Upptäcks färd efter Gorm.

Tjo mina vänner , allt bra?
 
Själv måste jag börja med skryt!
 
Mint har idag fått vara hemma läääänge med de andra hundarna, detta pga jag inte kunde ta mig till dagmatte, ja inte kunde jag komma i tid till jobbet heller pga nerfallna träd.Väl på jobbet var jag trött som en gnu hela dagen, jarra var väldigt orolig i natt, vet inte varför, hon brukar inte bry sig om väder omslag. menmen. 
 
Hemma från jobbet gav vi oss ut och tittade lite hur det såg ut hemma vid. här kommer bilder :)
 
 
 
 
 
 

Agilityövningar för en högtempad unghund..

Jag sitter och funderar lite. Så svårt det är att börja.. Så många alternativ till inlärning. 

Alla kurser och insikter jarra gett mig.. Får mig att tänka för mycket ibland tror jag. 

Mint blir ett år den 4 dec. Det innebär att nu närmar sig starten av inlärning i agilityns galna värld på riktigt, ! 

Jag planerar 2av2 på även på honom. Det är väl i princip det enda jag bestämt. 

Detta har jag påbörjat.. Och jäääääkla va skoj det var tyckte han ;) 

Jag börjar med att invänta hunden med ett lock framför mig. Minsta hint på att bry sig om locket klickar jag. 

Efter bara ett par gånger slänger han sig på locket. Jag klickar och matar flera gånger och bryter med ett okej kommando där jag lockar bort honom från locket och ger en köttbulle. 

Anledningen att jag väljer att påbörja detta och slalom är för att det tar längst tid att befästa fullföljandet av kontaktfältshinder och slalom. 

Ang slalom kör jag i princip samma metod. Jag väntar och klickar. Ibland går jag in och stöttar honom med hjälp av kroppsspråk . Detta på grund av att han är så hög i nivå, och tanken är inte att skapa stress utan att han ska växa i självförtroende med känslan att kunna själv. Nu har ju förvisso denna killen ett bra paket självförtroende men ändå :p 

Han är faktiskt väldigt duktig på detta med även om det går sakta fortfarande och så, men man får ju också tänka att han fortfarande växer och ännu inte är röntgad, 

Det knepiga med denna killen är farten. Han vill öka för jäkla fort, och det ser jag redan nu efter att kört raksträckor 4-5 gånger att han kommer börja riva om han inte inser värdet av att fullfölja hinder.  Nu  kör han ju självklart inte på mer än typ 20 cm så än är det ju inget problem, men han har lätt för stress och slarv. 

Vi har tips på att hoppa en 8 , och även ha hinder på båda sidor om oss och träna sida att hoppa på, svårt att förklara. Men mer planer har jag faktiskt inte i dagsläget. 

Hoppteknik går bort, där är raksträckor. Och han har en fin hoppteknik. 

Har ni tips på lugna övningar mottages det tacksamt. 

Nu är det dags för en ny jobb vecka sen kommer en väldigt spännande helg :) 
Fredagen skall vi fläta paracord halsband på klubben, lördag blir vi aktiva inom klubben bjudna på middag och på söndag är det kick off för instruktörer i lenhovda . Kul! 

Idag har vi tävlat rally.. 

Jarr fick 60 nånting ( 2 frestelse frestade på raken) bland annat. Sonic fick jag bryta med för han fick anfall, min lilla kille :( 

När jag kom utanför ridhuset med Jarr hände en intressant sak , som gjorde mig lite glad och stolt över mig själv. 

Jag ger jarra fårskinnskampleksaken ( ville inte störa inne i ridhuset )
Då säger en man:" det gick väldigt bra förstår jag"

Nej det gick skit svarade jag. 

Men intressant tanke. 
Visste min hund att det gick skit ? Hade hon behov av att veta det ?

Givetvis hade hon inte det. 

Jag har provat med jarra att låta barsk, att ta bort belöning när hon ballat ur på agilityplan. 
Det gör varken till eller från. 
Det får bara mig att känna mig ledsen. 

Därav känns vår planerade vila väldigt skön ( vi har en tävling kvar i år) 

Jag längtar mig tillbaka till känslan vi hade i början , förväntningarna, pirret, spänningen. Ja ni vet ! 
Och den ska jag försöka finna nu under vår tävlingsvila. Hur det går får ni väl följa här. :) 

Jag har också shoppat en ny begagnad 6 meters tunnel :) 




Vi hörs mina vänner ! :)





Känslan av mättnad.

Hej mina vänner, är allt bra ? Själv är jag hemma själv, sambon är på sin mormors 80 års kalas. Jag ville inte lämna lille mint i och med att han fortfarande går på smärtstillande o så :) 

Idag tänkte jag vara lite allvarligare i mina inlägg. 

Sen helgen har min motivation bara försvunnit, inte på ett sorgset sätt utan mer än känsla av att, nä nu vill jag ta det lugnt,

I samband med bestämmandet av jarras kastrering så känns tävlan just nu ganska meningslös. Vi jagar inga sm pinnar och har. Därför egentligen inga mål. 

Visst, vi jagar samarbete på agilityplan, men den känns just nu som den består i brist på glädje över träningen, och det kan vi söka på träning :)

Därav känns det som en välbehövlig pause ganska skönt att sikta mot.  Och jag ser fram emot det ! 

Vi kommer att tävla rally och kanske ska jag satsa mot det ? Tre tävlingar i mästarklass har tagit jarra till ca plats 245 på sm kval listan, tänk hur det kunde sett ut om vi faktiskt satsat ? 
50 st kvalar in dit, 


Utöver det tränar vi mot eliten. Men jag slarvar, eller ja jag latar mig. 
Bristen på träningskompisar lyser igenom, och jag orkar inte köra en massa mil för det. :)  vi behöver störning, kommendering, tävlingsmässigt utförande ja ni vet ! Folk som lägger ut apporter och vittringspinnar med mera. Men det är som det är :) 

Idag har lille mint och jag tränat fyra pinnars slalom, idag var han duktig och stressen var minskad. Han är ju väldigt högtempad och därav är det viktigt att jag håller  honom på en "rätt" nivå. Och det är knepigt. ! 

Jarra fick också träna svåra slalom ingångar och bubbe att springa mer självständigt. 

Jarra gjorde jag övningar som tex jag står framför slalom och säger till henne att ta slalom sen springer jag så att vi möts och hon ska då fullfölja, det gjorde hon alla gånger utom en så det var ju jätte bra :) 


Nähepp
Nu måste jag fortsätta julpyntandet, vi hörs ! :)



Minttu Tannalös!

Tjo Mina vänner, här har det varit dramatiskt sen sist! 
 
Igår var jag och fotade på åkern, var så mysig dimma på morgonen så jag ville försöka få med det på bild samtidigt som jag provar inställningarna med att fota hundarna i fart. 
de har ju varsin boll och springer med för jag vill inte att de springer med pinnar. tji  fick jag! 
 
Lille Mint tar en repa utanför åkern och rundar för att komma in igen, fastnar, slår i hakan med en hård boll i truten resultatet blev så här:
 
 
 
Väl hos vetrinären var det inskrivning. Lille Mint stolpar in där , världsvan som han är och hoppar upp på disken med alla fyra tassar för att säga hej till sköterskorna. 
 
i besöksrummet lyssnar de på andning osv och hon ser bara fel på en tand. Vi får fylla i lite uppgifter sen fick jag åka iväg i tre timmar, de var snälla och tog honom så fort det gick pga jag har långt att åka ( tänder kan de tydligen bara grejja med i läckeby som närmast) 
 
 
 
 
Jag åker till burger king och köper varsin burkmat till hundarna i en mataffär. Sonic o jarra hade ju inte heller fått frukost. 
 
 
 
När jag strossar runt inne i ekohallen i mina snygga blå regnbyxor, gummistövlar, röda jacka och orange mössa så ringer vetrinären och lille Mint är färdig och på uppvaknande och jag kan komma om en halvtimme :) 
 
Väl därigen möts jag av en glad men lite lugnare lille Mint. Sköterskan berättade att han kan hosta 1-2 dagar framåt för han haft slangar i halsen, han var röntgad och de hittade inga mer fel på tänderna och han hade flygit upp i knäet på en sköterska när de gick förbi denne i en korridor och helt enkelt satt sig i hans knä ^^
 
Observera att de till och med tagit rätt färg på hans bandage ^^
 
 
 
Därefter fick lilla Mint åka till dagmamman som tur i oturen också var sjukskriven så de sov resten av dagen tills jag hämtade honom vid halv 12 efter jobbet :)
 
Här kommer några bilder , ja bland de sista bilderna på lille Mint innan han blev tannalös hihi
Tyvärr inte så bra foton för jag fick ju lite abrupt avbryta :)
 
 
 
 
 
 
IDag har anna och jag varit och tränat rally i ridhus. Lille Mint skulle ju ha debuterat på tävlingsplanen på Söndag och det skulle då ske i ridhus så jag ville förbereda honom lite. Nu är ju han så klart stryken från tävlingen men vi tränade ändå. han var väldigt duktig, men jag fick jobba lite längre för fokus, tror det berodde på enbart godisbelöning. Lille Mint får ju inte ha leksaker i munnen än:) Lite bilder, blev bara på Sonic och Annas hund Stina då jag ville ha anna och stina inne i ridhuset samtidigt som Mint för störningens skull :)
 
 
 
Slänger med en bild på Bacon med för jag glömde det i förra bloggen :)
Bacon har ju inte börjat vara ute katt än så han får gå i koppel :)
 
 
 

Den obligatoriska första snön fotograferingen!

Ja vad ska man säga? finns det mer avslappnande grejer att göra än att prova kamerans olika inställningar och ljus än när sverige byter årstider?  Här kommer lite bilder från dagen :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resultatfri Kanonhelg!

Hej mina vänner, är allt bra?  Själv är jag i nått slags glädje rus! 
 
3 veckors vilan har gjort gott för oss och jag känner mig taggad, inspererad, att vi kan! 
 
Lag tävlingen igår i smålandstenar gav blandade resultat. Jarra hade tyvärr lite problem med underlaget och fick därför någon rivning i varje lopp, trååååkigt men det besvärade faktiskt mig inte så, ptja , vi ser det som nåt som händer :D 
 
Idag samma sak, retfullt pet på första hindret, tur i oturen, det fick mig att våga satsa, och hon var så lyhörd och fin fast att jag inte hann med ordentligt, min fina tjej vilket team vi var ♥
 
Sonic da,! Den lilla spetan! ååh så han sprang min lilla kille, till och med vid ett framförbyte kan man se dom små tassarna skvätta i gruset! tihi! Tyvärr gav över speeden oss lite för stort avstånd mellan varandra och disken var ett faktum då han sprang rakt fram och jag åt höger ^^  
Sonic är lite svår så, för oftast är han så duktig o enkel o man kan bara göra medans man konstant skriker hur fantastiskt duktig han är så klart, men jag älskar när han hittar på små bus även om man blir lite paff var gång. Men det var länge sen jag verkligen kände wow WOW wow med han och det gjorde jag verkligen idag, vilken liten kille ♥
 
 
 
 
  
 
Idag fick jag också bekräftelse på att konditions träningen faktiskt funkar alla redan! 
Jag kör Canicross med hundarna 3 dagar i veckan, detta för egentligen själv bygga ork. Och redan har det börjat ge resultat, det känns så skoj ! jag har hållt på i tre veckor nu. Än så länge inga vidare distanser att skryta med utan två varv kring elljusspåret med de vuxna sen blir det lite automatisk vila när jag selar Mint för att vara med i sista varvet, därefter går vi ett varv som nedvarvning . 
 
Mycket har jag klurat den sista tiden. På hur jag ska förbättra mig. Mycket av vår prestation ligger på mig. 
Mina problem med Yrsel och problem att fokucera. Ni som känner mig vet att jag avskyr läkare, eller ja inte dom personligen men jag ogillar starkt att anförtro någon att ta mitt blod. Därför har jag fortfarande inte kollat upp anledningen. Men jag mår bättre när jag äter choklad så det måste vara nån slags chokladbrist?? (tihi)
Skämt o sido. Jag tror att jag helt enkelt sover för lite. (och äter fel) . Så det blir nästa mål i livet:) 
 
 
 
I morgon kör jag tvåskift igen och i två veckors tid tror jag sen byter jag till natt igen. vet faktiskt inte egentligen vilket jag gillar mest. Hm :) 
 
Har varit lite off på sistonde, så här kommer bilduppdat på vad vi pysslat med :)
 
 
Sonics specialgjorda täcke har anlänt! Det är stickat på Samojed päls , det blåa är Alpacka päls :D Förr i världen använde Englands Soldater kläder av just Samojed päls för att hålla sig varma i Krig, vi hoppas detta lilla projekt ska fungera och värmo ordentligt under vintern :D  Hon som har stickat det hittar du här:
 
http://www.frostbjornens-ullprodukter.se/  
 
 
 
True Story...
 
 
 
 
Lite brukslydnad har vi hunnit med också :)
 
 
Trötta efter en Canicross runda :)
 
Här ser man tydligt de olika rasernas egenskaper.. Mallarna typ "matte, matte va gör du va gör du" Sonic är typ. "jag vet att du är där , men jag bryr mig inte! "
 
Lille Mint börjar bli stooor ♥
 
 
06,40 när man ska gå o lägga sig ligger den skittuffa stenhårda mallen och gottar sig. 
 
Föremålsbus vid avlämningen i uppletandet. 
 
Sonic med sina dansk-svenska Homies. 
 
 
Vi hörs mina vänner! :)

Hundfria bloggen!

Tjoho vänner, idag blir det hundfritt! 
 
Farsdag firades med att bjuda med pappa på en vandring i gångarna under Karlskrona och genom skyddsrummen där. 
 
Lite Bilder från dagen :)
 
 
 
 
 
Vi hörs mina vänner :)

Ibland får man ta beslut, så bara är det :)

Tjo mina vänner, är allt bra ? Själv mår jag fint, just tittat klart på mitt wintwhort maraton tittande. Det är min favorit serier och den enda jag följer. Sen hinner jag ju inte se den i veckorna så. 

Idag var lille mint på uppvisning som rally ekipage i Tingsryd. Han var duktig. Men vi har fortfarande problem med ligg.. Han har ju egentligen jätte fint läggande men just nu är vi i lite trots och då får det vara som det är, det kommer tillbaka ! :) 


Jag har också tagit beslut att skippa vårat agilitymål dvs kval och deltagande i sm. Detta pga att jarra kommer att kastreras vid den tiden. 

Jag är ju emot kastrering egentligen. Men hon mår inte bra. 
Efter två prover på anaplasma och efter att kollat sänkan med mera efter två löp nu konstaterar veterinären att hon har hormonella fel. 

Och jag vill inte att hon ska behöva känna sig kluven i skallen 4 månader om året, jarra ska ändå inte tas valpar på. 

Troligtvis kommer jag att göra det hos Satu på Öland. Om det godkänds att jag får vara där vid uppvak, 
Detta pga hennes reservation mor främlingar. 

Jag förväntar mig att hon löper runt den 7 januari och därav kommer op göras i april/maj kanske. 

Jag vet inte när jag kan sätta igång henne igen sedan. Vi får se det. En del säger två veckor andra 8 veckor. Jarra är ju väldigt explosiv i agilityn och därför tror jag det kommer ta ett tag innan vi är på banan och i form igen. 

Vad har ni för erfarenheter kring kastrering och igång sättning ? 

Nu måste jag sova mina vänner, i morgon ska vi vandra under karlskrona i evenemanget " om ryssen kommer " 

Ha det fint ! 

Nu är det helg !

God morgon mina vänner, är allt bra ?    

Veckan som gått har varit lite skum. Känns som man sovit , tränat , jobbat. Typ. Och det är väl egentligen det jag gjort också så :p 

Måndagen var det ju möte med jobbet mellan 14-16 så där blev inte mkt gjort efterssom jag inte fick sova ordentligt så fick jag ju göra det på em. 

Tisdag fick jag flytta canicrossen till efterssom det hann bli mörkt på måndagen (springer inte i mörker som ensam tjej i skogen) 
Ang detta är jag lite gnällig. 



I Emmaboda kommun är man som hundägare inte välkommen att träna med hund på elljusspåren utan istället ska man som ensam tjej behöva springa själv ute i skogen, där underlagen dessutom inte är riktigt bra ( trampade snett förra veckan och gjorde ett svanhopp i måndags) . Detta retar mig jätte mycket . Helt enkelt för att samhället känns mer och mer riskfyllt att befinna sig i. Dvs jag känner mig inte trygg. 

Skog-skymning-djur i rörelse. 

Vidare rädd är jag ju inte för psykopater eller dylikt då jag har skydd i koppel, men jag bor i ett vildsvins tätt område och ja, ni fattar. 

Menmen vad ska man göra :) det innebär iaf att det är lite stressigt när bag vaknar och har två timmar att hinna springa på ( jobbar ju natt) 

På onsdagen hade lille mint kursavslutning i rallylydnad. 
Han är mogen för uppvisningen på lördag där anna ska ha sin examentation och visa upp vad hon lärt oss. :) 






Igår utökade jag med ett varv till i elljusspåret , duktig jag ! 
Målet är fem km på nyår. Det borde gå :) 

I helgen har vi ju dels uppvisning och på söndag ska vi på rundvandring under karlskrona. 
  





Vi ses mina vänner ! 


Lille Mint har varit på sin första off tillställning!

Hej alla vänner, allt bra? 
 
Själv är jag jätte glad idag. Dagen började med uppstigning 6,30 för att koka kaffe och måla naglarna i Mallefärg. 
 
Väl framme vid utställningen upptäckte vi att vi fått fel bur med oss!! ni som föjt oss sen tidigare vet att en av burarna fått smaka på Little Mint
 
Ja så här såg det ut om man vill färska upp minnet! 
 
 
Poängen med att skriva det här var för att säga, så det blev inte så många bilder på Lille Mint efterssom Husse fick hålla Jarra när han visades :) 
 
För att vara första gången inomhus, bli tagen på (han älskar bli tagen på) springa i ring med andra hundar, och stoj och stim så måste jag säga att han, och alla andra hundar från Kenneln får väldigt bra betyg i att vara "Coola" och opåverkade! :) 
 
Här är lille Mint i Ringen, ÄCkligt o visa tänderna, :)
 
 
 
 
Kritik :
 
Korrekt Typ och uttryck. behöver bättre front och kräver tid för att få mer massa, Fint visad. 
 
Jarra Ställdes också så klart! Hon var väldigt duktig och man märkte inte hennes Reservation alls , Min duktiga tjej! 
 
 
 
Kritik:
Underbar tik, Korrekt typ, Korrekt huvud, Lite för stora ögon ( :O )  , Stark överlinje, Väl vinklad, Korrekt päls, väl presenterad. 
 
 
Det är jag så klart jätte nöjd med! 
 
Lille Mint fick Very Good och en tredje placering, Jarra Exellent och en andra placering :)
 
 
 
 
Lite Skryt blir det så klart med Kenneln med, 
Samtliga vuxna hundar från Av Centaurus fick idag Exellent, 2 av unghundarna Very Good och en Exellent.  Det kan ju knappt bli bättre! 
 
Lite Övriga bilder från dagen!
 
 
Lille Mint med 2 syskon och Mamma och pappa nederst :)
 
 
Alla från Kenneln :)
 

RSS 2.0