Det blidde ingen sovmorgon idag heller -_-

 Vaknade 5 över 7. Klockan va ställd 11,30 då det är em vecka på jobbet -_-
 
Idag har nog gårdagen börjat flyta in lite.. 
Jarra tog igår sista pinnen i agilityklass 2 och är därmed uppflyttad till klass 3 och möta de bästa i sverige. 
För många andra är det kanske ingen stor grej men för mig är det jätte häftig, att vi lyckades nå dit och kvalificerade att möta dessa duktiga ekipage.
Är så himla stolt över min lilla tjej. 3 år gammal har hon tagit oss till Lydnadseliten, hon har kvalificerat sig 3 gånger om i rallylydnad fortsättning, hon är uppflyttad till apellen och klar för lägre, hon har på detta också tagit oss till agilitytoppen. Hur jäkla Cool är hon inte?? 
 
Hon är utöver det så cool o lugn hemma, Lydig i vardagen och som en skugga vart jag än går. Hon stressar inte upp sig i onödan och är så duktig i både kloklipp och hantering. Hon har ett ägarbehöv av saker men skulle aldrig visa det på annat sätt än lite segande loss eller lite långsamare in i uppletande rutan än vad det går ut ibland. 
 
Vem trodde det för 2 år sedan ?
 
Jag kunde nog inte fått en mer perfekt hund för mig det är jag helt övertygad om. 
 
 
Vi får ju dock inte glömma lillevovven, mitt ljus i vardagen. 
Hans resa har varit längre, men det perspektiv han och hon har gett mig på hunträning är så guldvärd.Det är två helt olika hundar som kräver två helt olika inlärningstekniker. Den ena är väldigt förig, lättarbetad och har mycket motor. Sonic gillar soffmys, sovmorgnar och solsken.
 
Jag får ofta beröm över hur arbetsvillig han är , och jag tror inte många förstår hur mycket arbete det ligger bakom den hund han har blivit idag i träning och tävling. 
Vi har ju börjat tävla lite lydnad, inte med sikte mot toppen, utan för sikte mot skoj! o gud va roligt han haft på planen! och som han charmar domaren det lille monstret.  Det gör inget om vi har dom mest perfekta sättandena .det gör inget om vi inte når upp till första priset. För lilleman är så glad och nöjd och det är det viktigaste. ÄVen han går ju ganska stabilt på banan, och det är sällan han inte tar oss runt nollade. Sen att tiden inte räcker till, vem bryr sig?  Även i rallyn är han så duktig. Vi hade lite problem i början av fortsättningsklassen, i efterhand kan det nog ha berott på värmen, men nu har han de sista två gångerna varit på prispallen med en klassvinst och en tredje placering, och hur coolt är inte det?? 
 
Jag vet att jag är väldigt självkritisk, och att många tror jag jag tvivlar på mig själv. Och ja, det är nog mycket så det är. Jag lever aldrig upp till mina egna förväntningar. Och när vi väl klarar det där första priset, tar den där pinnen osv , ja till och med högst på pallen, så gror tankarna i mitt huvud av vad vi borde gjort bättre, Och ja, det är nog lite sån jag är som person. Sen kan jag ju tillägga att det inte går ut över hundarna. Det är mest jag själv och berra som får höra. Ja och Ulla då förståss.  
 
 
Jag får också ofta höra att jag håller på med mycket, och hur jag hinner orkar och var min glöd kommer ifrån. 
Egentligen tränar jag inte så ofta. Eller ofta kanske, men  sällan långa perioder. Jag prioriterar olika grenar i taget, och agilityn tränar jag inte alls just nu. 
Vi är anmälda till lägre spåret så då ligger fokus där. Idag är en sån dag då mallen sitter o stirrar på mig vid datorn. Jag kallar det vilodag. Sonic ligger i sängen o Jarra sitter som en liten nörd o påtalar min tråkighet. Inte på ett stressat sätt utan mer "klappa mig" sätt. ^^
 
Jag har börjat hitta tillbaka lite till mig, och oss i träningen. Jag har släppt spökena i huvudet, släppt pressen från folk runt kring. Det är nog därför jag vågar blogga lite igen. Ibland blir det lite för mycket när man skriver ut saker, man skapar sig en omedveten press genom att vara så öppen och offentlig 
 
 
Dagsläget idag ser lite ut att vi har några tävlingar planerade . Och jag kommer i alla fall fram tills 20 sept stanna i tvåan agility. 
 
Jag har också två lydnads treor anmälda. ( jag vill ha lp 3)
 
Så lite är det på gång :) 
 
Här är en bild från gårdagen
 
 
 
Vi hörs mina kompisar :)
 

var ska man börja ?

Idag har Jarra och jag debuterat i lk 3. Jag anmälde henne för att se var vi stod nånstans. Jag har ju aldrig tävlat så högt tidigare och i och med att jag inte heller tränar med lydnadsfolk just nu så har jag väl inte världens bästa koll. 
 
 
Jag hade inga vidare förhoppningar över dagen kan jag ju inte påstå då jag varit i turkiet hela veckan :P
 
 
 
Och uppflytt till Elit!!!ingen kan va gladare o stoltare än jag <3 Min fina duktiga tjej!! 
 
Sonic tävlade också. Vilket resulterade i :
 
 
Min fina duktiga lilleman <3 dock inget förstapris denna gången, men va spelar det för roll när han charmar både domare, matte  och publik med sina glädjespratt? <3
 
Spår och lydnad har vi hunnt med i veckan också :)
 
 
Idag har vi tävlat rallylydnad.Jarra 81 p o Sonic 91 och en 3e plac :D ÄR så glad! gjorde ett jätte fel med Jarra och då drar man snabbt på sig 10 minusar men så är det ibland. 
Känslan idag var lite tråkig med Jarr. Vi får nog faktiskt ta tag i högerhandlingen nu.. Vi behöver mål inte harva. Har typ 6 godkända resultat i fortsättningen och det känns ju lite meningslöst. Man behöver ju lite mål :) Bilder från dagen :
 
 
 
 
Turkiet hängde jag i också hela förra veckan :)
 
 
 
 
 
Just nu går allt väldigt bra i träning osv. Jag är väldigt stolt över mina hundar som sköter sig så bra. Ibland känns det som att när man bara bloggar såhär när det "händer" nånting så blir det lite mycket skryt, men jag hoppas ingen tar det så. Jag tränar mycket, och tävlar mycket. Har jobbat väldigt hårt för att vi ska vara där vi är idag., och just nu tillåter jag mig själäv att bara njuta! 
 
Har funderat lite på målen för året. Målen är ju lp 3. agility 3. och uppflyttad högre klass. 
 
Vi är nära och nosar nu. Vi har debuterat i 3an med klassvinst och uppflytt till elit., Vi har en pinne i vardera klass kvar i 2an agility, lägre får vi la se. Men jag har ombeslutat mig. Jag tänker inte känna press eller krav. Vi har ganska många tävlingar i agility framför oss Jarr o jag., Vi skulle om vi kämpade troligtvis kunna kvala till sm denna säsong. Men jag tänker hålla på det.  Jag tänker ta det lugnt. Finns ingen anledning att känna press. 
I lydnaden är det svårt,jag vet inte vad som förväntas. Är inte så erfaren. och kanske var första priset tur?
Vi får se. Men jag känner mig obunden nu, vi tävlar för o ha kul, precis som det ska va! Sen att jag har så fantastiska hundar det är verkligen tur <3
Och herregud, hon är ju bara tre år! Finns ingen anledning o stressa. OCh det är nog därför det går så bra nu, för vi skiter i om folk gläds med oss eller vad de i hemlighet säger.
För så är det i hundvärlden. Folk har så svårt o glädjas med en tyvärr. Och jag är så tacksam över de människor jag har kring mig som peppar, taggar o tipsar oss. Det är dom som ger en näringen!
 
Imorgon tävlar vi hässleholm, håller tummarna för de :D Ses! 
 
 
 (måste bara lägga in bilden på mina två nya vargar också som inhandlades i turkiet :P)
 
 
 
I morgon fyller jag 19 för 7e gången så då blir det tyst här, tjotjing  :)

Flyt, tankar, lugn, taggad!

Ja rubriken blev många ord.. Har en del jag vill skriva om. Tyvärrär min skrivtristessganska hög,även om motivationen finns där när jag inte sitter vid datorn :)
 
min semester är slut nu, Första jobbdagen började idag. Jag startar lite lugnt med att ha semester nästa vecka också :D 
 
Menmen.. Semestern har varit fullt upp med skojigheter.. En del har ni ju fått läsa om i senaste inlägget. 
 
Mina tankar idag riktas mycket åt hundträning och tävling..Jarra har i veckan som gått tagit 3 pinnar (!) Detta innebär att hon är en uppflyttningspinne från i både ag o hopp att börja tävla för sm pinnar..  Det glädjer mig, samtidigt so det har minskat pressen att ta oss i upp i trean i år.. Det är egentligen mitt mål. men samtidigt, tar vi oss upp nu, så är det Sm som blir nästa mål, och det känns stort och skrämande, något jag inte är varken mogen för eller känner mig tillräkligt säker för ännu. (påminner läsaren om att sista pinnarna kan ta 4a år o ta det vet ingen :P)
Glad känner jag mig i alla fall, det är så roligt!  :)
 
2 pinnar tog hon i falkenberg på tvådagars tävling :) 
 
 
 
 
Hämtade också hem min sommarpresent! 10 nya fina hopphinder <3
 
Därefter for vi hem, tog en vilodag sen bar det till Ystad! Ystad resulterade i en pinne i hoppklass och en retfull 5a i agility. Jag misstrodde hennes följsamhet och drog henne för mkt. Sånt som händer. I övrigt har jag handlat väldigt dåligt, dvs varit felplacerad i form av bakom. Men sånt som händer, och en erfarenhet jag behöver lära mig handskas med :D
 
 
Viktigt o kyla hundarna när det är så varmt.. Jarra gick inte fota för hon är lite vildare i form av kamplust när vattenslangen kommer fram :P Stor eloge till Ystad bk som stängde av toalettena med vatten för att spara trycket till vattnet åt hundarna!! Så bra tänk! De hade även gjort isglass till hundarna, Vi tog blodsmak, :
 
Sonic fick ju pris han med, nollade båda sina lopp, men han var tagen av värme och de täta tävlingsdagarna, han är satt på vila nu. :)
 
En kompis och jobbarkompis delade här om dagen på sin fb en jättesöt blomkrukegubbe, provade själv med sprayfärg vi hade hemma.. Blev ju inte de bästaste o jämnaste resultatet, men bra för o va första gången va?? ^^
 
Tillåt mig presentera  "damdadamdadam!!! Dexter!!
 
 
Utöver detta har jag nu insett att jag sedan jag bestämde mig för att inte hålla mera kurser har börjat må så mycket bättre!! Ulla och jag diskuterade det i bilen från falkenberg, jag har nog kanske inte riktigt förklarat hur läget egentligen var, men många av mina tävlingsdagar förra säsongen bestod av att berra fick göra nästan allt utan att springa banan, det fanns tillfällen då jag fick lägga mig och vila pga yrsel och illamående. Jag minns specefikt Tångahed, då jag övervägde att strunta i att starta, men att vila en och en halv timme på rummet fick mig piggare,det finns ibland stunder i livet som går överstyr, och man inser att saker inte stämmer, man kännes sig odödlig och sen kommer den dagen då kroppen säger nej. Om man då ignorerar det så hamnar allt i en ond cirkel, knapra massa vitaminer o tillskott i tron om förbättring, men det enda som hjälper, är visst att bry sig om sig själv och sätta sig själv först. 
Detta har jag insett nu, och är så glad att vara mig själv igen, och pigg igen och orka en hel dag utan att behöva vila en-två timmar under dagen. 
 
 
Nu måste jag äta lite, har ju börjat jobba igen , skönt att vara inne i rutiner :)
 
Vi ses kompisar! 
 

RSS 2.0