Dränering, Agilitydebut och dessa märkliga perioder!

I Söndags hade vi Lite oflyt, Sonic pep till i rastgården när jag duschade innan jobbet, han tänkte inte mer på det utan vi passade på att äta sen kom Isabell med Artemis som Berra passar nattetid och hon sa då att det såg ut som han har blod på halsen, och mycket riktigt hade han sår. 
 
Lite stressade mot jobb ringde vi vetrinären som då tyckte vi skulle åka in. Så jag lämnade issa på jobbet och sa till min sammordnare att jag blir sen. Hämta alla fyra dogsen och sambon sen in mot djursjukhuset i Läckeby, Väl där var det ganska lång väntetid. (Vilket är det enda stället jag känner att det är typ ok, för jag vet att de prioriterar) Sonic var ju likssom inte dödligt sjuk så sätt.:) 
 
Väl inne tittar vetrinären och sedan får han lugnande. Därefter rakas han , sys och får dränering. 
 
Vetrinären tycker det tyder på hundbett i alla fall, men vi kommer inte få svar på vad som hänt. Flocken är oförändrad i sin hiraki och ja, han har inte ont, är inte rädd eller grufflig. Skulle jag gissa skulle jag tro att jarra fick ett överslag och Sonic stod närmst. MEn jag kan som sagt inte med 100 % säga att det är så. Det viktiga är ju att han kryar på sig och hos vetrinären idag såg prognosen bra ut, röret är borta och 2 av tre stygn är borttagna. 
 
På grund av doping är han stryken för helgens tävlingar men får tävla helgen efter om vi vill. Det vet jag ju inte än utan beror på hur han har läkt. 
 
 
 
 
 
AGILITY
 
 
nu har lilla Mint debuterat i Agilityn, spännande tycker jag! :) 
 
Måste berömma honom, Han visar inga tendenser på att bry sig om omgivningen, vi går in han och ja, med ett förtydligande ber jag han sitta (han reser sig gärna när koppel faller av) han sitter där tills han får sitt ok liksson.  Inga konstigheter , på banan är det han och jag och omgivningen hörs eller syns inte . Vilket så klart är jätte skönt! 
 
Jarra hade det ju mycket värre när hon skulle vänja sig vid tävlingsmiljöer och är än idag forfarande känslig.
 
Vi började med en hoppbana, lite slalom strul, en nervös matte babblade för mycket, berättade att han var duktig typ tusen gånger i slalom o han typ ååh, är jag verkligen så duktig morsan tack! Var är min andra belöning för min duktighet då:P  Sen gick han nöjd ut så om igen och då satte han den fint. en vägran tror jag det blev och tyvärr beror detta på att jag helt enkelt inte hinner med just nu .Foglossning gör sig påmind och en relativt oerfaren hund kräver ibland att man får pinna på lite extra om man inte alltid kan skicka sticka som klass 1 ofta innebär. 
 
Lopp två var ett agilitylopp, den var lite knepigare och här lyste det igenom att vi är på tok för oerfarna, han gjorde det han kunde, tog kontaktfälten fint, men många olika byten på varandra flera hinder på raken där är vi inte redo ännu. Speciellt när jag inte hinner som jag brukar. Gungan var inte med , och det var ju båda bra och synd för vi behöver ju kontaktfältsträningen :P
 
Lopp tre var också ett hopplopp och här började jag tyvärr få riktigt ont :(  Här hade vi lite för snabb fart in i slalom och missade första porten, också en sån typisk oerfarenhetsträningsgrej. 
OCh inte kan jag klandra hunden att jag inte gett honom mer stadga på olika saker inte nänä. 
Han hoppade för första gången (ja två gånger till och med ) Muren och där fanns absolut inte tveksamheter, den skulle man bara likssom över :P 
Säcken och däcketsom är lite av våra akilles häl tog vi också utan några som helst problem. 
 
 
Debuten tycker jag därmed att han skötte med bravour och gjorde sitt bästa efter förutsättningarna. 
:)
 
Extra kul är det ju med dessa duktiga fotografer som alltid lyckas klicka in hundarna så fint <3
 
De utan märkning är fotade av Linnea Bjuringer :)
 
 
 
 
Utöver allting sover jag just nu 12 timmar per dygn, det är verkligen spännande det här:P 
Jag har iaf införskaffat mig ett foglossningsbälte och har jobbat en natt med det och det blev inte sämre i alla fall så håller tummarna för att det fortsätter så. 
 
Under veckan har vi tränat lydnad och fys.  Blir lite extra fys just nu pga min ork är inte på topp, eller jo orken men det gör lite ont :P 
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

Lilla Mint har fått sin första titel! <3

Tjo mina vänner , är allt bra ? får bli lite fler blogg inlägg idag, får bli så lite när man bloggar på tok för sällan :P
 
På Nationaldagen packade jag och issa in Min Lilla Mint och Isabells Zamba. de höll i nybörjarklass och fortsättning så husse fick vara hemma med de andra hundarna. 
 
Lilla Mint hade ju redan debuterat en gång, i Smålandstenar, Den gången fick vi exakt 70 p och kvalificerat resultat, Och givetviss är känslan lite spännande 2 och tredje gången också! Med en grön hund kan ju mycket hända på de få minuterna. :P 
 
Första banan var en Nalle bana och för mig och Mint var det en bra bana med saker som vi kunde ganska säkert. 
Men likssom Bana 2 som Gunnel hade gjort fanns sitt till stå skylten med och där behöver jag verkligen träna mer (och det gäller verkligen inte bara lilla mint utan Jarra med, Sonic har ju det som favvis moment )
 
 
Vid bana två blev jag lite mer stressad, tjejen innan mig drog fram en kampleksak och kampade runt oss hela vägen och förbi. 
Givetviss stressade jag upp mig i onödan, lilla Mint var opåverkad av den och gjorde det som förväntades av honom. 
 
I alla fall så gick det ganska bra, hemläxa bli långsam march och sitt stå. Slutresultat blev 80 och 82.
 
Han är lite konstig så den hunden.
Han är flaxig och studsig och allt ska gå i 300 km i h. Men ger du han ett arbete swischar han om omedelbart. 
Detta är inte något jag tränat utan han har varit så ända sen han fick sitt första godisträd bara efter några dagar hemma hos oss. 
 
 
Så här är han :
 
Grabben, Myten, Pajjasen , Legenden, 
Allas Lilla Mint. 
 
RLDN Minttu Av Centaurus. 
 
 
 
Om vi ska flytta upp oss har vi inte bestämt, vi får se.Vi har i alla fall inte tränat några fortsättningsskyltar ännu :)
 
 
 
 
Vi hörs mina vänner! 

Ja men vad händer :)

Tjo mina vänner, i vanlig ordning är jag jätte dålig på att hinna med dessa uppdateringar., Så är livet ibland :)
 
Här kommer en liten bild version av Senaste Emmenytt :P
 
 
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

RSS 2.0