Tjoho!

allt bra med er mina vänner ?
Jag mår toppen. 
 
'i veckan har vi tränat med bästa lydnadsgänget.  
 
 
Jarra i framåt sändandet 
 
Skall, det tar sig! :)
 
Jarra i stllande med inkallning,gud va duktig hon börjar bli sen jag bytte inlärningsteknik! :)
 
 
I fredags var Millis och jag o tränade i växjö, tog tyvärr inga foton men träningen gick kanon för oss båda så det var ju skoj, trevligt trevligt. Här är en bild på nervarnings prommisen i alla fall :)
 
 
Därefter en snabbis hem och sen tillbaka till Växjö för att titta på Lakers-Brynäs :)
 
 
 
Igår var Frida och jag och tränade vid flygt. jarra gick super, och vilket ställande! provade lura henne på liknande sätt med rutan som det var på tävling men det löste hon så fint så, min guldklimp! 
Gruppmomenten:
 
 
Sonic gillar ju inte träna i detta vädret, så husse och han blev avsläppta i Lindås sen prommenerade dom hem :)
 
 
 
DAgen idag har bestott av agility träning. Gick ganska bra, men jarra var sliten efter alla träning, även om jag inte kört slut på henne om man säger nån av gångerna. Lilleman var som han brukar, mattes goding 
 
 
Och dessa börjar bli kompisar. Förutom att den jagar hundarna -_-
 
 
 
Jaktkattens övriga moments denna vecka :
 
 
 
Och rummet är nääästan färdigt nu, lite småfix och fönster/spegelputs o så bara :)
 
 
Ha de fint mina vänner :)

jaha, men Jarra då?

Jarra har så klart också tävlat i helgen, men inga roliga resultat :/
 
Fredagskvällen var det lydnadstävling. Hon hade fina poäng men det hjälper ju inte när man 0ar 2 viktiga. 
Vi nollade rutan, som var placerad på ett lurigt sätt. (11 av 12 hundar nollade) och jag fick en ny sak som jag inser att vi behöver träna på. 
Jag var lite irriterad faktisk för jag tycker inte det är rätt att lura hundarna på det sättet i just momentet rutan. 
Hundarna vet vad rutan är och om de då inte hittar den pga dumt placerad i samband med annan minnes bild så förstår de ju att de blir fel. Nu lyckades jag ju ändå göra ett lyckande genom att leka henne till den, men jag tycker ändå inte det är snällt. Lydnad för mig skall vara på så sätt att man kan träna så hundarna är förberedde på momentet. Menmen.En erfarenhet rikare och ett litet nytt grej att träna på. 
Vi nollade också metallen, jarra brukar ju ligga på en nia på den men vi har aldrig provat köra med den internationella apporten vilket för henne blev när hon grep typ "vafan e de här usch :P" 
Så jag sprang fram o triggade henne o busade med den så känslan var bra hos henne men så får man ju inte göra. MEn ännu en erfarenhet rikare. aldrig varit med om den på tävling innan.  :):)
 
Känslan var verkligen toppen på plan! Jarra hade verkligen roligt! Den känslan ska jag stanna kvar i, tråkigt bara när det inte ger utdelning poängmässigt :P 
 
 
Agilitymässigt så var känslan med jäkligt bra. Tyvärr 10fel i ag 3an då det allmänt kända problemet med belgare och uppfarter uppstod dvs missar kontaktfält på uppfart på balansen + en vägran då jag låg för mkt efter, 
 
Hoppklass 2 hade vi tyvärr den där irriterande fem felaren i en rivning, men det ska väl bara va så just nu. Annars var det ett fint lopp även om jag inte hann med ett planerat blindbyte så det blev en fulsnurr.
 
På Söndagen diskade vi oss och hade faktiskt stul med långhoppet på båda banorna.. Jag inser att jag absolut måste träna svängar med långhopp och att hon ska se det som ett helt hinder där och träna tajta svängar inom inramningarna. Detta har jag faktiskt aldrig gjort på nån av hundarna, 
Det är ju skillnad nu i trean då långhoppet innehåller 5 "bommar" istället för 4a som vi alltid kört innan, avståndet ökas också så klart, men det är bra, nu har jag en plan. 
 
Hon har varit styrbar och enkel hela helgen. 
Min lilla toppen hund <3
 
Vi hörs mina vänner! :)
 
 

Guldhunden !

Hej mina vänner,allt bra?
 
Jag känner att idag får det nog bli 2 inlägg.. Om jag orkar. HAr haft huvudvärk från helvetet hela dan :/ Trodde först det berodde på kaffe brist men tre koppar senare hjälpt det inte. Tog då en öl, (ja en öl brukar faktiskt hjälpa) men det funkade inte heller. Så ja, man får väl bara förtsätta bara vara och vänta tills skiten går över :)
 
Idag tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg om Sonic och den fantastiska resa han faktiskt gjort.. 
 
2007 föddes Sonic. Ett halvår senare köptes han av mig då tidigare ägare blivit allergisk. 
 
 
 
2008 gick Sonic sin första valpkurs för Kjell Jonsson och Elisabeth Sander som har kennel Mannos. 
Det gick ganska bra. Sonic gör ju vad Sonic vill. 
 
 senare tyckte min kära faster Ulla att Sonic borde göra nånting. Och vi började träna Agility
 
 
2010-09-18 debuterade Sonic på hemmaklubben Emmaboda bk. Resultatet blev 16,68 fel i agilityklass 1 och hoppklass i blev det disk. MEn glad var jag ändå, vi tog ju oss runt ett av loppen!
 
Sonics Första tävling.
Så här såg matte ut efter!
 
 
 
Det dröjde sedan 23 lopp och ett år tills Sonic körde sitt första nollade lopp, utan att lämna banan och tog sin första pinne i hoppklass 1 medium på Råådalens BK
Stoltheten var så klart Enorm!
 
 
 
Men livet ska ju inte vara lätt... Det gick ytterligare 28 Lopp innan nästa skulle komma och ytterligare 1 år innan Sonic tog sin andra hoppklass 1 pinne i Lomma bk! 
 
Ni kan ju bara tänka er hur många gånger man tänkt ge upp..  Efter lomma tog det bara 3 lopp innan hela han bara ändrades och sken upp. Rätt knapp hade hittats och Sonic tog under en helg 4 pinnar på växjö brukshundklubb
 
 Tävlingen därpå skedde debuten i tvåan på halmstads Bk. ÄVen här tog Sonic Pinne. 
 
 
Sonic har sedan Växjö tävlingen kört otroligt många lopp. Men tiderna har varit tuffa för liten vovve. 
 
 
2013-12-01 Debuterade lilleman i Rallylydnad nybörjare. Resultatet blev 71 hårt arbetande poäng. men vilken glädje! Alla som känt Sonic förstår vilket jobb och slit som genomgåtts för att nå till godkänt poäng. 
Därefter följdes start nr 2 i Sölvesborg på 84 poäng och sedan Kristianstad på 89 poäng och lilleman kvalade upp till Titeln RLDN! Hur tufft va inte de då :D 
 
Vi fortsatte i nybörjarklass och fick en ännu större utmaning i fortsättning! 
Att tävla en hund med Sonics handikapp är inte alltid så lätt, och trotts sina "anfall" har vi ändå lyckats ta två kvalificerade resultat och en klassvinst har vi till och med klarat av!
 
 
 
 
Lydnadsmässigt har vi också uppnått våra mål! Målet har varit ett tredjepris i lk1. Varför man har så "låga" mål? Jo för att man inser vad för hund man har, och vilka "krav" som är lämpliga. 
En pallplacering har han lyckats att ta min duktiga hund!  Kort efter beslutade jag mig för att "pensionerA" han från sin korta lydnadskarriär. Troligtvis hade han kunnat ta enn första pris, och han har enligt min bedömning flera tio moment. MEn jag kan dels aldrig garantera att han ligger i en platsliggning och allt uppått tittande irriterar hans hals och i samband med brosket och förväntat så får han problem med andningen. OCh min själviskhet ska inte gå ut över han och därav så struntar vi i att tävla, även om vi tränar :):) 
 
 
Sonic har också haft en liten UTställningskarriär på Remas blandis. En liten rolig sak man kan göra med sin Blandrashund.. Men jag kunde ju aldrig tro att han skulle Bli bästa veteran, bästa hane och dagens bästa hund samt få utmärkelsen "årets bästa temawork 2014" Minen på Ulla när vi möttes upp vid hotellet skulle ha filmats :P
 
 
 
I helgen Debuterade han i Agilityklass 3. Och tog sin första SM-Pinne. Egentligen betyder det ju inte så mycket, då han fortfarande är i hoppklass 2 och för att deltaga i Sm krävs 4 pinnar i vardera klass. Men har man Kämpat så som vi, och så många gånger gett upp hoppet så förstår man nog den stolthet som finns i alla delar av det jag skrivit i bloggen. Det fanns nog ingen som trott att den bortskämda lilla hunden, som alltid gör vad han själv vill skulle nå så långt som han gjort. Det är trotts allt bara ett och ett halvt år sedan som jag sa att nu får  han pensioneras, för han vill inte och jag kan lika gärna bara köra Jarra, det blir han bara nöjd av.. 
Men den glädjen och sammarbets viljan som har grott och växt hos honom blir bara bättre och bättre. 
 
Jag kommer aldrig få en hund som han igen, I och med att han är blandras kommer hans egenskaper inte vara enkla och hitta, och egentligen ingenting jag vill ha i nästa hund heller, men han har varit en otrolig läromästare, och är en hund som har gett mig en bred kunskap om hur man ska jobba upp motivion. 
Tänk om inte denna gulliga lilla blandras legat ute som omplacering på blocket just den dagen jag tittade, och tänk om jag inte varit så impulsiv. Då hade jag aldrig fått vara med om den fantastiska resa som han har tagit med mig på. 
Min älskade lilla Guldhund ♥
 
 

What`S Up?

Bildbomb sen sist.. 
 
långprommis
 
 
LEksaken vi köpte till henne på Mydog.Kaninskinn :)
 
Träning, träning, träning.. 
 
Måla om spegel
 
Asfaltspår
 
 
JAktkatten även kallad E.T
 
Hotellfrukost
 
Morgonrastning
 
Nya fynd från pappas maskinhall :D
 
Geocaching
 
Bara listerna kvar nu... och skåpsdörren ska upp så klart. :)
 
 
Vi hörs mina vänner,  ! :)

Mydog 2015!

hej mina vänner, allt bra? själv är jag ganska sliten. Kom hem vid halv 6 tiden idag och har "bara" orkat med ett varmt bad och tittat på en av mina favvo karaktärern från hollywood fruar. Givetvis i badet med massa skum :D
 
Helgen har spenderats på mydog. Alltid lika roligt att vara där! Resultat mässigt är jag väldigt nöjd också. Av Åke Cronander fick Jarra ett Exellent och första pris. Så skojjigt. Dock hade jag mitt klump fyllt i att hon hade specialtecken s.. Vilket innebär att hon inte kunde få meriten. hehe en miss sådär :P Jarra är ju berättigad till detta, men man lär så länge man lever :P
 
 
 
Tyvärr blidde det inga höjdar bilder :P
 
 
 
Dagens resultat var inte lika super, där slutade vi på ett good. Domaren ville se mer aktivitet med öronen ( Jarra var inte lika bekväm i ringen idag) , han tyckte hm fattade inte riktigt men hon har inte lika fint steg bakifrån som hon har från sidan.kanske beror det på att hon är lite kort i musklerna där pga mitt slarv med nedvarvning o stretchning. Sen ville han att hon skulle ha längre ben. Han tillade också att han är övertygad  om att hon är en kraftfull tävlingshund som kommer gå långt med sin power och var välvisad :):)
 
Sov gjorde vi hos berras morbror och fru, alltid lika trevlig att komma dit :):)
 
 
 
MyDog
 
Den andra mallen på bilden är en hippie valp, dvs jarras pappas systers valp :)
 
Hunden i vården. 
 
I väntan på attf å komma in.
 
 
Husse o Jarra 
 
 
Mkt shopping blev det inte, en ny bur till jarra, den andra har hon ju haft sen senaste mydog för 2 år sedan, har hållt bra med tanke på hur ofta den används på tex agilitytävlingar. 
En BackonTrack filt till isabell blev det också, lite lösviktsgodis till dogsen och ett får och 2 flodhästar som grymtar som racergrisen. 
 
Lite belöning fick såklart även människorna på resan..
 
 
 
Jaktkatten har blivit stockholmare under dygnet vi var borta och blivit en Väskkatt!
 
 
 
 
Nyårs löften har jag valt att inte ha några! Däremot har jag lovat mig själv att inte vara så aktiv på fb.därav kommer mina uppdateringar bara ske i bloggen, om jag har vilja nog :P Men uppdateringar läggs ju i min logg så :) 
 
Vi hörs mina vänner! 
 
 
 

Nyår.

hej mina vänner, allt bra ? Själv dödar mina vader mig just nu!! :P
 
Nyår startade med att sprina sylveserloppet i kalmar på 5 km. Jag är ju inte så bra tränad och sprang mest på envishet.. Så idag.. Ja idag vill ja inte ens köra bil! :P 
 
 
Men vi fixade de ! å hon va så duktig! 700 starter. Förvisso sprang hon men en hanske i truten hela rundan men vad gör det? Vi passerade löpare, blev omsprungna, sprang jämnsides med.. Ja ni fattar, o hon bara sprang, min duktiga pärla ♥
 
 
 
 
Därefter var det fullt ös hela dagen..
Raketer i kalmar kl 17,00
 
17,30 var bordet på steakhause i vanlig ordning dukat! Planka , kaluapanacotta och Sång för ulla som fyllde år :)
 
 
Därefter for vi hem till oss och Martin och issa med hund kom och besökte. 
Kvällen spenderades med frågesportspel, uno och nintendo 8 bits. :)
 
 
 
Jaktkatten har så klart fortsatt leva rövare sen sist, här är bilduppdatering om hennes liv, 
 
 
 
Tränat magmuskler har vi också gjort :)
 
 
vi hörs mina vänner tjoho!

RSS 2.0