Hellu hejsan.

Idag blir det bara bilder för jag har provat min nya kamera lite. ÄR sur på att det varit så tråkigt väder men så är livet :P
Här är dagen i bilder :)
 
 

Liten översikt över livet.

Hej hej mina vänner, hur är läget?
 
Själv har jag rätt mkt just nu. 
 
I Torsdags skickade jag ett cv till ett företag, på fredagen ringde de och ville ha en intervju. På måndag 9,30 var jag där, 11,00 ringde de och frågade om jag ville ha jobbet.  
Ja tack svarade jag och gick in på morgonshiftet på tisdagen. 
Jobbet är inom träindustrin, vilket är det jag har erfarenhet inom. Jag trivs kanon. Alla är trevliga och jag har känslan av att det är ett företag som verkligen bryr sig om sina anställda. 
 
Denna veckan har det också varit styrelsemöte samt jag har akut fått starta upp grundkursen på grund av omständigheterna med 2shifts jobb. 
 
I torsdags hade jag också lite kalas för "min andra sida av släkten" som inte kunde komma på lördagen. Det blev ett trevligt och lugnt kalas. 
 
 
Jag fick precis det jag önskade mig :
 
 
 
"Grattis till nya jobbet blommor" Från Berras mamma och från Berra. :)
 
Från annkristin, mormors syster, en god parfym med lite annorlunda "form" :) 
 
Present från mamma som jag bett om till öppna spisen hemma :D 
 
Bia bäddar från Berras Mamma :)
 
 
 
Drag linor till när jag joggar med voffarna. Isabell och henns kompisar har gjort det själv, fina va?
 
Jag fick även välja en valfri kamera och det är den jag fotat med, Kameran var från isabell och pappa. 
Jag ahr även fått ett tävlings godkänt lydnadshopphinder av morfar som han byggt själv, men det är inte inoljat ännu så jag har intevågat ställa ut det och därför finns det ingen bild, ska fota so fort jag fått tid att olja in det :)
 

Idag fick jag överaskning av berra med  ;) Fredagsöl!!
 
 
 
Det var allt för mig idag. Jag är upptaget som ett gnu just nu och därför sätts internet och bloggen inte i främsta  ledet.
Jag vill ändå ge ett tack idag till Ulla som var ute och rastade mina hundar på sin rast när jag jobbade från 6 till halv 5.Vill även ge mamma ett tack som idag skrev ut mina papper åt Emmaboda brukshundklubb, körde till Nybro och mitt jobb för att jag skulle skriva min signatur och sedan körde tillbaka och lämnade papprena innan kl 4 och därmed i "godkäänd" tid. 
Jag uppskattar det super mycket!!
 
 
I morgon vankas mitt andra jobb så jag kommer bli i säng tidigt . Önskar ISabell lycka till på rallylydnadstävlingen i morgon efterssom hon ärså hes just nu så hon kan inte snacka med vare sig sin hund eller andra så det är lite synd om henne^^
 
God natt  på er :)

Min helg.

Hej mina vänner,allt bra? 
 
I går fyllde jag 25.  Så nu är jag gammal.
 
Av berra fick jag en springgrej som man har runt magen för att inte behöva hålla i kopplet, jag invigde den på morgonen :)
 
här sprang det ut en kanin ;)
 
 
Dagen firades med att först titta på Claras konfirmation. 
 
 
 
Sedan åkte jag och jobbade ett par timmar.
1 timme innan vår fest skulle börja ringer Isabell och ändrar planerna. Då ska dom spela paintboll. 
Då fick vi ändra tiden för festen för att isabell ville det. 
DEt resulterade i att flera stycken hoppade av att öht komma när det då blir blev så struligt.
Berra och jag åkte hem. Efterssom att jag inte ville spela paintboll. Speciellt inte när de bjudit in folk som jag valt att inte vilja ha i mitt liv. Snacka om respektlöst.
 
Menmen. Tvättade gjorde vi hemma, diskade o städade upp. 
Sedan kom Ulla runt 7. Pappa skulle egentligen hämta upp oss. MEn han glömde väl det antar jag efterssom han aldrig kom. 
 
Väl på festen då var det några av isabells kompisar samt pappas syskon och min ena kusin . De andra hade ju då valt att göra något annat på grund av att isabell då ändrade tiden. 
 
Först ut var det dags att öppna presenter. 
Isabell började öppna sina och verkade nöjd med dom. 
Själv fick jag bara 3 presenter.
Pappa och isabell hade tydligen inte haft tid att köpa det till min 25 års dag. Men det förstår man ju. Jag fyllde ju bara 25. 
 
Det jag blev gladast för var ett present kort som var ihop samlat från pappas alla syskon.
 
Vi får se om det blir en tunnel inhandlat :) 
 
Sedan skulle vi äta smörgås tårta.
Pappa hade visst inte orkat ta sig tid att lyssna på mig ang önskemål om att inte ha något från havet på maten. Då jag inte äter det. Tyvärr hade även det glömts bort så jag kunde ju inte äta maten. Men vad gör det. Alla andra tyckte ju den var god. 
 
Vid kl 10 åkte vi hem ungefär.Jätte trevlig. Kan nog inte beskriva hur besviken jag var efter min kväll.
 
Idag på morgonen för vi upp till nässjö för att tävla lydnad. Jag var låg redan på morgonen, och i och med att de då inhandlat mat jag inte kunde äta hade jag inte ätit på ganska många timmar, nästan ett dygn. 
Som en del av er vet så har jag ju problem med näringen. Det innebär att hela min vecka som kommer nu kommer jag att vara väldigt trött och hängig. 
 
Menmen. Upp dit då.Lottning o den biten. 
Platsen får jag ge henne Dk i. hunden brevid henne sticker o springer iväg efter kanske en halv minut. Hunden hon då ligger närmst efter att den stack reser sig o börjar nosa.. Jag får hjärtklappning och panic. Var en liten terrier.  Jag talar om för TL att den där hunden får inte komma fram till min. "nej det gör hon inte" svarar hon. Efter vad som kändes som hundra år går föraren och hämtar sin hund på domarens kommando.
 
REsten går i princip skit för oss. Speciellt mellan momenten var hon någon annanstans. Och hon var väldigt störd av domaren. Vet ej varför men den var närgången, nästan lite så hon blev pressad mellan mig och domare och skrivare. menmen. 
 
Vid hopp sitt hopp väljer jag att säga till domaren att du kan nolla resten av våra moment. Jag fortsätter inte. Ingen mening när hon betedde sig så här arrogant. 
Jarra fattar att det blivit fel och går perfekt fot ut med mig och tills hon hoppar in i buren. 
 
Jag har varit för slapp i hennes träning. hon behöver då och då en påminnelse om att skärpa till sig. Så är det. 
Och det får jag se till att fixa till. 
MEn just nu är jag så dämpad så jag har ingen lust att fortsätta med något alls. 
 
JAg går in till sekreteraren. Frågar om jag kan få mitt papper efterssom jag inte har lust o vänta o för att jag vet att det gick skit.. Och hör o häpna.. Jarra vann klassen.. på 115 poäng... 
Den är ju rätt otippad...
 
 
Behöver jag säga att det inte var någon som helst stolthet att stå där:P
 
 
En posetiv sak, är att Jarras pappa, Hillman Av Centaurus idag kom tvåa i Sm i skydds. Han blev även antagen till landslaget. Super kul :)
 
Menmen. Nu ska jag nog gå och göma mig under en sten och sova bort livet.
Ha det bra mina vänner :)
 
 

Agility träning.

Hej mina vänner , allt bra?
 
Idag har vi varit o först kapat lite ved
 
 
Det kom ett läskigt monster mot oss. 
 
GE mig uppmärksamhet!!
 
 
Idag startade också kursen för Susanne, vi tränade banan från klass två i ystad som sonic o jag körde , det var en knixig men rolig bana. Lite skillnad dock att köra sonic och Jarra, ;)
Det märktes att varken matte eller Jarra var på topp, efter varje gång hon kört sprang hon till "vårat läger" och lade sig med bollen och tog lite vatten.. Drack ur 2(!) skålar när jag plockade ur henne ur bilen..
 
 
 
Hon kämpade väl ialla fall mallen, men det verkar som att både hon och jag var väldigt trötta efter helgen som gått. Inte nog med det så råkade jag sparka stackaren, hon skulle hoppa muren utifrån, så jag ställde mig för att "blockera" förbi smittning, men jag var för slö så jag råkade sparka stackaren i stället, och hon tog ju åt sig lite :/  fast vi körde på direkt så det gick över. MEn ändå. Stackars dutt:P
På första kombinationen stod Susanne på planen och coatchade ulla, tänker inte på att Jarra och jag kör där, Så jarra sprang på henne, sket i det och racade vidare^^ Hon tål rätt mkt när vi kör, inget som stoppar henne.
 
Susanne påtalade även att när jag snabbt flaxar för att styra Jarra, då river hon, detta är något jag måste memorera och tänka på, jag är ju rätt flaxig av naturen :)
Här är en liten filmsnutt.
 
 
 
För övrigt har jag värderat mitt liv just nu, och jag måste säga att jag är väldigt nöjdmed mycket. 
Tänk vad långt vi har kommit.
Idag satt Jarra helt lugnt medans de andra tränade. ÄVen tävlingen likadan. Hon låser sig inte längre på de som kör och det är super!
Jag är stolt över att hon inte uppvisar de stressbeteendensom lätt kommer. 
Fin omgivning är det i alla fal
 
 
 
 
 
Sen fick Ulla och Jag belöning ;)
 
 
Ha en bra mina vänner, vi kör på vila ett par dagar nu :) 
 
 
 

Agilitytävling Ystad

Hej mina vänner, Allt bra?
 
Själv är det ok, igår kväll hände en mystisk sak med min bil 
 
 
 
En myrsvärm invaderade den ;) Otäcka! 
 
 
Idag på morgonen 03,30 var det dags att stiga upp för att bege sig till Ystad. 
Såhär tyckte vovvarna om det.. 
 
Sonic låg hos husse när mallen o matte drack morgon kaffe så han blev inte med på bild. ;) 
 
 
Vidare o hämta Ulla, Cemi o Kito. På vägen stötte vi på dessa icke skygga varelser,.. Cirka 10 st och nog gick de närmare bilden när vi stannade o fotade dom . Bilden är aaaningens dålig. men vildsvin föreställer det i alla fall :)
 
 
 
 
Mallen var först utav mina i agility hopp 1. Hon kör ett nollat lopp, hamnar på en 2a plac med 0,03 sec efter 1an. här är filmen. 
 
 
 
 
I agilityn var det först hopp sen däck sen a. Därefter var det en rak linje in mot en tunnel vi inte skulle ta(ni kommer få se det i filmen sen) Tyvärr var jag så fokucerad på att hon skulle trampa kontaktfält på a:et så jag glömmer styra upp henne, och skickar henne således rakt in i tunneln ;). Man ser/hör tydligt hur hon låst sig på filmen, matte gallskriker ändå drar hon. MEn det var ju mattes fel så :) Alla Kf blev i alla fall tagna och jag känner mig nöjd med även det loppet. :)
 
Sonic i agilityn då, sonic hade bra fart för att vara han, i agilityn missade jag att han inte trampade på Kf på balansen, han blev även lite fundersam på att fortsätta ta den när jag kom en bit ifrån pga att det låg en tunnel under. Vi hade vida svängar, matte var lite efter i sin handling och han tog självständigt slalom. 
 
 
 
I hoppet insåg jag våra begränsningar, som jag tidigare nämt så har sonic inte den grundträningen som min andra hund har. Därför tänkte jag att jag kör en träningstävling istället med fokuc vänsterslalom. 
Banan innehöll mkt brömsningar . Vänsterslalom tog han fint MEN han brukar gå ur sista pinnen, varpå jag hade beslutat mig för att "dra " honom ur sista, och då hamnar jag i fel position inför hindret efter, sonic hoppar då lången snett i stället, och jag blev lite sådär osäker, frågar domaren om jag ska ta om och ja det skulle jag, aldrig varit med om det innan :P Vi kör på och jag var lite för snabb i min handling när han skulle skickas runt hinder och han tar hindret åt fel håll.  Det är ju här grunträningen visar tydliga brister , vilket vi så klart jobbar på. 
 
I vilket fall som så är jag otroligt nöjd med båda mina vovvar, dagen har flytit på bra, varit god stämning och roliga banor. :) Här är filmen
 
 
 
SEdan var det dags att packa ihop och bege oss hemåt :)
 
 
Vi stannade och tog en jätte pizza i Brösarp :)
 
 
 
Stannade även till i Ecohallen och inhandlade lite :)
 
 

 
 
:) ny dörrskylt :)
 
 
Sonic var väldans trött vid dricka pausen på väg hem... Gick inte ens ur bilen trots 2 öppna dörrar.. 
 
 
 
Och med det tackar vi för oss. Imorgon börjar kursen hos Susanne igen, ska bli roligt :):)Ha det bra mina vänner. 
 
 
 
 
 

Mallen på pallen, Rallydebut=Rallyavslut

Hej mina vänner. Idag har vi som sagt varit iväg och tävla.. Och det gick inte riktigt vägen..
Hon flyttade rumpan en gång och lade sig tillrätta på platsen. (SOM VANLIGT!!) och det gav oss en 9a.
En annan domare påpekade för Ulla att det där hade jag inte gett avdrag för, för tydligen gör vissa hundar så, och dom lär sig med erfarenhet att lägga sig bra från början när dom får lite mer erfarenhet. 
Jag vet inte, kanske kan det vara så?
Men jag kommer i vilket fall försöka plocka bort det.
 
 
 
Fria följet gick åt *svärord* hon var någon annanstans helt enkelt.. Varför vet jag ej.. hade svårt att få kontakt med henne även på uppvärmningen.. Kanske har vi tränat för mkt? Jag vet inte. men en 5,5 fick vi.. och då var domaren snäll... 
 
 
läggande, inkallning, ruta o hopp över hinder fick vi 9a på. 
Appoteringen var hon slö som vanligt med den in.
Fjärren fick jag ge dk när hon skulle lägga sig och ett extra kommando när hon skulle sätta sig. . Och vi fick en 6(!)a.  Och jag förstår inte riktigt varför. 
kommentarerna är :
Dk nedlägg. 
Tempo
Dk uppsätt
Överdrivna handtecken. 
 
Film på det har ni här:, fast utan linförigheten, för den raderade jag utan att titta, är inte så motiverad att se på den ännu:P
 
http://www.youtube.com/watch?v=os6Ti-rvY6g&feature=youtu.be
 
 
 
Det var en domar aspirant med, kanske var det därför som det var lite petigare än det brukar. 
 
Fick även komentaren 
"tar i halsbandet för kontakt" 
Lät inte så trevligt tycker jag, och jag kan heller inte se var jag skulle gjort det. 
Menmen. Domaren dömer :) 
 
158 p slutade det på och klassvinst. Det är likssom så retfullt, hade hon bara legat still med rumpan, hade hon bara lyssnat på kommandot i fjärren eller kommit direkt utan lov med apporten.. Suck. 
 
Jag hade även nåt mysko för mig med armarna. Ingen aning om varför. Men det får jag ta o lägga av med :)
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det dags att sadla om, RAllylydnad var ju damen anmäld på också. 
 
Såhär nervös var hon..
 
 
 
 
Sen var det ju då dags. 
 
 
 
Resultatet blev 86 p och kvalificerat resultat.Så det var nog bra. 
Men för matte kändes det inte bra. För det första ger jag alltid Jarra hårda kommando, annars lyssnar hon inte. Det kan jag inte göra i rallyn. Det var lite för "slappt" för mig, och jag kände mig inte nöjd efter. Kände mig likssom inte som jag gjort något bra eller förtjänade poängen. Därför beslutar jag att detta blir vårat rallyavslut också. MEn visst, är det ändå på samma ställe där jag tävlar så får de la gå :) 
 
 
 

 
Manno var givetvis nöjd efter mallens insats ;)
 
 
 
Imorgon väntar agilitytävling i ystad, håll tummarna för oss :)
 
 
 
 
 

Fördriver tiden..

HEj mina vänner idag är ingen bra dag. Men den kommer bli bra framåt typ 11.
Det är nämligen som så att idag är det tandläkar dag.. Vilket innebär att jag inte får äta nu på morgonen på grund av att jag ska ta lugnande innan .
Det är andra gången denna veckan som jag skall dit på besök (Lagade hål sist också) OCh idag lagar jag mitt sista hål.. Så skönt det skall bli. 
 
JAg har ju inte gått till tandläkaren sen jag var 19 år på grund av min tandläkarskräck, men nu när jag väl tagit steget känns det skönt. Har ju en framtand som strulat för mig sen jag 19 och det är den dom skall laga idag.
SEN ÄR DET ÖÖÖVER!^^
 
Planerna efter är att börja bleka tänderna för jag har så fula. Ska bli skönt det också och förhoppningsvis gör det inte ont .
 
 
Igår sprang vi igen, är så taggad för att få en fin kropp igen. Är väl därför jag äntligen bestämt mig för att utsätta mig för det obehagliga det innebär att springa. 
Igår värkte skenbenen igen som vanligt. ÖVerväger nu att kolla upp det,men sånt är så tidskrävande.
Sprang 2 rundor så 2,5 km. FAst sprang inte hela såklart. Då hade jag ju dött. 
 
Idag på morgonen har jag bara rastat hundarna, och nu hänger dom i rastgården. Jag har inte riktigt vant mig vid nya bloggen, Kan fortfarande inte se någon statestik på besökare och det är lite tråkigt men det kommer nog, hur länge fick ni andra som har blogg.se fått vänta ? :)
 
 
Den hånar mig:
 
 
Idag blir det rätt mkt jobb tror jag, har en stor beställning. Sedan laddar vi för tävlingshelg :D 
Ronneby i Morgon och Ystad på Söndag. 
JAg har anmält Jarra till 2 lydnadsklass 2. Detta efterssom jag vill ha lp2 innan hon går in i sin skendräktighet och blir sådär allmänt döv och bitchig som hon kan bli.Just nu är hon i perfekt form, men hon har vila idag.
 
Uppdaterar efter tävlingen tror jag, håll tummarna för oss :)

Bloggbyte.

Hej mina vänner, Nu har jag beslutat mig för att byta från från bloggplatsen till denna istället, Man kan göra denna lite snyggare sägs det. :) Om någon vill gå tillbaka och titta så har jag lagt in en länk med min gamla blogg.
En kort liten påminnelse om vem jag är och vad jag pysslar med kan nog vara på sin plats :) 
 
Emmelie heter jag, 25 år och nybliven husägare till en enplansvilla utanför lindås, kalmar län. Här bor jag , Sambo och våra två hundar. 
 
Mina favoritsysselsättningar är att träna hund, och att träna andras hundar. 
Jag är instruktör på Emmaboda Bk, sitter också med i styrelsen som sekriterare samt att jag är med i agilitysektorn. 
 
Mina hundar består av ett stycke 6 årig blandras, en väldigt omotvierad sådan. 
Min andra är en 2årig Malle från kenneln Av Centaurus. 
 
Vi pysslar med ganska mycket, Blandrasen tävlar Agilityklass 2,och tränar lite rallylydnad. Hans mål för året är att starta en lydnads 1a, men jag börjar tro att dom kraven är för höga.  Mallen är uppflyttad till lydnadsklass 3 (Men skall ta Lp11 innan vi går vidare)
Jag planerar att starta henne i apellen i höst  och då i spår. Hon tävlar också agility och har en pinne i agilityklass. 
Rallylydnad kör vi för skojs skull. 
Sök tränar vi när vi hinner, det är något hon älskar ja, allt med nosen älskar hon. Även om favoriten är agility och självbelönande för henne.. 
 
 
Menmen. Dags att blogga lite tror jag, är ni intresserad av våran tidigare träning får ni gå tillbaka till min andra blogg :) 
 
I Måndags efter spåret var det instruktörsmöte. Min valpkurs har nu 6 anmälda. Jag överväger att stänga anmälan och dra igång kursen, så det inte blir en allt för sen start. Isabell, min syster kommer gå med som hjälpinstruktör för andra terminen i rad. 
 
När jag satt vid datorn precis innan så kom en krypande geting med en vinge, jag trampade ihjäl den, tänkte inte mer på det. Försen mallen kom in till mig o skummade om munnen. Att jag inte fattade att hon käkat den det är märkligt. Det är den andra getingen hon tuggar denna sommaren, lyckligvis har hon inte visat någon allergisk reaktion. 
 
I tisdags åkte jag o sambo och körde ett apellspår med Jarra, husse gick ut spåret, hon ringade vid första vinkeln, och den andra tog hon super (Trotts att dummatte trodde den gick åt andra hållet.. ) Lyckligtvis litade dummatte på hunden så hon tog det bra, Dock har hon haft sneda markeringar så sistonde, Kanske har jag belönat från samma sida för mycket nu igen. Körde med lina för andra gången och jag måste säga att jag är nöjd. Tog alla apporter, som vanligt :)
 
I onsdags körde vi lite kontaktfältsträning. ibland missar hon att stanna för det går för fort, och är jag för långt bakom så stannar hon innan locket dvs med alla 4a tassar på balansen. 
 
Sonic har blivit riktigt speedad sen vi började att springa med dom 3 dar i veckan,han är ju annars rätt lat till naturen. 
 
 
 
 
Igår var jag även och hämtade mitt pris som vi vunnit i en utlottning här på fb, blev helt paff när jag vann, trodde inte riktigt på det, men kul :) Det var Nybro Zoo som lottade ut det :)
 
 
 
 
På kvällen åkte jag sedan med Erica till Växjö för att titta när hon och isabell tävlade lydnads 1an.
När vi kommer dit skjuts det för fulla muggar, inte kul när Issas samojed Zamba är skotträdd. 
Platsen låg hon, men sen gick det inte bra, Isabell var också påverkad av skotten och kom inte riktigt in i sin "bubbla"
Ingång till plan: 
 
 
 
Idag har jag mestadels tagit det lugnt, körde Jarra i Lydnaden lite då vi tävlar på lördag. Hon gick bra tycker jag, men var lite trött fortfarande efter det hårda passet här om dagen. 
Det enda problem är appoteringen.. Hon har fart ut, långsam in.. Och ibland fart in och ibland lägger hon sig.. 
TEstat det mesta där känner jag, men inte riktigt hittat någ super. Ropar jag hit skyndar hon sig lite men inte så hon kämpar för att komma till mig. 
 
Det var allt för mig idag, Nu sitter jag och väntar på att maten skall smälta lite, sedan ska vi ut o springa. 
Vi utökade till två varv runt elljusspåret sist, så det får vi nog ta idag också :) 
Ha det bra alla :)
 
 

RSS 2.0