Klarar du verkligen det ?

Det är en fråga jag fått av flera på sistone... Denna fråga stör mig lite. 

För det första avskyr jag tänket --> hinder. Jag avskyr krångla till saker och är mer en människa som löser det jag behöver lösa. 

Anledningen till frågan är givetvis Minttu . Om han ska få stanna. Flera gånger har jag fått frågan , klarar du verkligen av tre hundar ? 

Om jag klarar av en tredje hund ? 
Hur många gånger om året ser ni mig på krogen ? Hur många gånger om året ser ni mig fika på stan ? 
-gå på bio ? 
-shoppa ? 
- gå på spa ? 
- gå på privatfester ? 
- sova bort helgerna ? 
Osvosv.. 

Mitt liv består av jobb och hund. Jag tävlar nästan var helg , jag tränar nästan varje dag. 

Om 17 månader blir Minttu agilitymyndig, Sonic kommer då vara nästan 10 år. 

Klart det blir lite mer stök, tex måste han lämnas hos dagmamma innan jobbet , och det blir ju en extra runda så klart. Men vill man, så kan man. Och det är ju bara tills han klarar sig lite längre tid, 

Jaha, men vad ska du ha han till ? 

Givetvis kommer han också få bli agility hund, även om han inte kommer ha samma fysiska förutsättningar som Jarr har. ( pga storleken, ) men jag är också lite intresserad av att prova på ipot. Men vi får se. I dagsläget gör vi bara valpprylar. :) 

Summan av kardemumman : välkommen till familjen, Minttu Av Centaurus :)




Under blogg uppehållet har vi också hunnit tävla rallylydnad, Sonic tog sitt sista kvalificerade resultat i fortsättningsklass Och därmed har han nu titeln RLDF  :D wohoo !! Jarr tog sitt andra godkända i avancerad klass, också skoj :D 


Igår provade vi också på lagtävling för första gången. sonics lag run4fun! 


Vi tog två silver och ett guld samt blev dagens bästa medium lag och vann present kort på jami, skoj :D 



Jarras lag "sonics vänner " 


Knep två av tre guld :D 


Utöver det har vi också varit lokalkändisar i veckan :) 




Fotat lite :)

Idag gör vi ingenting. :P Sotaren har varit här och lillen har fått sin andra vacc. 6 gottar fick han framför sig på bordet. Vid två kvar var sprutan klar och flyttad.. Så ja hans lilla värld bestod väl egentligen idag av att gå in i en byggnad, checka av vilka ben som luktade godast, hoppa upp på ett bord, gosa med en kvinna i blått, få lite godis sen gå ut. JApp. 
 
Har fotat Jarra till hemsidan idag, med vandringspriserna. Tror jag blev ganska nöjd. hade kanske velat vara lite närmare men då skuggade jag på bilden så det gick ju inte :) Vad tycker ni ? 
 
 
 
Igår var vi och spårade ulla och jag. Jarra fick en rejäl utmaning! vildsvinsbökadåker a`la Smauland. Men hon tog sig igenom, och jag lät henne jobba.. men hon var gryyymt trött. Givetvis hade jag bara leksaker i spåret. MAn behöver ju inte tråka ut det helt :P 
Valpen fick spontanspår och lilleman bananspår. Ulla fick ett apellspår :) 
 
Bilder:
 
En av störningarna vi fann i Jarras spår :P  (togs med hem som uppletande föremål)
 
 
Vi har också haft spelkväll. Jaktkatten stal så klart showen! 
 
 
 
De Små:
 
 
 
Idag har vi som sagt bara chillat. Jag har skrivit ut schemat och förberett för kursstart imorgon. 
 
Vi hörs mina vänner :)
 
 
 
 
 

Skogsdagarna 2+lydnad + rally

Tjoho allt bra? här är det fullt ös! 
Tisdagen bestod av lydnadsträning med bästa gänget-
 
Jarra fortfarande under dämpad träning så henne körde jag gruppmoment samt lite vänster till högerhandling med.Gick toppen! kanon nöjd. 
 
Sonic fick bara med och gå kringlan, köra lite hopp över hinder och nån inkallning.
 
Valpen fick "prova" klicker och att leka.
 
 
 
Lite bilder :
 
 
 
 
 
 
 
På tisdagskvällen tog jag sedan lite vila, kände när jag pratade med evve att jag var lite lost, fattade sen jag va febrig -_- Så onsdagen blev ju också lugn för dom på sätt o vis. Vi var på roadtrip till Mariestad. Vi var där uppe och lämnade av en tik för parning. Mer vill jag inte skriva ut här för det är varken min hund eller min ensak, men det kommer bli spännande, :):)
Här rastar vi innan matte får lunch i Jönköping. 
 
 
Kissrundan innan hemvägen bestod också av att käka lunch ute.. 
 
 
 
Tycker det är så fint tidigt på morgonen när det är så här frostigt :)
 
 
 
Uppletande har vi ju ocksp kört i veckan. Fast lillen fick vila,men gå med på prommisen så klart. Hundarna är dock något missnöjda med minskad prommis tid.. 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi också fått ha spårdag. Lillen fick sitt första spår. PRovade honom lite med ett näringsspår och ett spontanspår (där man passerar spåret och ser intresset) båda två godkändes. Dels för att han är ett matvrak och dels för att han nog helt enkelt har det i sig. 
Det är lite svårt med den lille, efterssom han bara är på besök. vet inte riktigt hur mycket jag vågar göra med honom ifall han flyttar till ett nytt hem där han kanske kommer få en annan inriktning :)
 
 
 hmm, luktar annarlunda??
 
 Jag följer det!
 
Åh! En leksak! 
 
 
Bus!
 
Köttbulle spåret :
 
 
Jarra markerade som en lite gud idag ! älskade lilla hund < 3 dock fick matte springa i starten.. Ville inte rycka i den onda bogen ju :P och då blir de lätt så hääär...
 
 
övriga bilder från dagen :
 
 
 
Nu sover tre styck monster och det är ju skönt! :)
 
I måndags var vi också på en väldigt bra föreläsning på hundbiten i Karlskrona. Lilla tuffingen var så klart med! och blev bjuden på ett revben. det var uppskattat :D
 
 
 
Veckan har också bestått av besök hos mormor och hennes asgoa cheeskake :D
 
Och övrigt :
 
 
Jaktkatten har vänt texten på min dator
 
tar det som en pik att han är hungrig
 
Vakthund i fönstret?
 
Bus. 
 
The typical jaktkatt. 
 
Kloklipp. Helt ok. 
 
Mina godingar :D
 
 
Basök hos miljöstationen= nya gosedjur inshoppade. 
 
Skogsrundan,
 
 
 
Utöver allt detta blev min lilla ängel Sonic 8 år gammal igår . Grattis min älskling <3
 
 
 
Ha det bra mina vänner :)
 

Veckan i bilder

Jarra är väldigt öm i bogen, och är därför satt på vila. Hon får tävlas, men inte tränas vissa moment. 
Det mesta utesluts ju tyvärr så som Fria följet, slalom, balanshinder , drag etc. Det som tär på kroppen. 
 
Det vi får träna är gruppmoment och uppletade ungefär. Det är givetvis inget o snacka om, hundarna måste ju må bra, även om det är tråkigt o ha vila. Därför har jag lånat hem Minttu Av Centaurus som är till salu, Minttu är Jarras systerson om man säger:)
 
 
Här kommer lite bilder:)
 
 
Fredagen bestod av agilityträning 
 
 
 
Lördagen var jag o tävlade i Tidaholm. Bra känsla i loppen, men jag var för slö vid a hinder så där körde vi en disk, de va sådär ni vet så man bara, jaha, vf stannar jag, nu kommer hon diska sig. :P Andra drog hon in i en tunnel, vi skippade slalom när vi ändå var diskade, andra lopper smäckte hon in i slalom.. Jätte bra!! inte -_- blev ledsen på henne.Menmen. :)
sonic var lite slö, mitt fel! han tränade ju dagen innan,då blir det ju så. MEn han var med o duktig annars, lite tung arbetad :)
Jag tyckte det var lite tidigt att ha med Minttu på agilitytävling så han fick vara med berra på kalas och det ska ha gått toppen.. Förutom då berras farbror klappade han på magen.. Då hade han tydligen lagt av en ordentlig rökare under bordet :P 
 
På Söndagen var det utställning på konstmuseet för hundar, vi åkte dit o miljötränade. Mina hundar tyckte väl egentligen det var lite larvigt. Trångt som sjutton ( vi kom lite tidigare så det var inte så mkt folk då) och ja, de är ju vana vid värre :P
 
 
 
Idag har vi haft skogsdag. Jarra har fått köra uppletande, Sonic lika så. Jarra fick lite extra egentid också. Valpen ville jag inte börja med när jag var själv, så han fick Godisträd, Träna på att Leka och sen fick de alla godissök.
 
 
 
Vi hörs mina vänner  :)
 
 
 

RSS 2.0