Lite blandat

Hallå hallå, allt bra med er?
 
Själv är jag dundertrött. Sovit två timmar idag, skulle tränat agility men försov mig. Dumt planerat kanske o trott man orkade det efter att ha jobbat 11 timmarspass i natt kanske :P
 
 
Lite bilder idag kommer här :)
 
 
 
 
Blev lite shopping idag också..
 
-en hundkoja skall denna bli att ha i rastgården :D 160 lång, 135 bred och 120 hög :)
 
 
Köpte lite nya fiske grejer också..
 
 
 
Och ett par nya skor men de glömde jag fota :P här är blommornas skick för dagen iaf :)
 
 
 
Fick också rosor till mors dag <3
 
 
Har också vart o kollat på fölen hos pappa, fullblodet 6 dagar på bilden och shettisen född på natten innan bilden togs :)
 
 
HA det fint mina vänner :)
 

Att vara perfekt...?

För ett par månader sedan började jag störa mig på allt hysch hysch som är här på nätet. Den där grejen med att alltid bete sig perfekt, vara den perfekta hundägaren , aldrig gå emot ordningsregler eller lagar. 
 
Jag pratar om diverse forum nu. 
 
Jag är själv en relativt slapp hundägare. Jag har mina hundar lösa på tomten trots det är råddjur på kalhygget ibland. Hundarna jagar till tomtgränsen. dvs dom stannar kanske 50-60 meter ifrån råddjuren och ja råddjuren sticker ju för dom hör skallet... 
 
Jag har också ett jobb jag försöker sköta. Sen jag inte hade annat val än att jobba shift får dom varannan vecka va hemma 8,5 timme ensamma. 
 
Jag läser så mycket och ser så måna "attaker" på vad folk tycker går emot normen och det stör mig.
 
Varför ska jag skämmas för att mina hundar är hemma 8,5 timme i fyra dagar varannan vecka? 
Mina hundar får precis vad dom behöver, dom har varken stress eller understimulering.. Dom är fina i kroppen och i lagom nivå. 
Ändå ska folk sitta o tjaffsa om att dom säkert lider i tysthet. 
 
Mina rutiner när jag kommer hem från förmiddagspasset är att öppna altanen o bära ut mina växter. Då är vi ute cirka 40 min (hundarna lösa).. Ändå får jag säga till Jarra att gå och kissa efter en halvtimme för det glömer hon när hon lagt sig med sitt gokartdäck. 
 
 
Det finns en miljard såna här exempel..
 
Jag vet förut när jag bara hade en hund och hör o häpna, han var oförsäkrad! Det skulle hackas på. man skulle informera hur mycket det o det kostar och att jag aldrig kunde lösa det och jag var så självisk och hit o dit.. . 
Ingen tog hänsyn till att oavsett kostnad hade jag kunnat betala det. 
 
Nu tar ju inte jag såna saker personligt då jag dels faktisk är utbildad inom hund o lag både genom min utbildning som hunddagisföreståndare samt inom min instruktörsutbildning inom sbk,
 
MEn det retar mig att främlingar så himla ofta tror att dom ska lyckas sätta folk på plats. Och att dom har en sån enorm kunskap och värst av allt, att de själva är perfekta. 
 
Varför kan vi hundfolk inte bara respektera varandra? ta hänsyn och faktiskt läsa det som skrivs utan att tolka in egna värderingar i saker och ting?
 
 
Hur många människor släpper egentligen inte sin hund lös ibland i skogen där dom tror det är ok? Hur många låter egentligen inte bli att plocka upp en och annan bajshög för man glömt påsen? 
Hur många har inte haft hunden i bilen utan att ha den fastspänd? 
 
 
Sådär nu har jga gnällt av mig lite på de här fjanterierna. REspektera varandra gott folk :)
 
Övrigt i veckan har vi tränat :)
 
 
Och nyttjat kamplusten i vattenspridare. Man får lura henne ibland för att få i henne vatten ;)
 
Nu ska jag ut o antingen ta en powerwalk eller köra canicross, får se lite hur vädret är i skogen, onödigt o ta slut på hundarna. Inatt blir det övertid, imorgon träning på nybro och på Söndag tävling i halmstad :)
 
 
 

spårdag :)

Idag  har vi spårat förförsta gången på typ evigheter. dags för det tyckte jag nu efterssom vi ska på läger vid kristi himmel färds :)
Idag lät jag henne vandra utan styrning. Husse gick spåret som var lite mer än 400 m. 5 apporter utlagda och 5 apporter markerade och med hem så det var ju bra :)
 
PAff blev hon när det låg en slutapport mitt i spåret , det trodde hon inte kunde hända, fick ge henne 2 skick efter apporten lite konstigt sa hon men jag trampar vidare :)
 
Nöjd matte :)
 
 
 
 
Därefter blev det en skogis o husse har fått övningsköra hela dagen. Lite extra till och med, efterssom det började spöregna så tog vi en liten runda till:)
 
 
 
 
Tvättdag har vi också haft :)
 
 

Soldag :)

hejhej. idag började dagen med att vi varo tittade när issa o ulla körde rally. både blev kvalificerade, isabell tog sin första titel RLDN det var ju roligt :)
 
 
 
Jarra körde också och sonic debuterade i fortsättningsklass :D
 
 
 
Jarra fick 92 p så det var ju roligt, sonic klarade sig dock inte . han fick ett anfall precis innan han gick in på banan och då är det väldigt svårt att bryta tyvärr :/ men jag kämpade på och jobbade bra tycker jag :) Nästa gång tar han det:)
 
 
 
Därefter åkte vi och badade och fiskade :)
berra fick övningsköra :)
 
 
 

Sig själv, den hårdaste domaren.

Ja som rubriken lyder, är det inte lite så det är ?
 
Sedan Jönköping har jag ransakat mig själv hundra tals gånger, funderat analyserat. Vad händer, vad gör jag, ,varför blir det så här? 
 
 
I Jönköping gick jag tre gånger av banan med Jarra. 1a gången förstod hon inte det var mer "jaha okej", andra gången fattade hon, nånting stämmer inte. 3je gången fick hon skulden för min dåliga handling. 
Kort och gott, det blev för mycket för mig och jag tog ut det över henne. Jag gick av banan med henne. i kort koppel. Sen gick vi till apellplanen, kastade boll och pussade henne lite på magen.  Förvånad över min egna reaktion på  loppet. Jag är inte den matten. Jag vill inte vara den matten.
 
 
Hon höll i vanlig ordning på att slå ihjäl sig på balansen pga sin hastighet. Jag pratade med domaren efter, frågade om hon kunde se anledningen. Och ja, det är som jag trott. hon springer fortare än vad hon klarar av. 
 
Jag fick tipset att börja om, ta på henne koppel och gå igen. 
Jag har sett Marlene köra och hon har ett okej kommando på både upp och nerfart. Detta har jag också börjat träna nu. för att få bort fokus från att springa till nedfartens kf så fort vi kan så får hon fokus på att först stanna på nedfarten.  3 dagar har vi tränat och det känns faktiskt som hon köpter det väldigt bra.  Jag är hård när hon trampar över (första gångerna hade jag koppel)  Jag säger till henne på skarpen om hon skippar och hon får belöning ibland direkt efter trampet och ibland efter balansen. jag kommer nog ganska snabbt övergå till att ge gotta eller något pga jag inte vill hon ska hoppa av som nu då när hon får bollen :)
 
ja det andra då..det jobbiga kapitlet som ger mig en känsla av maktlöshet. .. DEt känns rätt bra just nu faktiskt. det tog bara 5dagars funderingar.. Jag tränar för sällan. Inte konstigt, ta bara denna vecka där jag haft kurs både måndag, tisdag onsdag (jag själv går kurs) och igår torsdag.  När ska man orka likssom? 
Jag har smygtränat så klart, innan kursen. hon behöver det. vi behöver det. vi behöver hitta varandra igen. komma i rätt rytm. 
 
Jag var o tränade för susanne i onsdags. vi kom fram till att jag ska börja privat träna för henne. Jag känner mig lite komplicerad på kursen. Jarra är oftast den som sticker ut, den som får köra andra banor, jag får springa fortare och har inte krav på att hinna som de andra. detta är så klart posetiva kommentarer, 
Hon sa som så många andra, din hund är fruktansvärt snabb och kommer gå långt, men hon är väldigt svår och jag ser att du inte är glad just nu. 
 
Och ja det är väl så jag känner, Jarras och min träning har gått överstyr. inte så hon stressar eller är frustrerad, bara det att sammarbetet är borta. agility är inte att köra en bana, agility är att hinna ta så många hinder vi förmår. typ. 
 
Jag har provat "tystillity" dvs jag håller truten när vi kör, jag kommerförsöka uppehålla det. hon dämpas då eller dämpas gör hon inte men hon tagagr inte mer i alla fall. :)
 
Summan av kardemumman blir oavsett att jag inte kommer att hålla mera kurser. Dels för min egna skull, mina egna hundar och bristen på fritid. Men även det faktum  att jag själv får betala bensin och ja en hel del annat som jag inte vill skriva i bloggen eller känner att jag öht vill dela med mig av. Hur som så kommer jag att byta klubb och börja träna i nybro, dels för de goa folket som är där och även för att det alltid står en kombination ute samt att deras hinderpark är bra mkt säkrare. Jag har ju inte heller mycket längre till nybro :)  Givetvis är det tråkigt då det finns flera som jag gillar väldigt mkt men jag måste vidareutveckla mig och det kan jag inte göra på en klubb som bromsar upp den gren jag är aktivast i tyvärr. 
 
Jag har alltid velat stäva efter en frihetskänsla och jag ogillar regler. Troligtvis är det ett arv från min far, men att vara bunden så som jag är gör mig konstant trött. ( sen kan det ju så klart bero på att jag inte hinner sova ;) ) Jag längtar efter att få åka till en klubb o träna hund igen ni vet, utan att behöva bekymra mig för att bli "störd" eller vad man ska kalla det med frågor eller påminnande. Det var så länge sen jag tränade avslappnad på en klubb.. 
I måndags blev jag faktiskt lite sur när jag står och tränar kontaktfält på en klubb varpå en kommer och frågar om jag vill klippa gräset i sommar, varpå jag då svarar att nej jag kommer inte att vara aktiv på klubben när mina kurser är slut varpå hon säger nehe och går där i från. 
Det är nästan lite förolämpande när jag flertalet gånger dvs minst 1 gång i månaden klippte på klubben förra året utan en krona i ersättning av bensin och så får man ett sånt bemötande, det borde väl räcka med att jag hållt 3 kurser nu under våren?
 
Menmen bort med det trista, jag vill inte ha sånt i mitt liv. :)
 
Idag har vi pysslat lite med växterna :D
 
 
 
Jag har planterat Kiwi kärnorna som jag pillade ut förra veckan. 2 månader ska det ta innan man ser om de tar sig, spännande o se om det går :D
 
 
 
Planterade också om våran ena orchide till en större kruka  :)
 
 
och så här ser grönsakslandet ut nu:)
 
 
 
Lite ogräs är det som trängt igenom, men det avvaktar vi nog med att pilla med tills man vet vad som är vad ^^ 
 
 
Och mina tre dahlior fortsätter att gro..
 
Barcelona Dahlian
 
Kaktusdahlian från Barcelona..
 
Svenska Dahlian som vi köpte för 2 veckor sedan som rot..
 
 
Och äntligen har jag fått ett tecken från kaktusarna vi köpte som frön i Bracelona!! Det är inte mkt men de lever !! :D  (bilden blev sämst med det såg jag inte då:P)
 
 
Och citrus växten lever än :)
 
 
 
Och det verkar som rododendronbusken överlevde flytten :D
 
 
Försökte fota tulpanen idag också men den va inte så fin ^^
 
 
Trädgårdskompisar har jag med så klart..
 
 
 
Det var nog allt för denna gången, i morgon tävlar vi i Torsås rallylydnad, Sonic debuterar i fortsättningsklass :)
 
Vi hörs mina kompisar:)
 
 

bildbom dagens rally tävling.

Hej kompisar. IDag har vi tävlar rally i Kristianstad. Sonic fick 89 p. 10- pga jag gjorde en felaktig tempoväxling efter spiralen (i spiralen är det vanligt tempo och när mann går ur den återgår man till det tempo som var innan )
 
 
Dum som man e sa jag inför domaren,  fasiken jag gjorde fel^^
 
3 tävlingar, 3 kvalificerade resultat ! hur glad får man va!
 
Svansen gick och attityden helt rätt. Vad han älskar det här:)
Domaren hade skrivit på pappret :
Mycket snyggt :)
 
 
 
Jarr gick bra också. Blev stolt när domaren efter kommer fram till mig och säger att jag gjorde ett så bra jobb som lyckades balansera henne trots hon var lite överladdad och några gånger "höll på att falla i hand" 
Jag fick jobba med henne lite idag, inte för att hon inte var med, utan snarare för hon ville öka farten^^
Domaren skrev på pappret
Duktigt hanterad.
 
Så duktiga vovvar jag har :)
 
Här kommer bildbomd :)
 
 
 
 
I morgon kör vi dubbla lopp i jönköping. Vi hörs :)

uppdatering..

hallå, just nu bloggas det så sällan så jag måste gå in o läsa vad jag skrev sist :P
 
 
Ronneby var vi och tävlade i. Jag återgick i min negativa känsla.. eller min besvikna känsla . det gör mig så ledsen. jag vill vara den där glada matten som är glad oavsett, varför är det så svårt? :/  
Just nu tror jag att jarra o jag har hamnat i nån ofas likssom. hon får inte vad hon behöver och jag själv slarvar/hinner inte med träningen. jag kan knappt minnas när vi spårade sist  :/ 
 
Ska försöka köra lite mer lydnad o bruks för att få henne till en jämn nivå och hitta oss igen. 
 
Disk disk blev det för Jarr i Ronneby. Sonic knep 2 3je placeringar så det var ju roligt. (dock med tidsfel) Men det känns inte omöjligt att han skulle kunna fixa nån pinne nån gång :)
 
 
 
 
 
Vi har också haft tävlingen "älska mig mest"
 
 
Träden har kapats ner:)
 
Före:
 
EFter :
 
'
SEn ska ju stubbarna tas bort.. och gräs ska sättas :)
 
Min nya dahlia tar sig den också! :)
4
 
Nån inser att man inte får gå i landet :P
 
Vitlöken:)
 
Vi får väl se hur det går för örtlandet :D
 
Rastar sitt Gokartdäck.
 
Nya blomlåder uppsatta. Avvaktar frosten tills något får bosätta sig där :)
 
Dahlian från Barcelona :)
 
 
Äntligen har det dykt upp lite blad från den ena blomman från barcelona :D Dahlian och den andra roten mår ju bra men dessa o kaktusen gå långsammare, så roligt! :)
 
Nya blomman tar sig också. Läste på nätet en som hade en på 1,60 m. Hoppas vi kan lyckas lika bra, hade vart fränt! :)
 
Vi har börjat med canicrossen igen. Dock har matte slarvat bort lillvovvens sele men det gör ju han inget o springa efter lös ^^
 
 
Vi har också monterat upp hyllor i garaget :)
 
Tränat rallylydnad
 
Fått gotte leverans :) (lunga, hjärta, kaninöra och hjortpinnar)
 
Och vi har tränat lydnad
 
I morgon vankas tävling i rallylydnad. Jarra ska debutera i fortsättningsklassen och Sonic tar förhoppningsvis sin första titel RLDN .Det hade varit riktigt skoj :)
 
På Söndag blir det dubbelklass agilitytävlingar i Jönköping, ser fram emot detta :)
 
Jag har också blivit kährs anställd nu efter att arbetat där sedan aug genom lernia. Skoj! :)
 
Vi hörs!
 
 
 
 
 

Det var ett tag sedan.

Jag hann sitta här :) datorn har inte varit igång mkt på sistonde då jag har lite ont om fritid. :) 
 
Vi kan väl börja med att skriva om förra helgen när vi var o tävlade i tranås.. Min besvikelse där i från var stor. Mallen överladdad och okontaktbar.. Jag blir så ledsen och trött när det är så. När hon bara kör sitt egna race. 
Jag blir också lite ledsen när jag skriver det på fb och får genast höra att hon gör så gott hon kan och det säkert är jag som är sen. Jag är ofta felplacerad och inte synkade just nu . Men jag har också en liten vovve som gärna tar det där extra hinder för hon tycker det är så roligt. Och det är inte gulligt alltid även om publiken tycker det.  Sen blir jag inte arg för det heller iofs. Jag vill inte ta bort hennes glädje. 
(ska tillägga att de som skrev så inte gjorde det för att vara elaka) Men jag tar lite illa vid mig. 
 
Jag vet oftast mina fel . och till 98 procent är det mitt fel.. Men sen finns de där gångerna där hon helt enkelt skiter i mig och mina kommando. Detta tränar vi så klart på kursen. men hon verkar bara lära sig just där på den kombinationen. Nä nu var jag orättvis hon börjar bli mycket duktigare att bry sig om mig men ibland finns problemen kvar och ja. Då blir det som det blir :) Får fortsätta träna på detta, Min instruktör vet ju om det :) 
 
ÖVrigt i helgen har jag mest hållt kurs och därför har inte mina egna gjort så mycket.. Jarra fick lite lydnadsträning efter allmänlydnadspasset och det gick faktiskt rätt bra trotts vi har lite uppehåll pga tidsbristen :)
 
Varmt har de vart också.. 
 
 
 
ÅRliga bollleveransen har dykt upp också.. 
 
 
Vi har också tävlat i smålandsstenar i veckan. REsultat disk men nöjd matte. Förutom i hoppklassen där var jag totaaalt värdelös :/  Får skämmas lite :)
 
Ett nytt slalom har vi investerat i :D
 
stannade till på granngården och ekohallen och shoppade lite :)
 
Ny famlijemedlem :)
 
Köpte också en ny Dahlia :)
 
Vi hade fU (förebyggande underhåll) på jobbet, och jag såg så klart möjligheten i utslitna sugproppar och fick dom av mekanikerna. de skall användas i 8ans frestelse :) 
 
Köpt lite nya ljushållare :)
 
 
 
Idag har vi haft trädgårdsfix:D Jösses vilket jobb.. 
 
Början av dagen :
 
 
Men först blev de shoping, se vilken glad sambo ja har^^! 
 
 
Nytt jordgubbs/smultron/vitlöks/gullöks/dill/blomkåls/gräslöks/broccoli/ persilja land :)
 
 
 
 
Resultat:
 
 
Planterade även ett rodedendron (kan inte stava) och blåbärsland :)
 
 
 
 
Resultat:
 
 
 
Tomaterna har också fått större boenden :D
 
 
 
Och lite nya blommor på altanen :)
 
 
 
Det var väl typ allt.. nu ska jag nana, i morgon tävlar vi i ronneby.. o vet ni ?? Vi ska bara ösa o ha skitkul!! För från o med nu skiter jag i pinnar, jag ska ha roligt med min hund! :)
 
ha det fint :)

RSS 2.0