att få närmare i högerhandlingen, det är svårt.. men det är det alltid i inlärning med han så det är bara att ösa på tålamodet :)
 
 
Världens bästa sambo kom med rosor igår också, är han inte bäst så säg ♥
 
 
Idag är det uppladdning inför guldagilityn! Jarr och jag ska ha egentid och gå kurs för seljko Gora, ska bli så spännande! :) 
Verkar bli lite varmt så kyltäcket får hänga med. Det var en väldigt bra investering! är toppen nöjd, behöver inte blötas och kostade 129 kr på Hööks. Hundarna eller ja jarra och Mint sover på dom de nätter som varit varma, (Sonic sover ju fortfarande under täcket)
 
Släktträff vankas också i Em så det blir fullt ös , Kanot paddling till Klättorp :) Vi hörs mina vänner :)
 

Smått o gått!

 Tjo! Allt bra mina vänner? själv fortsätter min billösa isolering här på landet :P
 
Igår var det temakurs i blindbyte på klubben, vad roligt det är att grilla folk! :P hundarna igår var ganska så erfarna så de förarna fick ligga i :)
 
Mint fick också prova bakdels kontroll för första gången igår, vi kör klossträning. Oj oj vilket fokus man fick lägga bara på balasen. Men så duktig! :)
 
JArra fick köra bakdelskontroll också men med mig på högersida (för rallylydnadsträningens skull )svårt det med säger hon :)
Sonic fick köra på fotsidan och han tycker det är väldig troligt :)
 
IDag har vi spelat lite spel, för regnet var så tråkigt! OCh jag tog så lång sovdag och stackars djuren får ju inte så mycket hjärngympa när jag inte har någon bil :(
Mint fick i alla fall 
 "spår" dvs rutor på typ  1 meter. Han var lite het ändå, därav fick han tre till. inte lustigt när vi inte "spårat" på typ två veckor, jag får skärpa mig! :) 
 
 
 
Jarras framför och backa problem börjar avta! känns jätte bra, ! Ligger en film inne på min instagram om nån vill titta, Wokita88 heter jag där:) 
 
Vi körde också konskick med början på appoteringen.. Jarra har fortfarande lite svårt att hia sig vid konen om det ligger belöning bakom, eller hon snarare tror det ligger belöning, så stadga där är en av prio just nu:) 
 
Till helgen blir det egentid med Jarr och kurs för Seljko Gora. Ska bli så roligt!
 
Nu ska jag lägga in lite filmer tänkte jag i hundarnas "om" sidor , lite roligt tänkte jag :)
 
Vi hörs :)
 

Hemma från Bph.

Tjo Kåmpisar! Allt bra?
 
Själv är jag fortfarande rätt trött, inte riktigt vänt på dygnet :)
 
Igår var vi och paddlade kanot på lyckebyån och därefter åkte vi till mormor och åt lite. Mormor och morfar Gifte sig under midssommar och firade i år 55 år som gifta tror jag hon sa :)
De stora hundarna fick vara hemma och Little Mint fick vara med. Mormor är ju rädd för både Mint och Jarra men Mint är fortfarande för ung för att lämnas hemma så länge. 
Lite bilder från dagen!
 
 
 
 
Dagen idag har dogsen haft hemma dag med Husse, Jag har varit med syster och Samujerd på bph. 
Mint har fått sitt första inomhus bad, Det blir ju så när man rullar sig i fågelbajs! Husse fotade tyvärr inte. 
 
 
Lite bilder från Bph  (beteende och personlighetsbeskrivning för hund)
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

Att knäcka en nöt!

Tjo mina vänner, allt bra i midsommarvädret?
 
Själv föredrar jag att ta det lugnt såna här storhelger. Vila upp sig och bara vara, man hinner det ju så sällan annars :)
 
Jarra och jag har haft ett problem en längre tid. Och det är momentet "framför och Backa" i Rallylydnad mästarklass. Det är väl egentligen detta som har hållt oss från att debutera. 
 
Jag har provat sjajping, vilket funkar super på Sonic, han tycker det är dunderkul! Jarra har likssom inte köpt det, och jag har trotts massa massa repetetioner där jag gått och börjat från noll varje tillfälle helt enkelt inte lyckats befästa och förstå vad jag menar. 
 
Jarra blir väldigt sänkt när hon inte förstår, hon är likadan i spåret om hon tappar den, börjar kräla och se ut som att jag gett henne världens utskällning typ. Blir hysterisk och börjar tugga på mig. Därför provade jag igår helt enkelt att gå emot henne , detta funkar ju, men jag upplever ändå så klart att hon känner sig lite pressad. (vilket inte är konstigt när jag genom kroppsspråk egentligen tvingar henne bakåt)
 
Men rally handlar om glädje och jag vill behålla den fina attityden hon har ! tog ett litet pause idag, la henne och tränade Mint, insåg att jag nog var i fel sinnesstämning även om jag inte försökte verka så. 
 
En kort stund av ingångar och träning i fritt följ med valpen tog jag upp jarra igen, satte ett hinder en bit ifrån väggen (ni vet som man tränar stegförflyttningar bakåt) och provade dra fram henne framför och klick gobit (det är ett av delmomenten innan jag kedjat) klick o gobit gör ju att hon bibehåller stående position. 
Därefter backa, och det funkarde så himla bra! kanske har jag hittat lösningen som passar just henne! inramat men inte trängd likssom. Toppen! Bra känsla!
 
Jag tror att hon har problem med backa på grund av sin storlek, hon har lite problem överallt med sin rumptunghet, men sån är hon byggd :) Sonic stutsar ju på fjäderlätta små tassar med hälften av hennes kroppsvikt :)
 
Valpen och jag fortsätter träna ingångar och fot.
 
ÄR inte riktigt 100 än i känsla i metoden jag använder, men jag ska ge det ett tag till.I min värld går det så fort och känns så slarvigt på något sätt. men samtidigt märker jag ju att han söker position.
 
Han har blivit duktig på att sitta framför och gå runt, men att ta bort handen vid sidan är en för stor retning ännu :)
 
Sonic körde jag dolda tunnelingångar med och jag måste bara säga att jösses vad han utvecklats min lilla goding :):) Vi tränade lite på wraparna också och måste säga att han även där fått upp sitt hindersug! skoj!! 
 
Trevlig Midsommar mina vänner. !
 
Jarra fyllde också fyra år igår :)
 
 
 

Mints Ipo läger dag tre

tjo mina vänner, allt bra?
Själv är jag nyss hemma från tema timmen i framförbyten vi haft idag. Alla ekipage är så duktiga, och tiden har stämt så himla bra , lagom med tre kombinationer och avsluta med att  sätta ihop den till en bana  :)
 
 
i alla fall, helt ärligt orkar jag inte massa text idag också, så blir mestadels bara lite bilder från gårdagen. Är inte riktigt i form ännu sömnmässigt. hamnat i nån felaktig rutin, lägger miglite efter sju vaknar tolv, rasta valpen sover igen osv. vill inte lämna dom i rastgården för många timmar nu när man inte vet hur solen gassar på :)
 
Får se om jag hinner med i morgon, vi har instruktörsmöte då också och info om sommarfesten vi ska annordna på ebk ska beslutas om (ja det ska bli en sommarfest förersten :P)
 
Här kommer bilder! 
 
 
 
Minttus bror är med på en liten bild här också:)
 

Mints andra dag på ipo lägret! + snabb besök på utställning.

tjo mina vänner , allt bra ? själv är jag lite trött men la mig vid 8a igår. sen kom berra hem 00,07 och jag hade glömt lägga ut nycklarna, en stycke Malinois dam talade tydligt om att det gick en man med ficklampa på våran altan.åt lite sen la mig igen, välbehövligt!
 
Åkte hem lite tidigare från kursen igår då Mint var så himla trött och behövde vila upp sig lite ordetligt. (så mycket det gick till morgondagen)
 
Jag måste ändå beröma hans förmåga att märka av när det är aktivitet och inte. Han sorterar rätt om man kan beskriva det så! :)
 
Morgonen började med hans första lilla utställning (ställdes som nr 3 i ringen)
 
Han var jätte duktig, trygg i ringen inte nosig eller någonting, fick ställa om han nån gång sådär men va sjutton, han är ju bara 6 månader! tandvisning och genomkänning gick jätte bra, kritik orkar jag inte skriva (eller ens läsa) då utställningssekreterare känns lite aroganta i sitt textande dvs man behöver analysera varje ord och näst intill gissa vad som faktiskt står på pappret :P
 
Oavsett så blev Resultatet på hans första utställning Hederspris och bäst i Ras Valp ! Det var ju roligt :)
 
 
 
 
Vi valde att skippa Finalen och åkte till lägret i stället! Blir bilder bara här, sen skriver jag lite om sista dagen tänkte jag, börjar ju jobba om en stund och måste förbereda morgondagens kurs i framförbyten. 
Vi hörs mina vänner :)
 
PS, Tack Erika för så fint som du har fixat "om" bilderna på sidan, uppskattar det verkligen :D 
 
 
 
Ha det så fint mina vänner ! :) 

Mints första dag på Ipolägret !

Tjo mina vänner. va länge sen man bloggade nu :) 
 
Sömnlösheten en lördagsnatt är märkbar och jag blev irriterad av att försöka sova så lika bra o starta kaffet o börja dagen! :)
 
 
Igår hade Mint sin första dag på Ipo lägret med Nick Vannerom som instruktör. Nick är ju han som tävlat och haft Jarras mammas ( Gonna Van Heit Dreiland) pappa, Doc Van Het Dreiland. Dvs Jarras Morfar (och Mint gammelmorfar blir det väl då) 
 
Mint och jag är ju helt nybörjare i grenen! Blir spännande o se vad detta slutar.
 
Dagen idag börjar med en snabbis på utställning i Kalmar och sedan vidare mot lägret! Här kommer lite bilder :)
 
 
 
 
Little Mint
 
 
 
Usse och Jambo (Jarras bror)
 
 
Dessiré Och Zanny
 
 
 
 
Little Mint
 
 
 
Juvel/Minnah (Mints mamma, Jarras syster)
 
 
 
Kennelmor med sin MAFia
 
 
Jambo igen :)
 
 
 
OCh Siste little Mint. 
 
 
Det var allt för idag :)

Ja va fasiken händer ??

Tjo mina vänner , allt bra ? 

Själv fortsätter jarras o min nedåt spiral. Men vad gör det, vi kommer komma igen !! :) 

Inga tävlingar på tre veckor nu, och planen lyder träna som fan ! Vi måste hitta och lära känna varandra igen ! 

Jag vill inte vara en sån som går av banan missnöjd. Jag vill känna "känslan " oavsett resultat ! Det är mitt mål ! Och vi ska fan bli bäst !!  :) 


Sonic var kraftigt påverkad av värmen idag, travade.. Menmen. Så kan det vara när första riktiga värmen kommer :):) 

Ett nollat lopp körde han som ledde till en 6 plats :) 

Vi avslutade dagen med ett uppfriskande bad :) 










Utöver det har vi utforskat byn , spårat och kört godis träd i veckan. 


Fredagen bestod av att klippa gräset hos mamma. Hon har ju kronisk smärtsyndrom. 


Vi syns mina vänner :)

RSS 2.0