Vilken härlig dag. :)

Berras föräldrar var här på morgonen och lämnade lite skåp som han fått när hans jobb gick i konkurrs och köptes upp och den biten och jag vaknade av hundarna, hade bett om att få sova tills jag vaknar. Ropar på han och frågar om klockan. 9o var den då.. Glad blev jag, trodde den var typ 1 så utvilad var jag , så skönt  :)
 
 
Direkt ut blev det i trädgården. Vi har ju beslutat att fixa till landet den förre ägaren låtit växa hejvilt... Det blev en del sten.. 
 
Så här såg det ut när det påbörjades..
 
 
 
Pågående.. :
 
Resultatet..
 
Vad det ska bli där ?? Gräsmatta :D
 
 
Mina växter fick lite sol med, inte tomatplantorna eller chillin för det är för stuligt o bära ut alla men resten :) 
 
 
Sen hade vi mysdag resten :)
 
 
 
Under sista tiden hade vi sällskap av dessa fåglar. Dom hade ett bo över vattnet och det verkade som bebisarna höll på att lära sig flyga. Jarra var skitglad .. 
 
 
Vi har också konstaterat att efterssom denna måste vara synlig :
 
 
 
Så det kommer byggas om och även bli en förvaring för mina apportbockar samtkonor :D SMidigt och bra tycker jag.  Små steg i taget :)
 
Ha det fint :)

Plötsligt händer det?? Tyyyyp.

Hallå mina vänner, allt bra ? Själv är jag något trött. kvart över tre i natt möttes vi i fur för att bege oss mot gåsahoppet. 
 
Är lite trött så kommer inte skriva ingående om varje lopp. 
 
 
Har inte varit fokuserad idag. Är väldigt missnöjd. Strul inför varje start. När Jarra o jag skulle in på hopploppet 2 hundar senare  ropar dom in ban vandring på medium tvåan. Skickar bort berra o hör om vi kan få gå banvandring något senare jag själv typ ett-2 varv. DEtta gick tydligen inte. Jag skulle byta nummer till hoppet ist. Det gör jag inte då jag måste arbeta konstant med JArra i hallen pga hon inte ska gå upp i stress och har alltstå stått och arbetat med det tills två hundar innan mig.. Givetvis kan jag inte tänka klart och håller inte hela banan = disk.. Säger strunt samma, tar upp tross o hivar henne till berra som står vid målgången. Springer till banvandring på agility 2an medium hinner gå tre gånger. Flyttar fram sonic pga han var start nr sist och därefter var det large där jarra hade start nr 1..
 
Vi kör nollat med tidsfel. ÖVerlag är jag nöjd med lillekillen. Han tog en femta plac o tidsfelen berodde på rädsla på gungan. Jag fick jobba men han tog den, dags o ta tag i den träningen igen! :)
 
Vidare in med Jarra. När vi då ska in först på plan går en tjej med bc in och lägger sin hund färdig för start. Jag berättar att det är jag men hon säger emot för ettan är inte här. Jag förklarar för henne att jag är ettan men hon ger sig inte riktigt försen inroparen säger att mallen ska in. Tjejen var inte otrevlig eller så och menade inget illa men än en gång blev min bubbla brusten i starten och jag fixade inte hitta in i den igen!! 
 
 
Sen var det dags för sonic igen. Han kör ytterligare ett nollat lopp med 2 sekunders tidsfel nånting. Superbra! Vi får ha i åtanke att jag inte har planer på att han ska plocka pinnar, utan bara att han ska ha roligt :) Nu har han förvisso nollat nästan varje lopp sen somras så jag kanske borde pressa på han lite jag vet inte. Vill ändå inte ha upp han i trean han är trotts allt 7 år och har ojämnt  hd fel. 
 
 
Öppenklassen tänkte jag nu jävlar ska vi ha roligt. Gick bra med sonic ;) han hade glömt va runt va och hoppade lite som han ville, han märkte nog av att jag inte brydde mig utan vi bara hade kul. Såg nog roligt ut :) 
 
 
OCh sen kommer Jarras... Nackdelen med Large är att det är många kända förare där, såsom Jenny Damm och Annika Aller tex. Vilket gjorde att hela hallen typ flyttade sig till vår klass och tittade. Och jag blev för första gången så nervös att jag inte ville köra .. Jag pallade inte pressen. Det har aldrig tidigare hänt. 
Jag går in på banan o allt bara skiter sig. Försökte fortsätta köra men Jarra fattar ju att saker är inte som det ska så jag valde att gå av banan. 
Mitt i allt mitt strul så tänkte jag att jag ville visa henne att det inte var för att jag var besviken på henne som jag gjorde så så jag daskar till henne på rumpan som hon tycker är kul. Glömde att man inte ska göra så på överladdad malle. Men armen kommer väl påminna mig ett tag fram över i alla fall -_- Satte mig en stund o funderade. Jarra verkade fatta att saker var fel. hon låg så fint i hallen med mig utan att bry som om allt liv o stoj. 
 
 
Menmen! nya tag i tranås, så hoppas vi att nerverna håller sig i chack där ;)
 
 
 

Veckan, Klassvinst, nu börjar den!!!!! :D

hej mina vänner,allt bra? själv går jag fortfarande i dimma . inte skoj men de har man nog glömt om hundra år ^^ 
 
 
I veckan har vi skojjat till det lite på jobbet :)
 
 
Jag har tränat för Susanne ( Film )
https://www.youtube.com/watch?v=c5_SRBRXgnI&list=UULIBmMBg-srG2ssCDdE5huA
 
Vi har idag också tävlat inoff i fortsättningsklassen. Sonic fick 73 p o var nån annanstans idag och Jarra vann klassen på 97 p :)
 
 
 
Därefter blidde det påskmiddag :)
 
 
 
Därefter blev det spårläggning. 'zumba grät när matte lämnade.. 
 
 
Sen fotade matte Zumba
 
 
 
Därefter blev det ett påskspår :)
 
 
 
Och nu börjar äntligen tävlingssäsongen!! tjoho!
 
 
 
Woop woop!

uttråkad..

hej mina vänner, allt bra? Själv har jag tråkigt. Har saknat vovvarna så mycket, men båda två är väldigt stela i bakbenen så jag har satt dom på vila..Vet inte hur mycket isabell låtit dom race egentligen hmmmm!!
 
Kanske är det bra att dom är på vila för jag behöver det också. Just nu väntar jag väl egentligen bara på att kunna lägga mig.. Kännt mig opigg sen innan resan. Så tråkigt! -_-
 
Fick idag beskedd om förlängning på jobbet. Roligt o vara kvar mindre roligt med 2 shift. Det ställer till så mycket och min kropp pallar egentligen inte med o ändra sömn konstant hela tiden. Men jag trivs ju o så illa fall så man får väl kämpå på :)
 
 
Skasätta min o planera för allmänlydnads passet. Har inte startat upp den ännu pga inväntan av vetskap om arbetstider. Känns stressigt nu. HAde velat ha lite break egentligen. Men det är ju roligt när man väl står där i alla fall :)
 
Sonic talar i alla fall tydligt om att matte inte ska lämna han igen :
 
 
 
MEnmen. Ska sätta mig o skriva schema nu... Och längta till helgen.. Tävlingssäsongen drar igång :)

Barcelona, Bildbomb :)

Bilder på staden Barcelona :
 
 
 
Klicka på dom små bilderna för att få dom större :)
 
 
 
Park Guell
 
 
 
 
 
La Sagrada Familia
 
En fantastisk byggnad måste jag säga. Allt är gjort med en stor eftertanke. Varenda skulptur, pelare och fönster har en betydelse. Rekomenderar start att titta in här om man är på besök!  
Jag lägger bara in ett urval av bilder. Jag har så otroligt många vackra. 
 
 
 
 
 
 
FC Barcelonas Arena. 
 
 
 
 
 
Gatorna hade också mänskliga statyer 
 
 
 
Lite övriga semesterbilder :
 
 
namnam!
 
Fröer jag köpte med hem :)
 
 
Kan säga jag är väääldigt trött idag,men har haft en väldigt trevlig resa med många upplevelser :)
 
Nu är det dags o fara till jobbet. I em ska jag gå handledarutbildning för att kunna vara med vid övningskörning. :)
 
Vi hörs :)

Framtidens planering.

Nu när solen bärjat komma o man kan trixa lite i trädgården så kommer insperationen tillbaka. 
 
Ni vet mjölkkanorna som vi fixade med förra helgen ?
 
 
 
Dom kommer nästa månad att få en kompis till som ser ut så här. 
 
 
 
Världens bästa sambo tog även upp vad som kan inhandlas för skattepengarna.. Han tyckte vi behövde uppgradera hinderparken :D  Inte mig emot kan jag ju säga , som det ser ut nu har jag ju bara balansen, ett hopphinder, en säck, lången och en ordentlig tunnel och ett 4a pinnars slalom :)^^ 
 
Ett jordgubbs och smultronland kommer också skapas. Jordgubbarna är ju redan planterade och placerade i badrummet som är det svalaste rummet här hemma. Vi kommer att riva upp den plats som förra ägaren använde som uteterass. (det ligger nedsatta gamla möglande brädor på marken typ). Blir nog bra. 
 
Hallonland kommer det också bli, vi ska få skott ifrån mamma när dom är mogna. Jag tror hon sa att det kommer bli i alla fall 10 meter långt. Men jag kan minnas fel :) 
 
Blåbär kommer också planteras, en hane och en honbuske. 
 
Lite smått o gott som gräslök och så kommer också dyka upp. 
 
Alla landen kommer att vara på baksidan :)
 
 
ÖVrigt ute att fixa är att inhandla en ny tvättvinda. Den vi hade knäcktes ju i stormen. Inget större inköp men något jag borde gjort helst igår. Det sticker nämligen upp en "fot" där den placeras och det är lite av en skaderisk när dogsen racar runt på trädgården.
utöver detta behöver altanen nytt tak. Det gamla är håligt och slitet. 
 
 
 Uthus och altan bland annat kommer även få sig en högtryckstvättning som känns nödvändig. Lite mossa har uppkommit och det behövs tvätt av det vita osv. 
 
Nya altan möbler behövs införskaffas också så det blir lite mysigare. Nu är det inte iordninggjort alls där ute. Fick slänga ut kuddarna lite snabbt då vi fick oplanerade gäster här om dagen :)
 
 
 
Får se om vi kör en ommålning här eller om det räcker med tvätt. Lite av problemen är ju att förra ägaren var lite av en hemmafixare men inte en duktig sådan.. Dvs lite färgspill och så..
 
 
Sen går vi vidare inomhus. Vardagsrummet är vi nöjda med och det är det första rummet vi gjorde färdigt. 
Det är ena tvbänkshyllan som skall fyllas med något men jag har inte kommit på någon bra ide där ännu. 
 
Själva entrehallen är också klar. Möjligtvis vi ska hitta en ny matta dit. MEn jag är ju där o tränar med hundarna så där flyttas mattorna runt lite så jag ser i speglarna o så :P
 
Stora toan är också klar. Möjligtvis vi letar nån tavla eller så men det är inget som gör så det inte känns beboligt. :P
 
Kök är också klart. 
 
Sen har vi då det rum vi kallar fulrummet.. Här behövs tapetseras och göras om.. Slitna fula tapeter med fläckar osv. Även fönstrena är slitna här och skulle behövas bytas ut. men det är ingenting vi kommer göra i år. 
 
Däremot tapetsering..
Såhär ser rummet ut nu,
 
 
 
Tankarna här är att tapetsera vitt med en mörk/svart fondvägg bakom bokhyllan.   Bokhyllan tog vi ifrån Egons dödsbo. Tycker den är jättefin men den passar likssom inte till något. Därför har vi kommit överens om att det när det blir finare väder kommer att pimpas om och bli vit i stället. Tror det kommer stå sig fint mot en mörk fondvägg och sedan vitt på sidorna :) 
 
Även dekorationerna behöver bytas ut. Men det känns som det är mindre detaljer som inte är så himla viktigt just nu. Förtillfället är allt bara instoppat likssom eller ja knappt instoppat.. 
 
på andra sidan har vi våra tillfälliga skrivbord. 
 
 
 
Här är ju då tanken att tapeten också ska vara vit. Skrivbordet skall bestå av en svart bänkskiva dvs inget helt skrivbord då rummet är litet och vi vill kunna utnyttja utrymmet så gott det går. DEt kommer också att bli en svart bänkskiva på berras sida också.  Ett av problemen är den inbyggada garderoben framför mitt "databord" .  Två bänkskivor är ju heller inga jättekostnader men dom får ju inväntas till tapetseringen. 
 
Som ni ser tydligt är jag en mycket organiserad person men många järn i elden ;) 
Köksstolen och mallenskudde ger en bekväm plats framför datorn ^^ Jarra har fått den kudden av husse, som valp som hon alltid med minst en kroppsdel på den. Det var även hon som gjorde så den blev pensionerad när hon tuggade på den . hihi
 
Sen går vi vidare till sovrummet. Som just nu står högst på listan.. 
 
 
Här behövs köpas in en ny säng. och den skall då vinklas så den står mitt i rummet. Vi letar just nu säng och har det som prio ett. Men det är inte enkelt o hitta rätt.. Därefter kommer nattduksbord köpas in och här tänker jag att vi ska göra personliga canvastavlor på mig, berra och hundarna för att få lite mysigt :) 
Vi kommer inte tapetsera här under året heller då det är så mkt annat som behöver fixas. Garderoberna som ni ser på vänster sida är "inbyggda" i väggen och egentligen något jag skulle vilja förändrai framtiden.  Lampa har vi hittat en i alla fall som vi gillar men det är väl typ det som är klart :P 
 
Sen har vi det värst slitna rummet. Prisrummet,
 
PRisrummet används just för tillfället som torkrum och slänga in allt som inte får plats nån annanstansrum ^^
 
 
 
 
 
 
Isabell ska sova här under vår barcelona resa så vi har testat luftmadrassen under natten, den klarade inte testet ;)
 
Här är tanken att vi ska ha gästrum. Vår gamla säng ska in här när vi väl funnit en ny. Tapetsering behövs men annars är det bara o ta ut stegen o ha tvätten nån annanstans. Tror detta rummet kommer gå snabbast att fixa till. Behöver införskaffa 2 tavelramar till så jag kan få upp hennes diplom för lp 2 och rldn titeln men annars är det klart. Stegen får väl åka ut i garaget med men just nu behövs den fortfarande inne :)
Blev lite inspererad att måla om brudkistan från en fb sida också, men jag vet inte.. Den är ju redan gjord till mig personligen om man säger och många många år gammal. Men samtidigt börjar den bli lite sliten, DEt vita är inte lika vitt längre osv.
 
Färg på tapeter här har vi inte pratat om. Men jag vägrar orange i alla fall.. 
 
groventren vill jag göra nånting med också.. 
Tapeterna är hemska. 
 
 
Jag funderar också på att byta om hela bänken.. Hade det inte varit snyggare med typ en byrå med svart bänkskiva som man kan ha handdukar i? Grovhallen ligger brevid duschen så det känns ju praktiskt. 
Svårt o hitta tavlor som passar till den fula bakgrunden också. Och vatten finns ju ingen mening o ha i en kran där. DEt har vi ju i både köket o båda badrumen så :P STrykbrädan ska också bort så klart. Vi har en sådan som man kan ta fram när man behöver och dom är ju inte särskilt dekorativa. 
Vi får la se :) 
 
Ja det var väl lite tankar.... 
 
Ha det fint mina vänner.  :)
 
 
 
 
 
 

DAgen idag, har bestått av agility träning :)

 Idag har Linnea och jag varit o tränat, en liten film kommer in här.. Önskar man hade kunnat göra så filmen kunde tittas på i bloggen men tyvärr måste man kopiera o sen öppna ny länk. Menmen. Vill ni kan ni ju alltid prenimurera (nä kan inte stava te de :P) på mitt youtube konto wokita1010 :) 
 
Läxan från idag blir att fortsätta träna tråcklingen.. Blä va svår den är för oss :P
 
Nån bild blev det men inte mkt då vi mest filmade :)
 
 
Tomaterna har också planterats om idag för dom har växt så otroligt bra . OCh jag har köpt smultron o planterat dom samt planterat en annan sort av tomater dvs körsbärstomater. kommer bli mums :)  ÄVen chilin har börjat växa och vi har 5 plantor, nånstans där i högen bland de andra^^
 
 
 
Och här kommer filmen 
 
https://www.youtube.com/watch?v=T7BAtAt7FbE&feature=youtu.be
 
Idaghar vi också hämtat resväskor som vi lånar av mamma, på torsdag morgon far vi till Barcelona! så spännande :)
Isabell kommer att bo här med hundarna samt sin egna hund så det blir tryggt och bra för dom :)
 
Vi hörs mina vänner :)

Bilder från dagens vandring :)

Bildbomb!!
 
 
 
 
 

Veckan i bilder..

Jag ska väl börja med att skriva att i veckan har jag haft väldigt blandade känslor kring sker o ting. Och jag har haft en längre tid. Igår fick jag ett mejl som gjorde mig väldigt upprörd. Inte för att mejlet drabbade mig. Utan för att det drabbade en annan som inte förtjänar det. Och det gjorde nog att jag tog sista beslutet i mina funderingar faktiskt. Nånstans måste man sätta stopp och visa att vissa saker inte är ok! 
Vi får se vad som händer i framtiden, men just nu tycker jag att vissa personer ska skämmas! 
 
Jaha då var det dags för den vanliga veckorapporten, jag har ju inte hunnit sitta framför datorn på tre dagar nu.  :)
 
I måndags var det agilitykurs. och skogsprommis.. Så här ser vi ut när det springer 3 råddjur framför oss. 
 
 
 
I tisdags var det agility med goa folk :)
 
 
 
I onsdags var det nystartsmötepå klubben. Hann med återspår innan :)
 
 
 
I torsdags var det dags för agility hos susanne. Vi tränade bland anat winkywinky och tråckling :)
 
 
 
Igår jobbade jag till halv 5 så blev inte mkt gjort.. Var hos pappa o stal lite krukor till mina tomater. Dom växer som jag vet inte vad ^^ :D
 
Hälsade också på detta gullet :) En Bääääbis :)
 
 
 
Imorse var det fint ute på rastningen. 3,5 minus och frost :)
 
 
 
IDag är det dags för långvanring, tvätten ligger i maskinen o det är nog dags för frukost :) Vi hörs :)
 
 

RSS 2.0