Jarra Årets Allround hund och årets Bruks/Lydnad och agilityhund

hej mina vänner, allt bra?
 
Vi börjar väl med det negativa så kan vi ju avsluta med det bra ^^
 
Jarra hade en oehört irriterande rivning idag på träningen varje lopp, kände att jag blev så irriterad så jag satte henne i bilen för att undvika att bli arg på henne = Skitdag. 
Har provat så mycket nu känns det som, men inget funkar :/ Hon förstår helt enkelt inte att hon river. Jag tror så klart inte hon gör det med mening, men jag vill fatta varför! hatar när jag inte kan lösa saker -_-
Hon river i olika situationer, idag var det när hon själv fick lite mer utrymme, annars hade jag förstått det om hon gjort det där jag trängde henne eller där hon fick taijta till det för jag var sen men nää!! där jag han förbereda henne där rev hon.. Ett hinder.. 
 
Lyckligtvis har vi ju Cissi på Hundkänslan http://www.hundkanslan.se/ och hon hade snabbt en tid för oss, jarra har ju varit lite trång i lårmusklerna nästan alltid, kanske har det förvärrats, en igenom kännare får hon på tisdag i alla fall. 
Jag vet ju sen innan att just det där lilla stela kan ju vara en orsak till att hon inte riktigt pallar just det där avstampet, så ja vi får se vad hon säger. På tisdag har vi tid. Kunde ju inte på måndag för då lämnar jag ÄNTLIGEN in bilen på lagning. :)
Sonic får sig också en, han är ju nästan alltid stel trots stretching. BRa med en genomkörare innan säsongen drar igång också :)
 
Idag hade vi årsmöte på klubben, Jarra fick den fina utmärkelsen Årets allround hund och Årets Bruks/Lydnads och Agility hund,Min fina tjeja! 
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)
 

Lite lugnt, lite träning,lite tankar

Tjo mina vänner, allt bra?
Själv mår jag i vanligt ordning lite bra. Just drukit kaffe med grädde, det gör man ju inte allt för ofta,  :)
 
Söndagens agility gick helt okej, en del rivningar i vanlig ordning innan hon är uppvärmd, sa nej, sen kommenderade ligg medans jag la upp bomen. detta är ju helt meningslöst. Det skapar bara en onödig korrigering där hon inte fattar problemet. Hon river ju inte med mening så klart, och kopplar inte heller sambandet med riven bom och en ligg kommendering :/
 
Lilleman kom som vanligt in, körde och var nöjd. 
Han fick ett anfall innan, det oroar mig lite, han brukar inte få det när det är kallt ute :/
 
Provade mata han med gotte lågt ner, provade ignorera och låta han nosa, gotten satte han givetvis i halsen -_- 
Kastade sen bollen och ignorerade och det hjälpte, antar han blev tvungen att andas med nosen när bollen var i munnen på honom :)
 
 
 
på måndagen hade jag , Ulla, Agnetha och Linn hyrt in oss på Guldhunden för lite go Agility och Rallyträning, givetvis firades Jarras Cert !
 
 
 
Lite övriga bilderbombfrån träningen :D
 
 
Sonic i sitt framför.. 
 
Celeste ska bli agilityhund 
 
Ulla och Kito 
 
Inte lätt o få fina bilder på Ricco med denna farten
 
Fokus
 
Bell, 16 år och så go ♥
 
 
Söndagen bestod också av sista hockeymatchen
 
 
 
Efter träningen i guldhunden åkte vi och tittade på goa Sheltievalpar
 
 
 
Sheltiehav..
 
 
jaktkatten har ju också varit i sitt esse.. Hur har ni andra gjort när ni lärt hunden va med katt? nånstans känner jag att när den jagar hundarna och bråttas med deras svansar så måste ju hundarna få säga till när det gör ont! 
Jarra får ju likssom fly när den lilla jobbiga med fullkraft kampar loss med hennes svans, igår bet hon ett varningsbett mot katten, inte för att träffa utan för att det gör ont  på henne så klart. hur har ni andra gjort? lyfta bort katten funkar ju inte för den är ju OBILDBAR!! :P
 
 
 
Ha det fint mina vänner :)

tjo vänner!

allt bra? själv känner jag mig upphöjd till skyarna, ja ni vet så där som det är när träningen bara flyyyyter :)
 
i onsdags var det träning med team lydnadsbrudarna, jarra och jag hade åter falligt tillbaka i en konflikt, dumma mig ville jobba lite på tugget på vittringspinnarna, provade slå lite på dom om sidan av nosen om man säger, för att hon skulle greppa hårdare. Detta sättet funkar INTE på en känslig malle dam i sina bästa år :/ 
Skulle givetvis försöka stärka henne när hon tog så illa vid sin så jag kastar pinnen och triggar henne ala kamp,o vad gör hon?? jo så klart liggmarkerar, precis som jag lärt henne sen hon var liten mallinutt. dumma mig!!! 
 
Jajja, så onsdagens träning gick ut på att vänta ut henne sen bli så in i helvetes glad när hon tar den. triggade henne innan skicket  , så får passa mig lite nu för skall. dvs inte trigga mer. 3gånger, varje gång sökte hon lösningar, frågade mig ,la sig, plockade upp o la sig, att bita ihop då, och låtsas vara glad och förväntansfullt är svårt, men jag lyckades!  alla tre gånger blev lyckade sen bröt vi. 
 
 
igår  var jag ute en runda med Robin och gick fotade tyvärr inte, vet inte vad det är med mig , jag som annars är så flitig med kamran! en tur kring emmaboda city blev det i alla fall :)
 
 
 
idag stod det lydnadsträning på schemat, och fan vilken fin hund det är jag har <3 
 
Idag körde jag sakta gående på framåtsändandet, har ju bara tränat framför innan (galopp)  och idag satte jag dit 2 st statister och körde sakta och så duktig hon var <3  hon likssom bara kan!
 
Ang vittringen så bad jag om att bli körd i fria följet innan bara för att hon skulle koppla lydnad inte spår, och helt plötsligt var hon sitt vanliga jag igen med ut , gripa och galopp mot mig , min fina!
 
Utöver det körde vi gruppmomenten i "tråkiga" omständigheter dvs ingen annan aktivitet och det gick toppen det med, fick möjlighet att matbelöna henne två gånger också, vilket jag normalt slarvar med så det var ju jätte bra :)
 
gud va glad jag är för vårt träningsgäng, så lyckligt lottad som har den möjligheten och det puschandet som det faktiskt blir med en aktiv grupp, Toppen! :D
 
 
 
imorgon blir det agilityträning, det är också skojsigt, vi hörs !
 
 
 

Tränat lite grunder.

Hej mina vänner, idag har vi finslipat lite i agilityn, jarra och jag har tränat på dåliga byten så hon ska lära sig fullfölja, tipset från Agnetha funkar toppen , så gör såg det ut som exempel. 






Sonic fick i stället träna på skick på dolda tunnel ingångar med jakko turns, lite stegande så kunde jag skicka han från ingången till utgången på min sex meters tunnel, så det var ju toppen.  Nån gång tog han fel håll ut från tunneln men då gjorde vi bara om :) 






Träningen avslutades med lite godissök. Ingen större utmaning då allt hamnade på snön :p


Jag har också tagit ett spännande beslut i mitt liv som jag egentligen vill skrika ut, men jag kommer knipa trut ett bra tag fram över. Även om det är svårt :p 

Vi hörs mina vänner :) 





Agility cert, klassvinst, Sm-Pinne*2 Och andra Första priset LK 3! :D

Woow vilken helg, vilken hund! 
 
Vi får väl börja informera om måndagen i vanlig ordning.
 
Måndag träning med bästa gänget 
 
(Det är Anna Och Fredrik som tagit bilderna :D )
 
 
 
 
 
Tisdag o onsdag  körde vi vilodag tror jag :)
 
 
Torsdag var det Agility med Goa Ulle och Agnetha :D Bästa träningsgänget var där innan också och Sonic och jag blev lite smygfotade :D
 
 
 
På fredagen var det Lydnad med Goaste TEam Lydnadsbrudarna, Snor ännu en bild av Anna, min kamera är ju i furedal just nu ^^ :)
 
 
Lördagen körde vi till Karlshamn för Agility dubbel klass. 
Första loppet diskade vi oss, det var en svår bana, men inte omöjlig, men jag tvekade på hinder 4a och då ville Jarra i vanlig ordning rädda sin förvirrade matte och tog fel tunnel. Jag får inte tveka ju!!!
Lopp 2 gick mycket bättre, Vi kör nollat men inte med super tid, jag låter henne invänta på balansen, vill inte ha kontaktfält slarv!  
Men nog fan vinner hon sitt första nollade lopp i Agilityklass tre med CERT och SM-Pinne som följd.  Jag är så stolt över min fina duktiga hund <3<3
Sonic kör även han en nolla i första loppet, Men med tidsfel i vanlig ordning. Tiden var ganska stram över lag hela tävlingen och maxade hinder. Men han skötte det toppen! Tyvärr en femma i Slalom då jag var lite lat där och hjälpte honom inte rätt. Tar på mig 5 an där.  En SM-Pinne blev det även för han :D
 
 
 
På Söndagen drog jag och Emma-Maria till Halmstad hundarena och tävlade lydnad. 
Jarra Tog sitt Andra Första pris i Lydnads 3an. Så skönt ! OCh vilken fantastisk hund det är jag har, att hon bara orkar och fixar allt <3<3
 
 
 
Snacka om fantastiskt helg! :D nu blir det vila ett tag från tävlingar, ett första pris till sen kommer jag träna om moment till Eliten. DAgs för detalj träning :D 
 
ÖVrigt i veckan från den tillfälligt inneboende Fäfern och Den alltid boende Jaktkatten. :
 
 
 
Ha det fint mina vänner, 
 
Om Jarra och Om Sonic är uppdaterade BtW :)

Vilken jävla helg, agilitycert, klassvinst 2 sm-pinnar , idag 1 pris lk 3 nr två i ordningen.

Kort inlägg om vår wow helg !!!!

Jarra lördag : 
 

Sonic lördag : 



Jarra söndag : 



2 första priset i lk 3, ett till sen börjar vi träna för eliten !!!! Tjoho !! 




Söndagsbloggen??

ja jag får nog börja kalla den det, blir långa inlägg en gång i veckan tycker jag. men det är väl då man mestadels bara är kanske :)
 
Veckan började med att fira min och Berras 4 årsdag. Firade gjorde vi väl egentligen inte, han jobbade över och jag gick ju på modifast så ingen mat för mig :P
 
veckan har bestått av träning, 
 
Lydnad på Tisdagen med bästa träningsgänget. :) 
 
 
 
 
 
Därefter Körde vi lite hemma träning fram tills fredagen, med jaktkatten som störning så klart. Jag försöker lära jarra tänka lite annorlunda i fjärren, får se om det funkar. :) Sonic har mest myst. 
 
 
På fredagen var det dags för agilityträning med Lena, Lisa och Issa, JArra och jag diskuterade varför man måste slarva på ett hinder varje bana.. 
Jag tror det kan vara så att hon behöver köra ut sig lite innan, för efter cirka tredje varvet river hon inte. Tyvärr finns det ju inte framhoppning på alla tävlingar, men det får jag ju ha i åtanke, berra och jag brukade ju alltid köra massa budföringar innan tävling innan för att hon skulle dämpas, detta har på något sätt dalat bort. KAnske får ta tag i det, även om hon är styrbar så vill jag inte ha ett slarvpet i varje lopp, då får man ju inte den sista pinnen-_-
Sonic gick in, körde o va klar. Han är så säker min lille pojke :)
 
 
 
 
Agility FäferStyle
 
 
Igår var vi i käälmah. eller ja, jag o Sonic, Löptikar var inte tillåtna och då tyckte jag det var bättre Husse o Jarra fick va hemma. 
Sonic nollade alla tre loppen, i vanlig ordning inte som snabbaste hund men han fick prisplacering i alla fall <3
 
 
 
IDag fick lilleman vara hemma med husse och ta vilodag sen for jarra och jag upp till veckoträningen i ridhuset, hon är så frän <3
 
 
 
Här är Jarra filmen från idag, Sonics från gårdagen är inte uppladdad än. 
Jarra fokus låg på tajt vid lången.. 
 
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

RSS 2.0