allt o inget.

tjoho. Nu ligger bloggen nere, just för att vi har lite träningsvila. Skönt det med ibland tycker både jag o dogsen. Det har varit ett hårt träningsår och då förtjänar man lite "bara vara" Sonic är så klart den som är nöjdast :):)
 
Igår var Jarr o jag iväg på kurs för Jouni Orenius och Åsa Samuelsson. En jätte bra kurs :):)  Här är lite film från dagen :)
 
 
 
 
Fick lite finurligasådär egentligen självklara om man tänkt på det tips, dessa skall memoreras o tränas på  :):)
 
 
Vi fick även möta årets första snö :D
 
 
 Idag har dagen bestått av att vara i agilityfabriken i hässleholm där vi deltagit i midvintercupen.
Jarra placerade sig som nr två efter en rivning pga snubbel men hade annars bäst tid. hon har hållt i hop så super duktigt så jag kan inte vara annat än stolt över henne. 
Just nu bara längtar jag efter 2015 och dess utmaningar som vi kommer möta. Så spännande att starta ett nytt kapitel :)
Här är alla Jarras lopp
 
 
 
Sonic var också med så klart! han hade en jäkla speta i första loppet, men orkade inte riktigt slalom i andra så vi blev utpetade av vår motståndare, men lika glada va vi för de :D
Här är Sonics lopp
 
 
 
Utöver det så fortsätter jaktkattens etablering. Här är lite bilder på henne.. 
 
 
 de va allt, nu ska vi vila lite :)
 
 
 

Mål 2015

Jag har ett tag nu grubblat på mål för 2015.. det går trögt kan jag säga..Nånstans nu har jarra kommit upp en bit som gör att jag kommer behöva prioritera.
 
Som det ser ut idag har hon:
1 första pris lk  3
1 kval resultat Rally avancerad
3 pinnar agilityklass 2
2 pinnar hoppklass 2
uppflyttad till högre klass spår. 
 
Det som kommer prioriteras under året är agilityn. Jarra kommer att debutera i klass 3 i februari.
Tanken är att hon kanske ska lyckas knipa några sm-pinnar, men vi är egentligen inte riktigt mogna. Men jag kommer att behöva lite tid att vänja mig vid klass 3 banorna och räknar med en del disk framöver.
 
Träningsmässigt är det flytet jag kommer att leta efter och lära mig att hinna med och få. vi kommer inte kunna safa oss i trean igenom, inte heller kommer vi kunna nå dit jag vill genom att safea. 
ÖVrigt på agendan är att jag också ska kunna känna mig nöjd, även om jag gör missar. Det är svårt den biten :P Jag kommer att fortsätta privatträningen med tre veckors intervaller. 
 
Sonic kommer också att plockas upp i trean i februari och få debutera i agilityklassen. Målet med honom är att ha skoj. Susanne säger att jag ska inte räkna ut honom än.. Men jag vet inte. Mål kommer jag nog inte att sätta, utan vi tar oss dit vi tar helt enkelt! :)
 
Lydnadsmässigt går det i mina planer att Jarra ska ha lp 111 innan mars 2015, om det blir så det får vi nog se. Löp är på ingång och jag tänker inte stressa fram nånting, även om hon på träning är tävlingsfärdig.
 
Tanken är också debut i Lydnadsklass Elit, det  är inget låst mål och i och med att jag är "ny" inom lydnaden så vet jag inte vad som väntas mig riktigt. Men en debut tänker jag nog mig. Fast sent på året. 
 
 
Sonic väljer jag att avsluta lydnadskarriären med. Anledningarna är 1. Fotgåendet är en av orsakerna till att hans hals strular och två är att jag kan aldrig garantera att han ligger i gruppmomenten. 
Jag kan träna tills öronen blöder. han kommer ändå resa sig om han känner för det. 
Jag har inget intresse att förstöra för andra och jag kan ju träna med honom efter eller brevid så han får vara med också, 
 
I Rallylydnaden tänker jag mig en RLDA Titel för henne, det borde inte vara omöjligt.  Debut i mästarklass återstår att se. Det beror lite på hur de nya skyltarna kommer se ut bland annat då man ju måste lära sig och hunden massa nytt o svårt :P. Rallyn har aldrig varit min prio ett och är det inte i nuläget heller även om jag tycker det är skoj. :)
 
Sonic är tanken att han ska ta sista kvalificerade resultatet i fortsättningsklass och därefter debutera i avancerad under året. Detta beror på bland annat värmen . Värmen är också en sak som påverkar hans hals och skapar anfall. 
Egentligen är rallyn en av de saker han också borde få pensioneras ifrån pga anfallen.. men han älskar det ju... och kommer anfallen, då kan jag ju alltid välja att gå av banan. där störs ingen av det och det är mina 110 spänn som brinner upp. 
 
 
Bruksspåret får vi se. Jag har egentligen en planerad start i högre, men om jag kommer känna mig mogen att tävla då det får vi se. 
Jag känner väl egentligen att jag hellre fixar lydnaden så kan man ju "bocka" av det. Hon är ju trots allt inte så gammal och ja, vi har ju tiden för oss helt enkelt . 
 
 
Sådär.. Det kändes ju rätt okej ändå. Eller ja, som jag har en målbild i alla fall :P Sen återstår att se om det hela är ett önsketänkande eller om det kommer gå i hamn.. 
 
Vi hörs mina vänner :):)
 
 
 
 
 

Allt o inget :)

tjoho, allt bra med er? själv har jag haft det lugnt sen sist, varit febrig i typ 5 dagar nu men det börjar ge sig :)
 
Blir inget textinlägg idag, bilder säger ju mer än ord!
 
Lördag:
 
(Lydnadstävling i Gamleby)
 
 
Söndag hämtade vi denna goingen:
 
 
 
(Markerar tydligt för dogsen att avstånd gäller ;)  )
 
 
Måndag
 
Vi syns!
 

Reflektioner kringmål 2014,och nya mål 2015!

Jaha, nu är tävlingssäsongen så gott som över.
 
Och vilket sjuk år vi haft!  Visa mål har blivit mer än uppfyllda, andra har vi snubblat på mållinjen. 
 
Målen för Jarr har varit :
 
Mål för 2014
 
Lydnad
 
Lp 3  
1 1a pris  √
2 1a pris
3 1a pris
 
 
 
Agility klass 2
 
Pinne 1 √
Pinne 2  √
Pinne 3  √
 
Uppflytt  √
 
 
Hoppklass 2
 
Pinne 1  √
Pinne 2 √
Pinne 3
 
 
Bruksspår 
 
Uppflytt från lägre klass spår √
 
Rallylydnad 
 
RLDN 1 kval  √  2 kval  √  3 kval  √ 
RLDF 1 kval  √  2 kval  √  3 kval  √ 
 
De avbockade är vad som uppnåts, 
Det innäbär att lydnaden nådde vi inte riktigt fram, detta pga att jag helt enkelt prioriterat annat..
Jag hade kunnat nöta det, anmält mig mer. Men året 2014 har satt så mycket press på mig att jag under halva året faktiskt har ändrat inriktning till att köra vad som är kul, vad jag känt för och vad som fått mig att trivas ( hunden är ju med på vad som så :P)
Det var ett mål jag inte skrivit upp. Att bygga upp vårat självförtroende. 
 
Jarra debuterade Lydnadsklass 3 i Torsås. Blev uppflyttad och vann klassen, 
Därefter har vi egentligen haft lite otur. När vi tävlade Ronneby där efter flög hon snabbt upp och ner och knep en trollslända i rutan vilket kostade oss 2 poäng ifrån uppflytt. Jag känner mig ändå inte stressad över detta, vilket jag hade gjort för ett halv år sedan, jag känner mer typ, att det tar vi snart. Och det är precis så jag vill känna :D♥
 
 
 
Brukset har vi ju debuterat i lägre klass spår med resultat  uppflyttad och klassvinst så där har jag väl egentligen inget o klaga på, ♥
 
 
 
Agilitymässigt har vi inte uppnåt målen i hoppklass två. Hon behöver en pinne till. Det är lite retfullt för vi är såå nära hela tiden. Ett rivet hinder här o där osv. annars har vi gjort snygga lopp de senaste tävlingarna så det är jag supernöjd med. 
Agilityklass är hon färdig för trean och har ett par pinnar extra. Agility klass är lite lättare för oss, för matte får andas lite mer  ^^♥
 
 
 
Rallylydnadsmässigt har Jarra också klarat målen. Och dessutom debuterat i Avancerad klass med en tredje placering och kvalificerat resultat på 86 poäng, det är inte dåligt inte. 
 
 
 
Vi har ju också varit på utställning. Jarra fick hp och exellent på inoff. på växjös internationella fick hon sufficent. Domaren sa att jag hade en schäfer. ^^ Det är en av de få tillfällen jag inte kunnat hålla mig för skratt. Hon skötte sig exeplariskt i ringen och jag var så nöjd annars :):)♥
 
 
 
Sonic, minst men inte glömd! 
 
hans mål för 2014 har varit :
 
 Mål 2014
 
Rallylydnad :
 

Titeln RLDN  1 kval  √  2 kval  √  3 kval 
Titeln RLDF   1 kval   √  2 kval   √    3 kval
 
 
 
Agility

Agilityklass  2
Pinne 1 √
 Pinne 2 √
Pinne 3  √
 
 
Hoppklass 2
Pinne 1
Pinne 2
Pinne 3
 
 Lydnad
3 pris lk 1
 
Rallylydnadsmässigt har han inte uppnått resultat i fortsättningsklass. Han behöver ett resultat till. Men jag är ändå så supernöjd med han. Wow vilken hund han har förvandlats till! 
Fatta att denna lille bortskämda svår jobbade hund helt ändrat attityd och till och med kört en klassvinst på 93 poäng i fortsättningsklassen!   Ingen kunde vara stoltare än jag den dagen!♥
 
 
 
Agilitymässigt har han fått mer än godkänt! Han har nollat nästan varje lopp och klarat tiderna. I Ystad knep han första placering i hoppklass och andra placering i agilityklass 2 och är därmed uppflyttad till agilityklass 3. Alla ni som känner honom förstår hur glad jag blev för detta!  Han har kämpat så bra!♥
 
 
 
Lydnadsmässigt har målen också funkat så bra! vi har ju inte haft så höga mål där, just för att jag känner min hund :P
Han har tagit 3 pris i Lydnadsklass  1 och ligger ganska stadigt på 130 poäng, har aldrig rest sig från platsen och varje gång nollat 2 moment. Så det är ju kanon ♥ En tredje placering lyckades han ta i Torsås
 
 
 
Utställning har vi ju också varit på och där var han helt fantastisk.. Vann veteranklass hanar, van konkurransen mot hanar, fick utmärkelsen årets Teamwork, Vann allt och blev  dagens bästa hund ♥
 
 
Kort och gott, Jag är såå nöjd med året! Vilka fantastiskt goa hundar jag har. 
 
Jarra har utvecklats så fint, och hon är så jävla cool!  Vi har fått så många fina komplimanger under året, i alla grenar. 
 
När vi gått av banan i agilityn har jag fått höra ord som :
Vilken maskin du har
Vilket tryck hon har
 
 
I Rallylydnaden har vi fått höra
Om min hund bara hade en 4e del av det din hund har så hade jag varit lycklig
Ni kan komma hur lång som helst
 
I Lydnaden har vi fått höra
Vilken härlig attityd ni har på plan
Ni är så trevliga att se på
 
Och då undrar ni varför jag skryter så? Jo för att jag försöker förändra min perfektion, Jag försöker njuta av varje sekund med båda mina fantastiska hundar utan att känna att jag måste fixa det o det, och sluta granska mig själv så hårt, för det behöver jag inte. finns ingen anledning!
 
Det var mina reflektioner kring målen under året. Dags att börja fila på nya.. 
 
Innan jag slutar inlägget finns det några jag vill rikta ett särsklit tack till, som har hjälpt oss under årets Resa.
 
Tack till Goa Agneta A.Olofsson. Som alltid trott på Sonic, alltid har peppat och Tipsat
Tack Till Ulla Karlsson, Samåkningskompis och närmsta träningskamrat. Alltid posetiv och glad för ens skull
Tack Till bästa Sambon, som stöttar både ekonomiskt och fysiskt på alla våra upptåg, rastning, uppvärmning, nedläggningen av tid och att du så gott som alltid är med.
Tack Till Jarras Uppfödare Anette Gustavsson, Utan dig hade Jarra och jag inte hittat rätt spår. 
Tack Till Ulrika Adolfsson, Som är den som tränat upp oss till både Apellklass spår Och Lägre. Grundträningen gav resultat.
Tack Till Susanne Karlsson, Vår agilityinstruktör. Som vi har utvecklats av att gå hos dig!
Tack Till Martin Petersson, min brukskompis, som fått ut oss i spåret.
Tack Till Pappa som sponsrat en del kurser för utveckling
 
 
Jag glömmer säkert en del, men alla ni i min närhet, Ulle, Linnea, Issa,anna,Lena, millis, osv. Tack för erat stöd och Lyckoönsningar, Vi syns på planen!
 
Emme 
 
 
 
 
 

RSS 2.0