Träning.. hälta.. :)

hej mina vänner, allt bra? 
 
Själv är jag oki, lite trött efter arbetsveckan.. Men det tar ju snart slut höll jag på att skriva.. Det är varsel på jobbet vilket innebär att jag slutar nästa torsdag.. Lite tråkigt, men livets gång. Och självklart en start i ett nytt kapitel i livet. ! 
 
Tråkigt är det så klart att hamna "mellan två jobb" , ja jag kommer nog klättra lite på väggarna.. Har sökt ett par nya, får se om man får svar, ekonomiskt sett klarar vi oss i alla fall och det är ju en trygghet i alla fall :) 
 
I lördags var vi i värnamö och tävlade agility. Agilityloppet var inte roligt. Var en sån bana jag avskyr av tre anledningar 1. Jag vet inte hur jag ska kunna visa min hund på ett shysst sätt . 2. Det är skaderisk för både mig i hund när det byggs såna dumma linjer. och alternativen är att antingen diska oss eller krocka. Jag valde det första. 3. Det skapar stress för min hund. 
 
Menmen s¨ånt är livet ibland, men jag längtar tills den dagen då jag är tillräkligt duktig för att kunna fatta hur jag ska göra på såna enligt mig skitsvåra banor! 
 
Hopploppet var roligare, tyvärr med fast däck vilket gjorde att jag tvingades göra en pusch and pull vid andra hindret dvs en border collie sväng för att få en rak ansats till däcket. jag har en långsprungen pansarmalle och den är inte allt för böjbar. = Rivning.. Sen bara öste jag. eller ja vi öste. men mest hon för hon är ju snabbare :P fick en rivning efter en tunnel, my bad! jag hann inte det jag planerat och tvingades göra ett bakombyte = hon stannar i farten o river. Det är ju ett problem vi vet om och jobbar på. 
 
I Söndags var vi och tävlade lydnad i Åhus, det gick också åt helskotta!! Hon la sig ner på sittande i grupp(!) och kröp på platsen.. Mallen har aldrig gjort något sådant innan så det gjorde mig lite ledsen, men jag inser samtidigt att jag har tränat för lite.. Eller ja, inte alls på lydnaden om man ska vara ärlig. Och samtidigt så måste jag erkänna att hon visade att hon är ett djur, inte en maskin, och det är okej med dåliga dagar. :)
 
Sonic tävlade också, han nollade inkallningen då det kom en vindpust eller något, vet inte vad men han flög upp som om han blev biten. Lite synd då det är hans bästa moment. han nollade också läggandet för där satte han sig. IGEN! och sen appoteringen då men den räknar vi ju med o nolla ^^ oavsett så är jag jätte stolt över doggsen och kände inga sura miner efterråt- 
 
Jarra kammade hem 2 plac i ala fall :D
 
 
 
På måndagen var det sedan dags för privatträningen hos Susanne., Det gick bra fram tills Jarra helt plötsligt va blockhalt :/
 
 
 
Såå mkt i bakläxa.. Jakkon, stabilitet i kontaktfälten , våga ta plats, bromshanden..en handetc..  lita på henne ,satsa, osv.. Precis va vi behöver! Nästa gång blir det slalom övningar, vi hann ju inte med det nu pga hältan. :/
Därefter i veckan har det blivit vila.. fick ställa in spår osv tyvärr. Men vågar inte riskera en hälta nu-- 
 
hon haltade inte på tisdagen, så vila o stretching fram tills igår, då fick hon  va med ett varv kring elljusspåret. Ingen visning på hältan. Idag har jag tränat lite slalom hemma, bara för o se så hon är pigg. Och hon uppvisar inga tecken,.. förutom understimulering men så är livet ibland :P
 
Helgen känns lovande.. I morgon är det dubbla klass 2 i älmhult och på söndag blir det ullt ös.. Ronneby loppis på fm, Ridning på em och därefter bio i vissefjärda. :)
 
 
DEt var allt för denna gången, vi hörs!
 
 
 
 

DEbuten i lägre klass spår!:)

Jahadå var den gjord, den där grejen som jag fasat för.. Som många vet har vi ju haft stora problem i spåret, Jarra har inte velat, inte haft någon glädje osv. Därefter åkte vi ju på AFBVS bruksläger, och fick lite nya tips, vi har följt detta och fått tillbaka glädjen, draget i linan, förväntan på apporterna, (även om jag fortfarande inte tränar med bara apporter i spåret) 
 
oavsett så har jag fasat så för det här, vi kan ju inte riktigt framförgåendet och har inte ettt hundraprocentit kryp tex :)
 
Oavsett, vi börjar med lottning, och jag hade turen att få nr 1 o Martin 2 så vi får åka iväg med spårläggaren, (lite tur att få åka med träningskompisen :P) 
 
 
 
Därefter blir vi anvisade våra spår, rastar hundarna och inväntar domarna. 
Här är en Jarras spårupptag:
 
 
 
 
Spåret var lite skoj, hon gick fel en gång men upptäckte det och tog oss tillbaka, hon fick problem när vi spårade över ett berg, och gjorde en större lov där. Jag litade på henne och hon tog oss tillbaka, Duktiga lilla tjejen!
Tyvärr två apporter bort, jag tror det var nr 2 som försvann och sen var det nog en där vi gick lite fel kanske.=)
 
Sen vidare till klubben. En 10 på spårupptaget ocg en 8a i spåret. 
 
Budföringen gjorde hon enligt mig klockrent men bedömningen blev en tia och en 9,75 eller något sådant för snett sättande. 
 
här är Jarras Budföring. 
  
 
 
 
REsten gic också bra, 10  på platsen. det hon nollade var läggandet under gång -_- Men vi är ju i trean just nu och där är det ju sitt.. :P 
 
Våran första lägre spårtävling gav oss i alla fall en första placering och uppflytt till högre klass ♥
 
 
 
 
Hon är så bra min fina tjej! :D
 
Igår for vi upp till Tidaholm för agilitytävlingar.
Inga pinnar med hem, men bra flyt i loppen! 
 
Jarra fick en retfull 5 femfelare, (jag skulle puschat henne lite till) innan slalom i agilityn. I hoppet diskade vi oss på andra hindret -_- 
Bakläxa blir o fixa till våra Jakkos igen för dom är verkligen skitdåliga just nu!! 
Den 15 sept börjar vi träna hos Susanne igen, hoppas på att förbättras lite till där, just nu är vi i rätt bra fas. Men jag märker när jag tittar på filmerna att jaghar börjat tjata mkt igen, det behöver jag inte, det stressar bara henne! Så munkavel på matte o tighta in jakkosarna :)
 
Jarras lopp. (tacka gudarna det var ett delbart däck)
 
 
 
 
Sonic var lite mer i sin egna värld.. Lite vittring mittpå plan osv.. han har faktiskt gjort detta de senaste gångerna.. undra varför? hmm.. 
 
 
 
Idag har vi vila, hundarna vile inte det alls... Men nu har jag bestämt det så :P Till helgen är det värnamo och åhus. 
 
För övrigt när vi tog ut bobben efter Jarras tävling i lördags så ylade han :P Han ville verkligen tävla lydnad :P
 
Vi hörs :)

Remas blandrasutställning!

Hej mina friends, hoppas allt är bra med er! själv mår jag toppen :) Tiden/orken finns ännu inte riktigtför bloggen, men jag försöker en gång i veckan i alla fall :)
Idag tänkte jag berätta om våran erfarenhet från Remas blandrasutställning i Slimminge utanför Sturup i skåne. 
 
 
Dagen börjar med lite kaos, lite felkörningar osv som det brukar bli.därefter hittade vi dit och Sonic var anmäld i veteranklass hanar. 
 
 
 Det börjar med en enskild bedömning :
 
 
 
 
Därefter får man en bedömning och besked om man får komma in i ringen igen och tävla mot de andra i klassen.
 
Sonic vann veteranklassen för hanar :D
 
 
Kommentarer:
En mkt go kille, Vackert huvud, Härlig täckning i pälsen, Vackra ståöron, Bra över och underlinje,Bra förbröst, Välmusklad runt om, mycket välvisad
1 plac med hp.  
 
 
 
Därefter fick de som blivit "nominerade" till "årets teamwork" gå in och mötas i ringen, om jag minns rätt vad det 13-14 stycken.
(både hanar och tikar)
 
 
 
 
 
Här var han faktiskt jätte duktig som nästan hela tiden behöll fokus trots att personen innan oss gick med pipleksak. Så duktig! 
 
Resultatet blev:
 
 
 
Den utmärkelsen är vi stoltast över ♥
Jag kunde nog för allt inte tänka mig att vi skulle få den, när Rebecka (Dagens domare) står och funderar så fokucerar jag på Sonic, sen säger hon, priset går till er! och tittar åt vårt håll, det var ju många hundar i ringen och jag kunde inte riktigt tänka mig att just vi skulle bli valda, så jag gör så klart en vändning med huvudet bort, och upptäcker snabbt att det finns ingen där bakom, en sån glad överaskning och ja, verkligen en överaskning :D
 
 
Därefter var det dags att tävla mot alla andra hanar som vunnit sina klasser:
 
Alla ut samtidigt :
 
 
 
Även här vann den lilla vovven och blev dagens bästa hane 
 
 
Sen var det dags för den slutliga finalen, tävlan om att bli "dagens Bästa hund"
 
 
 
 
Och vinsten gick till :
 
 
 
 
Vi har haft en jätte trevlig dag, rekomenderar starkt att åka och göra ett besök på utställningen, oavsett renras eller blandras :D
 
Därefter åkte vi till motellet utanför bjuv.. Lite varmt tyckte Jarr.. 
 
 
Sen hur tävlingen gick behöver vi väl inte säga.. Det räcker kanske med ordet "tjuvstart " ;)
 
I veckan har vi sedan tränat rätt mkt.. Därav Är hundarna sedan igår satta på vila tills helgen.. Såå tråkigt för mig:P I kväll ska vi i alla fall fiska 
 
Jag är jätte nervös för lördag.. Vi är likssom inte mogna, och jag gillar inte tävla och hoppas på tur.. Menmen.. Jag försöker tänka träning.. :)
 
Ha det bra ina vänner :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0