ohundiga bloggen - fotografering

Tjo mina vänner, allt bra ? Själv leker livet även om jag latat till mig nu några dagar.  Igår körde vi en kort "motivationsrunda" med trehjulingen annars har vi kört vila.
 
 
 
Lille Mint var väldigt röd i ögat idag har annars tänkt köra dom lite i agility, lite grunder. men vi får ha lite omvårdnad i stället så är det ibland :)
 
 
 
UTöver det är det just idag Kaspers 4a månaders dag och berras och min 6 års dag. :) Firade det med lite foton på Kasper , käka snabbmat och bestämma att vi ska prova flyga luftballong i sommar. Yäpp. 
 
 
 
Sonic var ju givetvis först ut på bebis fotograferingen. 
 
 
Sen kom Bacon :)
 
Kasper foton: 
 
 
 
tjing :)

Ett spännande möte.

Hej vänner , allt bra ? Själv leker livet, Överväger att stanna hemma lite längre än vad jag hade tänkt från början.  Ska fundera några dagar till. 
 
Hur som, igår var vägarna tillräkligt bara för att jag skulle våga mig ut med trehjulingen. 
 
Efter bara nån kilometer springer det självklart ut en katt, jag bromsar in och vi passerar och förbi, inga konstigheter.
 
Efter ytterligare ett par km på en raktsträcka springer det ut ytterligare ett djur, jag som då är halvblind ser ju inte vad det är och tänker helvete är det en skabbräv?  Efterssom det var så oskygg.  Den börjar springa mot oss och jag ser att det är en jakthund.
Skriker med basröst "gå här ifrån" 
men det lyssnade den inte på, går o tar mina hundar i halsband och jakthunden i dens halsband och föser bort den. 
Tillslut lunkar den iväg och vi kan fortsätta turen. 
 
Är väldigt stolt över hundarna som bara stod där utan att morra eller försöka ta sig till hunden. Kanon duktiga!
 
7 km slutade rundan på och de travade fint sista biten även om Jarra några gånger ville gå upp i galopp :)
 
 
Starten
 
 
Hemfärden:
 
 
Spana in när den främmande hunden går:
 
 
 
Vi avslutade dagen med kloklippning. :)
Lilla mint är fortfarande väldigt kittlig i tassen han slet av klokapseln på men det går bra när husse masserar samtidigt :)
 
 
Har fotat Gnölbärt lite också, slänger med dom också här i slutet :)
 
 
 

Spårdag och agilityfredag.

hej kompisar, allt bra ? 
 
Själv mår jag toppen. 
 
Igår var vi i ridhuset och hade agilityträning. 
 
Lilla mint fick för första gången träna på riktigt nära håll lös med en löptik. Det gick bra, jag såg när han kom in att han fick ett uttryck som skrek "testosteron" typ höjd svans och uppbuffrad stod han och glodde. Nehepp lilla mint, nu tränar vi sa jag sen tränade vi. Belöningen var dock inte i hans smak utan han stod hellre och flörtade på avstånd om belöningen "dog" . Annars har han ju en förkärlek till att själv springa runt och kasta saker i luften..
Men nöjd att han var som vanligt på banan och inte drog,även om jag såg på honom att det var liiite jobbigt inne i hjärnkontoret. :)
 
jarra var mest övertaggad, tränade ett bakombyte på henne där tanken var att ge henne linje på två hinder men hon hade lite svårt att köpa det men satte det till slut så det får jag vara nöjd med.:)
 
Chihuahuan sprang på som vanligt min fina gammelman :)
 
Idag hade vi spårdag, bara hussen och jag. Kasper fick vara hos sin mormor. 
 
Lille mint gick fint i spåret, jag upplever att han likssom Jarra behöver känna ett motstånd i selen för att verkligen fokucera till 100 %. om det är inbillning från min sida vet jag inte riktigt, jag har ju tidigare haft lite problem men att jag gärna går in och kontrollerar i spåret vilket jag också försökt jobba bort och lyckats med ganska bra, men ibland gör jag det ändå. 
 
 
 
Lilla mint behöver mer erfarenhet i vinklarna, även om vi inte kör ipot just nu så finns chansen att jag nån gång kommer få den tiden och då vill jag inte jobba om utan jag vill ha honom noga från början :) 
 
Jarra fick ett svårt spår idag. som husse lagt ut, berra fick gå in precis när vi skulle börja hennes spår så det blev lite knas där.  första apporten hittade hon, sen fick vi lite strul när vi kom in i skogen från åkern. hon jobbade på bra, men jag kände att jag ville höja motivationen ( hade bara apporter i spåret idag) Så jag körde på en gospause vid en apporterna. Något jag fick lära mig under ett spårläger. det funkade väl hyffsat även om jarra tyckte jag var såå konstig som bara ville sitta där och kramas när det var jobb framför oss^^ 
Alla apporter in så jag får väl vara nöjd. 
 
 
 
chihuahuan fick ett lite längre spår idag, men nån gotta här och var. han var faktiskt jätte duktig :)
 
 
 
Ha det fint mina vänner :)

Lite foton från dagen :)

 
 
Idag har vi vilodag, så vad passar inte bättre än lite bus i snön :) 
Jobbigt var det i alla fall sa barnen.. 
 
I måndags provade vi släde.. Det var.. Hrrmm. Intressant men inget för oss  :P
 
 
 
tisdag och onsdag har bestått av lydnadsträning. Vi är på godväg där. Känner mig inspirerad just nu :D 
Om man bortser från att råddjuret har lite svårt att se konorna :P
 
Vi ses mina vänner :)
 
 
 

På besök i den stora staden .

Hej mina vänner , allt bra ? Själva mår vi bra men har varit lite småtrött senaste dagarna . 


I torsdags åkte vi upp till mydog, gillar verkligen vara där, är en så mysig utställning tycker jag , helt annorlunda än stora stockholm . 

På torsdagen ställdes hundarna och Båda fick sufficent . 
Ska jag vara helt ärlig så läste jag inte ens kritiken för det ja, vad säger man det var en domare som inte gillar min variant och då är det som det är. Hade kollat upp henne innan på hunddata så visste på förhand men hade ändå förväntat mig ett good. 

Lilla mint kändes inte riktigt med i ringen, ville fram och hälsa på andra hundar och jag hade svårt att få kontakt med honom , vilket faktiskt inte alls är likt min lilla mint. Menmen så kan det vara ibland . 

 På fredagen var det en annan domare som gillade min typ lite bättre :)

Jarra fick sitt andra cert , r-cacib ( som blev till ett cacib) och exellent och andra bästa tik. 
Lilla mint fick ck ( har ej bruksmeriter än) , r-cacib och exellent . 
Så det var ju jätte roligt :D 

Nu behöver jarra ett cert till och då från en sbk utställning och det kan bli svårt men vi får väl försöka efterssom det är ett av våra mål för året. 

Jag har nu redan skrivit ut årets mål men dom kommer att ändras . 
Detta pga att vi får inte ta titel i lydnaden startklass efterssom mint redan har lp 1 . 

Ska klura lite på vad jag bestämmer i stället. 

En sak som jag faktiskt tycker förstör lite detta med utställning , Det är faktiskt alla dom hundarna som kissar inne !! 
Jag förstår inte hur så många hundar inte kan vara rumsrena ? 

Vi ska ha i åtanke att jag tävlar både agility, lydnad och rally ganska aktivt och även kört brukset  två gånger, men där är ytterst och då menar jag ytterst sällan en hund kissar inne ?? 

För ett par utställningar sedan i ett ridhus var det en kvinna som medvetet gick runt och lät sina hundra gå och kissa på ridhusets innerväggar samt hållaren för ringskylten och papperskorgar, hon gick runt väldigt länge och vi såg henne nog låta hundarna kissa kanske 5 gånger innan vi sa till funktionärer ( ja det tog så lång tid för man fattar ju likssom inte att folk medvetet gör så ) 

Samma sak såg jag nu uppe på mydog en tjej som gick med hund , hunden kissar på en soptunna inne i hallen , hon säger nej men låter den kissa klart och det kommer på soptunna och blir en pöl på golvet, i efterhand skulle jag givetvis ha sagt något, men man fattar ju likssom inte att det är sant när man ser det. 
En annan hanhund såg jag kissa på sin husse. 

Vad är det i utställningsvärlden egentligen som gör att hundarna kissat överallt ? 

Jag förstår självklart att olyckor kan hända. Men jag tycker ändå det är märkligt att olyckor händer i så pass stor omfattning i jus en specifik gren  ? Eller är det bara jag som känner så ? 

Gör man likadant hemma om vuxna hunden kissar inne och låter den stå där och tömma blåsan som den säkert inte fått göra på flera timmar för matte husse tycker det är för lång att gå ut ? 

Nä skärpning tycker faktiskt jag. 
Stor eloge till dom funktionärer som städar upp efter alla, vilket jätte jobb 👍🌹


Ha det fint mina vänner. 




RSS 2.0